The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Vin Iun 06, 2025 4:29 am

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 155 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 11  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Aug 28, 2006 1:13 pm 
Neconectat
User

Poi si sarma litata tot izolatie de plastic are. Cat despre stratul de email, ala se topeste cand pun pasta decapanta si cositor, la lipituri. Dar si la sarma despre care vorbesti tu, nelitata, cred ca este acoperit si cu un strat de email conductorul. Eu am zis sa folosesc litata fiindca aia e mai moale si o indoi cum vrei tu ca sa faci traseele... Dar cat de groasa sa o pun?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Aug 28, 2006 3:20 pm 
Neconectat
User

de 1.5mm ajunge sigur, mai ales ca lungimile sunt f scurte.
Tot din cauza lungimii scurte poti pune si de 5mm ca nu o sa te coste prea mult.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Sep 29, 2006 3:59 pm 
Neconectat
User

Uite ca inca nu am facut filtrele la boxe cam am fost plecat un timp din localitate. Intre timp mi-a venit ideea sa fac traseele pe un cablaj din ala placat cu cupru. Deci sa fac traseele prin zgaraiere ca sa nu mai ma complic cu solutii. E bine daca fac asa?
Cam cat de gros ar trebui sa fie stratul de cupru? Sau se lasa traseele mai late?

fum3z uitandu-ma la poze, mi se pare ca si tu ai facut tot prin zgaraiere.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Sep 30, 2006 9:59 am 
Neconectat
User

Poti sa faci cum vrei atata timp cat ies cum trebuie.

Ultima oară modificat de Sharky pe Mar Apr 07, 2009 8:44 pm, modificat 1 dată în total.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Oct 02, 2006 1:29 am 
Neconectat
User

Poi vreau sa fac filtrul lui DNA pentru HP15W+PHT408, de la inceputul acestui topic :)

Referitor la bobine o sa le asez ca mai jos pentru a nu interfera campurile, dar ce zici tu acolo de bobina de bas si cea de pe inalte? Tre sa acord ceva atentie speciala acestora? Ca pot sa pun fltrul de inalte si cel de bas pe cablaje separate, daca trebe...
Imagine

Si inca ceva. Daca fac prin zgaraiere, cred ca o sa am multe unghiuri drepte pe cablaj. E vreo problema? :roll:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Oct 02, 2006 7:52 am 
Neconectat
User

Sebi uite cum faci si o sa fie numai bine.Dupa ce ai ti-ai facut o imagine cum vrei sa arate cablajul iei placa si deasupra cuprului lipesti un strat de scoci,care trebuie sa adere foarte bine.Iei un cater ascutit bine si decupezi de pe placa doar traseele care nu te intereseaza.Bagi la corodat si esti atent sa nu-ti manance pe sub scoci-ul ala...dar daca e lipit bine nu sunt probleme.Eu asa le-am facut si au iesit super...faci traseele groase si apoi le acoperi cu cositor. Bafta

Ps. Am postat de pe telefon si de asta a iesit scrisul nasol :wink:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Oct 25, 2006 2:15 am 
Neconectat
User

fum3z scuza-ma ca te intreb cu intaziere dar ce ziceai tu acolo de cositor? Cum adica sa acopar cu cositor traseele? Poi nu e suficient stratul de cupru? :? De ce sa mai pun cositor?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Oct 25, 2006 9:25 am 
Neconectat
User

Poti sa faci linistit cablajul prin zgariere, ai grija doar sa lasi traseele destul de late. De fapt la zgariere de obicei asa si ies :)
Cositorirea traseelor foloseste tocmai pt a putea trece prin ele curenti /varfuri de curent mari fara ca ele sa opuna o rezistenta semnificativa. Este o practica curenta si binevenita. In extremis se foloseste o tresa de cupru care se lipeste peste traseele de curent foarte mare. Sau o sarma :lol:

uite un exemplu:
Imagine

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Oct 25, 2006 7:28 pm 
Neconectat
User

