The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Sâm Iun 28, 2025 12:40 am

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 60 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Sistem Vlliodor
MesajScris: Mar Feb 22, 2011 12:53 pm 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

detectez o urma de misto in raspunsul de mai sus? :?

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

MesajScris: Mar Feb 22, 2011 12:55 pm 
Nu am zis chiar la misto, dar exact la aia m-am gandit eu in momentul ala (magnetul mare).
Legat de a doua parte, aia nu e deloc la misto :)

Sus

MesajScris: Mar Feb 22, 2011 1:03 pm 
Neconectat

OK , hai sa-ti explic ceva

Pentru mine nu exista zona gri, exista doar alb si negru. PRO sau jucarii.

Crede-ma daca ai fi vazut cate am vazut eu pana acum in materie de productie de difuzoare si daca ai fi auzit cate au auzit in materie de discutii interne intre producatori ai fi avut aceeasi parere.

Nu tot ce zboara se mananca, iar in domeniul asta este foarte clar .

BT, viliodor, RH, stifturi tech :lol: , ying chun, Senon, etc sunt pentru copii care vor sa se distreze si nu au absolut nici un fel de pretentie de calitate performanta sau fiabilitate.

Sa le pui in aceeasi gramada cu Eminence P-audio Selenium , sau orice alta marca din zona PRO, mie personal mi se pare Blasfemie.

Nici nu poti sa le compari pentru ca nu ai nici un fel de garantie ca specificatiile sunt macar masurate pe bune, ca sa nu mai vorbim de stabilitatea parametriilor in timp/ intre sarje.

Un astfel de producator de duzina nu are stresuri de Garantii, de imagine, de calitate in general. Produce mult gunoi si prost pentru a trimite la fraierii din Vest care se cearta ca prostii refuzand sa vada ceva ce este evident.

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

MesajScris: Mar Feb 22, 2011 1:23 pm 
Nu am testat asa multe scule ca si tine si nu am avut atatea tangente cu domeniul audio ca si tine (si ca multi altii de pe forum). Dar ce am testat... banuiesc ca pot sa imi spun o parere in legatura cu ele nu?
Personal am testat produse paudio vs b lue tech, unde nu au iesit in avantaj cele paudio. Si in alte cazuri au iesit in avantaj cele paudio. Sau b lue tech versus altele.
Ca are parametri prosti sau ca nu se stiu parametrii reale? Zi-mi si mie efectiv cu ce ma ajuta ele la modul cel mai real? Foarte putini sunt care chiar STIU sa faca o cutie si un filtru mai ales dupa acei parametri (lasand la o parte bassboxul care mai mult induce in eroare decat ajuta).
Daca testam face2face 2 difuzoare, 1 fiind mai bun ca celalalt, te mai nelinisteste ca nu ii stii parametrii? Pe mine unul nu.
Rezistenta in timp? Am forjalit 2 difuzoare de 300w cu aproape dublul rms timp de vreo 2 ani (in conditiile in care difuzoarele mai aveau inca vreo 2 in spate) si ele merg si in ziua de azi (inca vreun an si ceva trecut). Asta de la un umil de difuzor de 150 ron. Am avut noroc cu el? Eu nu ma consider asa norocos. De sunat, nu suna ca un difuzor de 300-400 ron evident, dar legat de pret a fost cel mai bun pret/performanta pe care l-am testat pana acum.
Aa si inca ceva (nu mai tin minte bine, asa ca sa nu dai cu pietre te rog daca tin minte gresit). Spuneai tu candva parca de difuzorul hp18s ca este practic un c18 cu sasiu de tabla (deci s-ar comporta cam identic), parametrii buni, etc. Eh, in realitate c18 650EL are vreo 5 clase peste HP. (fost posesor de hp). Si tu zici de parametri?... ca e rau ca nu ii stii. Pana nu il vezi in fata ochilor si pana nu-l auzi cu urechile tale, nu prea ai de unde sa stii exact cum se aude (decat poate daca chiar te pricepi foarte bine la interpretat parametrii).

Sus

MesajScris: Mar Feb 22, 2011 1:35 pm 
Neconectat

nu vorbesc de programe entry level de nivel bassbox

Eu vorbesc de soft-uri mult mai complexe (LEAP)

Nu te-ar deranja daca ai avea doua difuzoare identice care nu suna la fel desi sunt din acelasi lot?

Oricine poate lega doua bucati de pal si sa faca niste lazi cu difuzoare (cred ca cel mai bun exemplu sunt Chinezii).
Putini stiu sa faca boxe.

Te rog nu mai incerca sa ma convingi, am trecut de mult timp de stadiul acela.

