The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Lun Iun 30, 2025 9:01 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 3 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Frecventa recomandata taiere crossover?
MesajScris: Joi Dec 27, 2012 11:47 pm 
Neconectat
User

Salut. Am postat si la incepatori, dar nu s-a inghesuit nimeni. Puteti sterge unul din topic-uri, preferabil celalalt ca e mai evaziv in exprimare...
Am 2 basi gen F17PWH facuti cu hp18w ce sunt amplificati de un lexonpro 2000xl
Si 2 full range berry 815neo
Crossover este berry cx3400.
Cum sa fac mai bine taierea? E bine la 80hz?
Sau satelitii sa ii leg full range, sa aplic low cut la 70 si sa intrepatrund frecventele cantate de basi si sateliti intre 70 si 80hz?

Sus

Subiectul mesajului: Re: Frecventa recomandata taiere crossover?
MesajScris: Vin Dec 28, 2012 12:39 am 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Nu s-a inghesuit nimeni...nici nu se va inghesui nimeni prea curand .
Toti sunt ocupati cu mancatul sarmalelor si bautul vinului etc .

Iti ofer un hint :
Vezi care este frecventa de taiere recomandata a lui F17PWH , de acolo completezi restul spectrului audio cu berry 815 .
Cu aceasta ocazie vei descoperi daca alegerea ta a fost inspirata cu privire la folosirea lui HP18W in incinta de tipul F17PWH...sau achizitia boxelor de la berry .
Cu siguranta vei avea nevoie de altceva mai bun in locul lui CX3400...
CX3400 este bun , dar tie iti trebuie un alt fel de crossover , cu DSP care sa contina si EQ , si limiter etc ..
Nu va mai dau sfaturi , deoarece iar va plangeti ca nu aveti bani , lucru care nu conteaza pentru vanzatorii de la magazine .
Aparatele de calitate tot atat costa , adica mult , iar voi va vindeti intre voi aceleasi saracii , prea putin performante pentru necesitatile actuale in sonorizari ...
Dar fara bani nu puteti cumpara echipamente de calitate si evident , nu puteti face sonorizari de calitate .
Eu iti urez mult succes ( cu siguranta vei avea nevoie ) si iti urez auditii placute !

High
Performance Un produs unicat de o calitate deosebita si construit din pasiune
Audio

Leonardo Fibonacci : F(n) = F(n–1) + F(n–2)

Sus

Subiectul mesajului: Re: Frecventa recomandata taiere crossover?
MesajScris: Vin Dec 28, 2012 9:48 am 
Neconectat
User

Salut si multumesc pentru raspuns.
In speta, m-am tot uitat si am descoperit ca hp18w ar lucra bine intre 40 si 90 Hz.
M-am gandit sa pun satelitii de la 85 in sus. Chestia este ca dupa crossover, pentru sateliti am un compresor/limiter/expander etc.. MDX2600 tot de la bergenbier.
N-am mai lucrat cu boxe pasive niciodata si nici cu aparate de genul... de-aia insist pe-aici dupa sfaturi... poate reusesc sa le dau de cap.
Iti dai seama ca am stat sa ma uit de reglaje la attack, release, treshold si alte nebunii si am stat o grmada sa fac teste acasa. Chestia este ca intr-un apartament n-ai cum sa dai tare asemenea boxe, asa ca, abia maine, cu 2 zile inainte de sonorizarea de revelion o sa pot merge la tzara si sa incerc diferite setari pentru ceea ce am descris mai sus.
Forta fie cu mine!

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 3 mesaje ] 

Ora este UTC + 2