Aha deci peste traseul din cupru se topeste cositor. Dar nu cred ca prinde cositorul direct pe cupru. Tre sa dai cu pasta decapanta inainte peste tot. Cred ca mai bine lipesti o sarma :) Dar este foarte mult de lucru asa. :arrow: Fiindca mai intai faci traseele din cupru pe cablaj, apoi iara refaci traseele cu sarme (sau cositor cu care ai si mai mult de lucru :D )

Si atunci nu ar fi mai bine sa faci direct traseele numai cu sarma groasa de vreo 2mm? Si acolo nu mai trebe pus nimic :roll:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Oct 25, 2006 9:07 pm 
Neconectat
User

Fara munca nu se poate. Iar pe Cu curat, cositorul prinde imediat - doar pui si sacaz.

Later edit - am uitat ceva - cablajele "curate" se ung cu o solutie de sacaz diluat in alcool, astfel lipirea e mult usurata. In plus portiunile necositorite nu mai oxideaza.

Un cablaj cu fire am postat la Publicitate. Nu e prea aspectuos, dar e corect facut.

Ultima oară modificat de shambala pe Vin Oct 27, 2006 11:58 am, modificat de 2 ori în total.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Oct 27, 2006 3:41 am 
Neconectat
User

Da, am incercat si vad ca prinde cositorul pe cablaj din cupru foarte usor. Nu credeam ca prinde deorece atunci cand ai de cositorit o sarma noua din cupru si nu ai pasta decapanta sau aspirina la indemana, te apuca toti dracii ca nici cum nu prinde cositorul pe sarma. Nu stiu cum de prinde pe cablaj...
Dar am observat ca daca insisti sa-l "belesti" cu unghia cositorul se desprinde de pe cablaj, iar daca bagi cablajul respectiv intr-o boxa de putere mare se poate desprinde dupa ceva timp din cauza vibratiilor. Deci cred ca sarmele reprezinta o solutie mai buna... :roll:

Uite ca am uitat sa intreb ceva referitor la filtrul lui DNA, ca nu sunt sigur de un lucru. Deci la filtrul de pe HP15W care este ordinea?
filtru trece jos > zobel > difuzor
sau
zobel > filtru trece jos > difuzor?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Oct 27, 2006 11:59 am 
Neconectat
User

filtru trece jos > difuzor.
zobelul este in paralel cu difuzorul, asa ca nu conteaza "pe ce parte" il pui.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Oct 27, 2006 9:25 pm 
Neconectat
User

Oare ar merge cele doua becuri cu condensatorul de 2,2micro la un PST 888 taiat la 6K?Sau sa mai pun becuri pentru a ajunge la puterea PST-ului? :? Mi-am terminat si eu intr-un sfarsit incintele cu HP12S+PST888.Poate o sa pun niste poze sa va cer o parere daca nu va deranjeaza.Nervoasa rau combinatia. :)

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Oct 30, 2006 1:30 am 
Neconectat
User

shambala scrie:
filtru trece jos > difuzor.
zobelul este in paralel cu difuzorul, asa ca nu conteaza "pe ce parte" il pui.

Poi de la zobel, numai condensatorul e in paralel cu difuzorul. Rezistentele cele 3 sunt in serie cu difuzorul.

Deci e bine daca dupa inductanta de 0,6mH si condensatorul de 4,7 am pus cele 3 rezistente in serie cu difuzorul, apoi condensatorul de 22 in paralel cu acesta si apoi iesirea la difuzor? (asa am proiectat cablajul, nu l-am incercat ca nu am inca bobine... :cry: )

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Oct 30, 2006 1:12 pm 
Neconectat
User

Nu, ai gresit.
Uite din nou pe schema. Asa cum am spus, filtrul Zobel este in paralel cu difuzorul.
Ca Zobel-ul este format dintr-o rezistenta in serie cu un condensator, este alta treaba.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 155 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 11  Următorul

Ora este UTC + 2