The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Lun Iun 30, 2025 11:25 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 3 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Problema pc - mixer
MesajScris: Sâm Iun 02, 2012 10:16 pm 
Neconectat
User

Va salut.

Sistemul este cam asa : pc -> mixer(berry 1204) -> EQ -> putere.Problema este ca nu stiu in ce canale sa bag intrarile la mixer , mai bine spus o nelamurire.Initial le-am pus pe un canal(R + L).Jucandu-ma pe la mixer , am observat ca daca jack-ul de dreapta il pun pe celalalt canal , mai exact pe stanga(L) semnalul creste.Gen : fiecare boxa pe un canal , nu ? Cand le am puse L L pe canale separate se aude in boxe ca si atunci cand as avea pe un singur canal dar mergand din balans ori pe stanga ori pe dreapta(volumul creste , unbalans).

Poze :

- asa se aude normal ori cu doua mufe ori doar cu cea alba : http://tinypic.com/view.php?pic=apgsc7&s=6

-asa se aude mai tare : http://tinypic.com/view.php?pic=fyljic&s=6

Intrebarea este : Daca merg cu ele L + L are ceva mixerul sau sunt alte probleme ?

Imi cer scuze daca vi se pare o intrebare puerila.Multumesc.

Sus

Subiectul mesajului: Re: Problema pc - mixer
MesajScris: Mie Iul 18, 2012 1:19 am 
Neconectat
User

daca te-ai apucat sa folosesti un canal stereo, foloseste-l cum trebuie...ce cauti cu jumate de semnal pe celalalt canal ??
si culmea tot pe stanga..daca ai fi pe apa, te-ai sui cu cate un picior in 2 barci diferite ??
faza este ca daca la un canal stereo folosesti un semnal mono in jack-ul left..se va auzi stereo...

"There are two line-inputs for each stereo channel,
a left and a right. When connecting a stereo device
(two cords), use both the left (mono) input and the
right input.
When connecting a mono device (just one cord),
always use the left (mono) input and plug nothing
into the right input. A trick called “jack normalling”
causes the signal to appear on both sides."

daca ti se pare ca sursa ta de semnal nu scoate destul, ai acel buton LEVEL care i-ti da niste decibeli reali, dar nu cred ca ca de acolo ai tu parerile astea cu auzitul mai tare...verifica bine de tot cablul tau "stereo" intai...
ba nu....intai citeste cam o pagina din cartea tehnica a oricarui mixer...citeste numai explicatiile care se dau despre un canal simplu... o linie de aia verticala :D ...daca intelegi una de aia, celelalte sant la fel...

Sus

Subiectul mesajului: Re: Problema pc - mixer
MesajScris: Mie Iul 18, 2012 10:02 am 
Neconectat
User

de unde esti bogdan sara

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 3 mesaje ] 

Ora este UTC + 2