The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Sâm Iun 28, 2025 10:32 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 7 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Ajutor!!! Schema filtru subwoofer...
MesajScris: Lun Oct 31, 2011 10:40 am 
Neconectat
User

Va rog sa ma ajutati si pe mine cu o schema de filtru pentru subwoofer-ul acesta viewtopic.php?f=92&t=10003 . L-am construit si am montat un HP15W dar m-am grabit si am pus un filtru universal si nu prea imi place cum se aude. Va rog cine poate sa imi dea si mie o schema de filtru in functie de incinta si parametrii difului (PS am construit incinta la cotele din schema de pe forum)La cati hz va fi? Multumesc anticipat.

Sus

Subiectul mesajului: Re: Ajutor!!! Schema filtru subwoofer...
MesajScris: Sâm Noi 05, 2011 3:11 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

AndronacheConstantin scrie:
Va rog sa ma ajutati si pe mine cu o schema de filtru pentru subwoofer-ul acesta http://www.forumpoweraudio.ro/viewtopi ... 92&t=10003 . L-am construit si am montat un HP15W dar m-am grabit si am pus un filtru universal si nu prea imi place cum se aude. Va rog cine poate sa imi dea si mie o schema de filtru in functie de incinta si parametrii difului (PS am construit incinta la cotele din schema de pe forum)La cati hz va fi? Multumesc anticipat.

cel mai bine ar fi sa ai filtrare activa(inainte de ampificator); pasivele merg de obicei cu panta mica 6-12db; cele pasive sunt simplu de construit: o bobina inseriata si un condensator in paralel cu difuzorul(pentru 12db);
http://www.the12volt.com/caraudio/crosscalc.asp

Sus

MesajScris: Joi Apr 05, 2012 9:02 am 
Neconectat
User

AndronacheConstantin scrie:
Va rog sa ma ajutati si pe mine cu o schema de filtru pentru subwoofer-ul acesta viewtopic.php?f=92&t=10003 . L-am construit si am montat un HP15W dar m-am grabit si am pus un filtru universal si nu prea imi place cum se aude. Va rog cine poate sa imi dea si mie o schema de filtru in functie de incinta si parametrii difului (PS am construit incinta la cotele din schema de pe forum)La cati hz va fi? Multumesc anticipat.

Cel mai simplu e sa faci o bobina in aer imensa,cam de 12 cm diametrul exterior si 4 cm diametrul interior de 10-12 mH inductanta,si o legi pe firul de plus de la sub.Apoi cumperi 2 condensatori polarizati de 470 micro la 400 volti(pt. ca nepolarizati nu gasesti la aceasta valoare),lipesti minus cu minus la condensatori,si pe firul de plus de la sub legi capetele ce ti-au ramas de la condensatori,adica plus-plus.Fiind legati asa marimea lor se injumatateste si o sa-ti dea 235 micro,fiind taiat basul la un 200 HZ.intra foarte putine medii joase(imperceptibil).
Daca vrei taierea si mai jos ,cumperi urmatoarele stasuri la condensatoare polazirate,astia fiind cred ca 680 micro,injumatatiti ar da 340 micro,dar atentie cu cat scade fracventa cu atat iti trebuie statie mai puternica.sa nu te sperii daca impedanta boxei o sa-ti dae valori aiurea dar asa se intampla camd folosesti condensatoare polarizate.
Oricum asta este o situatie ieftina pana iti iei un crossover activ,dar functioneaza si la bas de 300 W.

Sus

MesajScris: Joi Apr 05, 2012 5:41 pm 
Neconectat
User

Nu stiu cat de ieftina e solutia,o asemea bobina + condensatori il duce lejet la 1,5 mil
De bani sau pe aproape aia gaseste second Crossover activ.

Sus

MesajScris: Joi Apr 12, 2012 11:23 am 
Neconectat
User

Sarma de 1 mm = 100 ron/ Kg, 4 condensatori 470 micro = 48 ron,pentru 2 filtre.

Sus

MesajScris: Joi Apr 12, 2012 2:43 pm 
Neconectat
User

:lol: :lol: da da da,si la o bobina de 12mH cu sarma de 1 mm, ce rezistenta va avea bobina.O sa inparta puterea disponibila intre bobina si difuzor in final.

Un CX2310 de la behringer e 300 lei nou,deci second se apropie de costul filtrari total nefericite.
La putere mare pe subwoofer nu este deloc o solutie filtrarea pasiva.Sa nu vb de faptul ca unele amplificatoare low-cost se duc dracu daca au in filtre condensatoare de sute de micro.

Dar pana la urma pentru un HP-15w ca sa nu mai intre in costuri suplimentare ar merge si un plug-in pentru winamp care sa faca pe crosover-u.
Seteaza din placa de sunet mono,si pe un canal taie tot ce inseamna medii si inalte iar pe celalalt taie basu si baga in sateliti.
In fine mai trebuie ceva detalii,cu ce amplifica totul,ce sateliti are,etc.

Sus

MesajScris: Dum Apr 22, 2012 8:34 am 
Neconectat
User

daca crossoverul e doar 300,atunci da,ssi eu as merge pe filtrare activa.Eu am RANE.....care costa 23 milioane....

Respect

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 7 mesaje ] 

Ora este UTC + 2