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

MesajScris: Mar Feb 22, 2011 1:39 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Deja a-ti luat-o razna si ati deviat.
RH este un dif rusesc.
Multi dintre noi am avut de aface cu difuzoare rusesti inca de pe vremea lu' Ceusescu.
Astea erau cele mai bune atunci pe la noi, si da au fost bune si dupa revolutie, pana s-a destramat URSS-ul.
Apoi treaba cu aceste difuri s-a imputit... Unii nostalgici continuind cu ele mai mult, dar tot si-au dat seama pana la urma ca nu mai sunt ce au fost.
Ai cerut sfaturi si le-ai primit... nu este obligatoriu sa alegi ce te sfatuim.
Eu zic sa lasi RH si B lue Tech in pace daca vrei sa faci ceva bun.
Jordy... sti unde sa fac garantiile la BT?

Mircea Bartic scrie:
P.S.
Ionut

Recomand sa introduci manual parametrii in bass box si pentru eminence deoarece graficele nu sunt comparabile in acest moment.
Eminence are corectiile deja intoduse in tabel pe cand celelalte difuzoare nu.
Eu in general cand fac aceste comparatii side by side, trec parametrii de mana si omit sa introduc Inductanta pentru ca imi va arata acea atenuare incorecta pe grafic dupa 500 de Hz.

Atenuarea pe axa nu este reala , asa cum se poate observa si de pe graficele producatorului masurate in camera anechoica.

Pana la 300Hz este idem, ori tocmai de rapunsul de bass vorbeam...
Dl Oancea Catalin daca nu stie, e cazul sa afle acum ca incinta influenteaza raspunsul pe bas si prea putin raspunsul difuzorului din graficum dat peste 300Hz... dor daca nu cumva vrei sa faci incinte acordate la 300Hz :roll:

Ultima oară modificat de Iordache Ionut pe Mar Feb 22, 2011 1:49 pm, modificat 1 dată în total.

Sus

MesajScris: Mar Feb 22, 2011 1:43 pm 
Pai tocmai, ca parametrii aia te ajuta... la un anumit nivel, nu cum sunt eu si altii de pe forum, care nu prea stim sa interpretam.
Difuzoare din acelasi model sa sune diferit sincer nu stiu, poate or fi. Eu unul n-am intalnit... nu pot sa spun cu certitudine ca nu sunt.
Pana la urma am deviat cam mult de la topic si ne certam aiurea. Fiecare cu conceptia lui (nu zic aici numai de noi doi). Cine testeaza pe viu si isi da seama de anumite chestii... iese cel mai castigat. Restul sunt doar vorbe-n vant.
Ar fi mai bine sa facem curatenie sa lasam topicul omului curat.
LE: Nu mi-am dat seama ca sa mai postat inainte sa postez si eu.
Ionut nu stiu unde se face garantia la b.tech. Probabil ca in china. Stiu ca cine a avut probleme cu ele (sa le ia defecte), le-au returnat la magazin si au primit altele in loc (stiu de mai multe cazuri). Si sa pice asa ceva, am vazut destul de rar si cu vina individului, nu a difuzoarelor.

Sus

MesajScris: Mar Feb 22, 2011 1:55 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Pai am vrea noi sa se faca in china...
La Constanta cand era magazinul K on, se facea la un atelier al unui prieten de-al meu, care mi-a facut si mie "basii de dacie", priceput omul, jos palaria... face difuri de la zero.
Ideea era ca nu au nici macar un contract cu o firma, centralizat pe tara, iar ce e irecuperabil, se considera pierdere si se inlocuieste daca ai noroc sa iti pice in garantie.
Si mai mult nu zic ca nu vreau sa stric afacerea nimanui, fiecare alege ce cumpara.

Sus

MesajScris: Mar Feb 22, 2011 1:56 pm 
Neconectat

Iordache Ionut scrie:
Deja a-ti luat-o razna si ati deviat.
RH este un dif rusesc.
Multi dintre noi am avut de aface cu difuzoare rusesti inca de pe vremea lu' Ceusescu.
Astea erau cele mai bune atunci pe la noi, si da au fost bune si dupa revolutie, pana s-a destramat URSS-ul.
Apoi treaba cu aceste difuri s-a imputit... Unii nostalgici continuind cu ele mai mult, dar tot si-au dat seama pana la urma ca nu mai sunt ce au fost.
Ai cerut sfaturi si le-ai primit... nu este obligatoriu sa alegi ce te sfatuim.
Eu zic sa lasi RH si B lue Tech in pace daca vrei sa faci ceva bun.
Jordy... sti unde sa fac garantiile la BT?

