The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Joi Iul 03, 2025 9:20 am

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 9 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Configuratie powermixer -> amplif
MesajScris: Sâm Ian 28, 2012 12:31 am 
Neconectat
User

De curand am achizitionat primul meu mixer. Fiind la inceput si abea terminind cu boxele, urma cealalta parte. Avand doar un amplif si atat...neavand mixer si un al-2lea amplif , ivindu-se o ocazie buna de la un amic am puscat 2 iepuri si am cumparat un powermixer ...2x350W 4 ohm , banuiesc ca are un 2x200W pe 8 ohm , suna ok pe sateliti 15" + 1"

acum am o intrebare...cum leg un alt amplif (cel care il folosesc pe basi)
acel amplificator are ca intrare de semnal 2x RCA...

prima incercare a fost asa . spre exemplu :
pas 1 semnal in mixer
1xjack(pc/laptop) 2x jack mare (ex: canal 7 canal 8 ):
Imagine

in acest caz...potentiometrul de balance de pe canalul 7 este pus pe left (boxa stanga) si 8 pe right (boxa dreapta) dupa cum se vede mai sus...si am control pe ambi sateliti (ex in poza de mai jos):
totul merge perfect ( se aude ok , are amplificare ok pt sateliti)
Imagine

Totul bine si frumos. Acum problema consta in legarea amplifului ce merge pe basi (daca folosesc 2xjack mare iesire semnal din mixer si 2x rca ce merge ca semnal in amplif ) poza asa : aici pe stereo out (L si R )

Imagine

totul merge...dar problema e urmatoarea ...ca control e aiurea. de ex pe canalul sapte controlez volumul deodata atat la un satelit cat si la un bas ...nu am control pe canalul sapte spre ex pe ampliful de basi si pe opt de sateliti)

a 2-a incercare era urmatoarea

pe canalul sapte cu potentioetru de balance in stanga ...am control pe ambi sateliti (amplificati din mixer) folosind urmatoarea configuratie :

Imagine

iar pe dreapta sa leg amplifu de basi (canalul opt) am mers pe stere out pe right cu un jack mare (semnal din mixer)) cu 2xrca in amplif, insa se aude doar un canal de la amplif (doar un bas) insa am control asupra satelitilor(canal sapte) si control asupra amplifului (canal opt) insa dupa cum spuneam doar un bass

Imagine

jucandu-ma cu una cu alta...incercand alte posibilitati am gasit una...tare ciudata la fel ca mai sus..doar cu inca un adaptor in plus (1xjack => 2xjack intrare) (poza mai jos)

Imagine

intradevar...ciudat pentru mine...dar culmea ca funtioneaza acum ambele intrari in amplif => functioneaza ambi basi (am control asupra lor ..tot ce tine de canalul 8 (toate potentiometrele + egalizatorul de pe right) si masteru de pe right deasemenea.

acum e tare ciudata nu stiu cat de bine e...

am fost la magazinul BT din cluj....i-am cam explicat cum sta treaba (tipul de acolo vazuse mixeru cu una sau doua zile inainte) mi-a dat un cablu 2x xlr si la celalalt capat 2xrca (ce imi trebuie pt intrarea in amplif) ...pe stere out imi trebuia mufa fara pini ...mi-a dat cea cu pini.

tot ce pot face e configuratia asta... (poze mai jos)

Imagine

dar nu ma prea ajuta cu nimic primeste semnal ampliful de basi dar nu am nici un control din mixer...(este ca si cum i-as da direct semnal din pc cu 1xjack si 2xrca ...aceeasi treaba.)
acum astazi am o sonorizare (sambata noaptea) si e ok si acum chiar in configuratia asta ultima..doar semnal din mixer deoarece am la amplif potentiometre de bas (ca sa pot folosi basi ) + ceasuri ce indica cat de fortat este amplifu(volumetru sau nu stiu cum ii spune) ,clip si etc incat ma pot descurca incat sa-l folosesc ok.(poza de jos)
Imagine

aveti voi alte idei...?

