The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Sâm Iun 28, 2025 8:48 am

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 6 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Probleme conectare echipamente
MesajScris: Mar Iul 31, 2012 6:30 pm 
Neconectat
User

Am si eu nevoie de un pic de ajutor de la cei mai experimentati.
Problema sta in felul urmator, echipamente:mixer pioneer cdj 350, topuri EV 115P, bass EV 118P
Duminica a fost primul eveniment la care am folosit noua achizitie si anume bass-ul EV.
Din mixer am 2 iesiri pe RCA (stanga, dreapta;stanga, dreapta), la bass am o singura intrare pe XLR, in necunoasterea mea am spus sa nu pun basul doar pe un canal stanga sau dreapta pentru ca e sunetul stereo si e posibil ca in anumite momente sa bage frecventele joase pe canalul liber si nu am facut nimic, in aceste conditii am luat un cablu in Y cu 2 RCA-uri si un XLR, am conectat totul si am dat drumul, cand surpriza aveam niste distorsiuni destul de nasoale pe inalte, asa ca si cum ar fi bulit driverul (dar chiar la amandoua boxele?), dar nu la toate melodiile ci doar la unele nu stiu probabil cu ceva frecvente mai inalte.Initial am zis ca e bulita melodia, dar in timpul programului am mai dat peste cateva melodii care se auzeau oribil si abia atunci mi-am dat seama ca e belea.La prima pauza pentru ca nu stiam natura distorsiunilor am scos bass-ul si am bagat boxele in locul basului (in speranta ca e bulit canalul mixerului), totul a mers ok pana la sfarsit fara nici un fel de probleme.
Azi am fost si am facut ceva teste si sa constat ca de fapt acea distorsiune apare atunci cand bag si cea de-a doua mufa rca de la cablul in Y (cablul este ok am verificat si cu alt cablu si problema persista).Un coleg mi-a sugerat ca e posibila problema din mixer la nu stiu ce bara de impamantare dar de ce nu imi face aceasi problema si cand nu sunt ambele mufe conectate.Un alt coleg mi-a spus ca am gresit insumand cele 2 canale mono pentru ca se formeaza o bucla nu stiu de care si de acolo apare problemele (si ii cam dau dreptate, avand in vedere problema de fata).Tot acel coleg mi-a spus ca sunt anumite cutiute ce contin un circuit electronic, care insumeaza cele doua canale fara a mai avea probleme cu distorsiunile.Cum se numesc acele sumatoare si unde pot gasi?Tot acest coleg mi-a spus ca pot lega bass-ul pe un singur canal pentru ca in stereofonie cel mai mult se lucreaza cu mediile si inaltele, joasele ramanand oarecum neschimbate.E adevarat?
Voi ce parere aveti?Ceva sfaturi?

Sus

Subiectul mesajului: Re: Probleme conectare echipamente
MesajScris: Mie Aug 01, 2012 1:46 pm 
Neconectat
User

nu stie nimeni o rezolvare sau unde gasesc un astfel de sumator?

Sus

MesajScris: Mie Aug 01, 2012 1:54 pm 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

pune subwooferul pe unul din canale si gata cu problemele

nu ai ce sa faci
in lipsa unui procesor care sa aiba functia de insumare nu o sa poti rezolva problema in alt mod.

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

MesajScris: Mie Aug 01, 2012 2:25 pm 
Neconectat
User

Ai idee unde gasesc un astfel de sumator?

Sus

MesajScris: Mie Aug 01, 2012 10:43 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Soare Emanuel scrie:
Ai idee unde gasesc un astfel de sumator?

2 rezistente de 10K rezolva problema.

canal L->rezistenta 10K-> output mono <-rezisenta 10K <-canal R

Sus

MesajScris: Joi Sep 20, 2012 9:25 pm 
Neconectat
User

De ce ai nevoie de bas stereo cand lungimea de unda la frecventa la care lucreaza...de cele mai multe ori depaseste lungimea salii ? in orice parte a salii ai pune basii la o frecventa de 90 Hz, intr-o sala de 15 metrii lungime se va auzi la fel.

Respect

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 6 mesaje ] 

Ora este UTC + 2