Mircea Bartic scrie:
P.S.
Ionut

Recomand sa introduci manual parametrii in bass box si pentru eminence deoarece graficele nu sunt comparabile in acest moment.
Eminence are corectiile deja intoduse in tabel pe cand celelalte difuzoare nu.
Eu in general cand fac aceste comparatii side by side, trec parametrii de mana si omit sa introduc Inductanta pentru ca imi va arata acea atenuare incorecta pe grafic dupa 500 de Hz.

Atenuarea pe axa nu este reala , asa cum se poate observa si de pe graficele producatorului masurate in camera anechoica.

Pana la 300Hz este idem, ori tocmai de rapunsul de bass vorbeam...
Dl Oancea Catalin daca nu stie, e cazul sa afle acum ca incinta influenteaza raspunsul pe bas si prea putin raspunsul difuzorului din graficum dat peste 300Hz... dor daca nu cumva vrei sa faci incinte acordate la 300Hz :roll:

Vezi ca gresesti

RH nu este rusesc, ci Chinezesc
cel putin sper ca ne referim la aceleasi difuzoare.

Chestia cu graficele am trecut-o pentru ca majoritatea nu stiu care sunt limitarile programelor de simulare uzuale si se pot trezi ca nu interpreteaza corect ceea ce vad.

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

MesajScris: Mar Feb 22, 2011 1:57 pm 
Neconectat
User

Eu din ce citisem pe net, imi facusem impresia ca difuzoarele RH sunt produse de Cehi, dar vorba dvs, cat de robust, impresionant si fatos ar fi...tot o chinezarie ramane si sincer nu mai vreau chinezarii.

Sus

MesajScris: Mar Feb 22, 2011 1:58 pm 
Neconectat

Iordache Ionut scrie:
Pai am vrea noi sa se faca in china...
La Constanta cand era magazinul K on, se facea la un atelier al unui prieten de-al meu, care mi-a facut si mie "basii de dacie", priceput omul, jos palaria... face difuri de la zero.
Ideea era ca nu au nici macar un contract cu o firma, centralizat pe tara, iar ce e irecuperabil, se considera pierdere si se inlocuieste daca ai noroc sa iti pice in garantie.
Si mai mult nu zic ca nu vreau sa stric afacerea nimanui, fiecare alege ce cumpara.

eu vorbesc despre genul asta de difuzoare
Imagine

e ca si cazul clasic deja SAL si MNC care aduceau difuzoare din China si apoi puneau label-ul lor pe ele si le vindeau ca si cum ar fi unguresti :wink:

Se practica in multe locuri

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

MesajScris: Mar Feb 22, 2011 2:01 pm 
Neconectat

Valentin Iordache

Garantia nu se face nicaieri pentru acele difuzoare. Se trec la pierderi si asta este.

Procentul de defecte se ia in calcul cand se stabileste adaosul pentru marfa. In general adaosul pentru orice vine din China este intre 100 si 200% pentru a acoperi rata de defecte.

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

MesajScris: Mar Feb 22, 2011 2:05 pm 
Si pe mine unul ca si client in ce fel ma afecteaza asta?

Sus

MesajScris: Mar Feb 22, 2011 2:09 pm 
Neconectat

pai in primul rand pentru ca platesti atat de mult pe acea marfa proasta.

Paradoxal , daca ar fi mai de calitate ar fi mai ieftina pentru ca acea garantie o platesti in final tot din buzunarul tau.

Caz concret de producator de amplificatoare mai rasarite din Hong Kong care avea failure rate de 10% recomanda suplimentarea comenzii cu 10% pentru a acoperi rata de defecte.

Naspa, asa-i?

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

MesajScris: Mar Feb 22, 2011 2:11 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Offtopic
Chiar ma amuzam copios pe tema asta cu un amic care se ocupa cu haine din china, si zicea ca el cand cumpara, calculeaza costul marfii plus transport plus adaos plus... bla bla bla... plus 50% pierderi... :lol: :roll: :lol:
Deci cam asa sta treaba cu marfa de rahat din china, pentru ca sunt si producatori seriosi care au fabrici acolo si au un standard, indiferent in ce tara produc.

Te afecteaza ca nu ai garantia ca ai lucrul la specificatiile date...
si riscul de eroare si posibile pierderi ca client este mai mare decat la produsele pro...
Acum si chestia unde ce si cum folosesti.

Pentru ca eu in casa am 2 boxe de 8" yung chung cu tweetere piezo la copii in camera, ca sa asculte sonoru naspa de la desene cu tom si gery de pe torente, ca asta e romania... doar nu era sa iau p.audio de 8" pt asta
dar nu pot sa sustin ca fac auditi hi-fi la acele boxe, care ele de altfel nu se aud asa rau daca nu le compari cu altceva :lol:

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 60 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4  Următorul

Ora este UTC + 2