stiu ca poate par caraghios in privinta multora...dar chiar am nevoie de putin ajutor, ideei sfaturi.
este primul meu mixer ...si habar nu am cum sa-l prea folosesc :D
multumesc celor care s-au obosit sa citeasca tot

Sus

Subiectul mesajului: Re: Configuratie powermixer -> amplif
MesajScris: Sâm Ian 28, 2012 12:25 pm 
Neconectat
User

Salutare. Mixerul tau nu are auxiliare deci nu ai prea multe solutii.

Cea mai buna este un crossover la care dai semnal din main out (XLR) si scoti semnal spre ampliful de basi. Vei avea reglaj din cross si din potentiometrele amplifului. Vei avea control mult mai bun pe basi (frecvente, nivel, limitatoare etc). Un sh nu sare de 3 mil.

O alta solutie este sa scoti semnal pe main out (pentru basi - cu reglaj din volumul amplifului) si satelitii sa ii ataci cu powermixul pe speakoane.

O sulutie care va depinde de sensibilitatea amplifului este si sa scoti semnal pentru ampliful de basi din REC OUT (cu reglaj de la butonul de nivel din mixer). Inconvenientul este ca, functie de mixer, semnalul pentru basi va fi independent de faderele cu care ataci satelitii. Adica daca vrei sa dai mai tare totul tre sa ridici faderele main out si sa rotesti si rec out. Insa nu o recomand.

Mai exista o solutie (daca mixerul stie) sa treci efectul pe none (fara efect) si sa folosesti iesirea lui ca pe un auxiliar, pe mufa de send. In cazul asta, probabil, vei avea semnal mono pentru basi, dar il poti corecta din nivelul de auxiliar (fader galben), cu nivelele reglate din potentiometrele de pe canal. Inconvenientul este ca nu vei mai avea efecte pe voci.

Succes!

Sus

MesajScris: Sâm Ian 28, 2012 4:17 pm 
Neconectat
User

problema e ca toate cele 12 canale sunt mono ....
ca iesiri are stereo out
problema ar fi cum fac sa controlez pe un canal din main sateliti(amplifu mixerului) si pe celalalt amplifu(basi)

Sus

MesajScris: Vin Mar 02, 2012 10:15 pm 
Neconectat
User

Pirv Razvan scrie:
problema e ca toate cele 12 canale sunt mono ....
ca iesiri are stereo out
problema ar fi cum fac sa controlez pe un canal din main sateliti(amplifu mixerului) si pe celalalt amplifu(basi)

Cred ca stiu ce incerci sa faci. Aceeasi problema am avut si eu. Rezolvarea este chiar simpla dar sa vad daca am inteles bine: ai 2 eq principale in 7 benzi si vrei sa folosesti unul din ele (de exemplu cel de sus) pentru a regla satelitii si celalalt pentru bass? Ma insel?

Sus

MesajScris: Vin Mar 02, 2012 10:45 pm 
Neconectat
User

exact ;) in sfarsit intelege cineva :)

Sus

MesajScris: Sâm Mar 03, 2012 1:28 pm 
Neconectat
User

Pirv Razvan scrie:
exact ;) in sfarsit intelege cineva :)

Ai rezolvat? Merge cum ti-am explicat?

Sus

MesajScris: Dum Mar 04, 2012 2:21 pm 
Neconectat
User

da merge ;) ms

Sus

MesajScris: Dum Mar 04, 2012 4:08 pm 
Neconectat
User

Pirv Razvan scrie:
da merge ;) ms

Cu placere. Se auzea cat de cat mai Ok fata de ce mi-ai zis la telefon?

Sus

MesajScris: Lun Mar 05, 2012 10:31 am 
Neconectat
User

a fost ok :) sunt multumit

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 9 mesaje ] 

Ora este UTC + 2