The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Dum Iun 08, 2025 10:10 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 11 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: ce natie de filtru este acesta??
MesajScris: Mie Mar 08, 2006 4:15 am 
Neconectat
User

cum am zis si in titlu ma tot chini sa imi dau seama ce fel de filtru este asta????? sau am recoltat eu gresit schema insa nu cred.

http://img388.imageshack.us/my.php?image=filtru1tp.png

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Mar 08, 2006 4:58 pm 
Neconectat
User

Bobina din partea de sus este filtru serie de ordin 1 pentru partea de bass. Condensatoarele legate la + si bobina din partea de jos sunt filtru de ordin 2 pentru TW. Condul de 3,3uF si rezistenta de 10ohm/6W - zobel pe TW, cel de 1uF nu stiu ce ar fi(eventual lowpass pentru atenuarea frecventelor peste 20kHz).
De curand am inceput si eu sa studiez filtrele asa ca nu sunt 100% sigur de ce am zis.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Mar 08, 2006 9:59 pm 
acel cond de 1.0 este menit sa reduca probabil mediile ( o anumita gama de frecvente este data la masa prin acel cond)

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Mar 08, 2006 10:35 pm 
Neconectat
User

sa inteleg ca doar osciloscopul poate sa imi spuna unde tae si cum se comporta in banda de frecvente. eu nu prea ma pricep dar imi place sa imi bag nasu asa ca mai astept pareri si poate puteti sa imi dati mai multe detali

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Mar 10, 2006 10:07 am 
Neconectat
User

Pai nu ai valorile bobinelor. Daca le ai se poate calcula.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Mar 10, 2006 10:22 am 
Neconectat
User

bobinele nu am cu ce sa le masor si nici nu stiu cum.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Mar 11, 2006 8:17 am 
Neconectat
User

nu ai un subler pe acasa????
daca faci rost masoara diametrul sarmei,dimensiunile mosorului,nr de spire/strat si nr de straturi si incerc sa te ajut.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Mar 12, 2006 11:40 pm 
Neconectat
User

sarma e de 1mm iar aia de pe bass are 20 spire si 10 infasurari si ultima, a 11, e cam 80% iar cealalta 15 spire si 10 infasurari si a 11 cam 30 %. insa alta modalitate de a le masura nu exista?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Mar 13, 2006 10:15 am 
Neconectat
User

Ce inseamna pentru tine infasurare? Cand spui infasurare nu te referi cumva la straturi? Mai simplu ar fi cu aparat de masura. Sunt aparate de masura care stiu sa masoare inductante. Daca gasesti la cineva te-ai scos.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Mar 13, 2006 10:28 am 
Neconectat
User

da la straturi ma refer iar cu aparatul de masurat inductanta mai greu de gasit la cineva cunoscut

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Iun 21, 2006 9:31 pm 
Neconectat
User

victor_wts: maoara si diametrul interior al bobinei si pot sa iti zic teoretic cum se masoara. Prctic de masurat este destul de greu - daca nu ai un L-C metru sau macar osciloscop sau condensator variabil daca nu ai asa ceva masuratoarea iese varza. :x :x Dar pana la urma eu zic ca daca afli o valoare aprox. a bobinei ( adica cea teoretica) e usor de calculat ce face apoi filtru ala pe acolo.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 11 mesaje ] 

Ora este UTC + 2