AndronacheConstantin scrie:
Va rog sa ma ajutati si pe mine cu o schema de filtru pentru subwoofer-ul acesta
viewtopic.php?f=92&t=10003 . L-am construit si am montat un HP15W dar m-am grabit si am pus un filtru universal si nu prea imi place cum se aude. Va rog cine poate sa imi dea si mie o schema de filtru in functie de incinta si parametrii difului (PS am construit incinta la cotele din schema de pe forum)La cati hz va fi? Multumesc anticipat.
Cel mai simplu e sa faci o bobina in aer imensa,cam de 12 cm diametrul exterior si 4 cm diametrul interior de 10-12 mH inductanta,si o legi pe firul de plus de la sub.Apoi cumperi 2 condensatori polarizati de 470 micro la 400 volti(pt. ca nepolarizati nu gasesti la aceasta valoare),lipesti minus cu minus la condensatori,si pe firul de plus de la sub legi capetele ce ti-au ramas de la condensatori,adica plus-plus.Fiind legati asa marimea lor se injumatateste si o sa-ti dea 235 micro,fiind taiat basul la un 200 HZ.intra foarte putine medii joase(imperceptibil).
Daca vrei taierea si mai jos ,cumperi urmatoarele stasuri la condensatoare polazirate,astia fiind cred ca 680 micro,injumatatiti ar da 340 micro,dar atentie cu cat scade fracventa cu atat iti trebuie statie mai puternica.sa nu te sperii daca impedanta boxei o sa-ti dae valori aiurea dar asa se intampla camd folosesti condensatoare polarizate.
Oricum asta este o situatie ieftina pana iti iei un crossover activ,dar functioneaza si la bas de 300 W.