The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Sâm Iun 28, 2025 3:01 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 6 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: MARANTZ SR 6200 vs MOSFET 2X480W
MesajScris: Mie Ian 23, 2013 5:39 am 
Neconectat
User

Ce recomandati intre RECEIVER MARANTZ SR 6200 - si MOSFET 2X480W ?

http://www.hometheatershack.com/forums/ ... z2IlUhMrDh
http://www.music-all.ro/site/product/27 ... ET-2X480W/

- pt ce am nevoie? pt niste 2 boxe pe 8ohmi care fiecare in parte au undeva intre 110 - 150wati RMS. le are pe ambele un prieten deci trebuie sa decid

marantz-ul e mai vechi(undeva anul 2002) insa are brand puternic in spate si iesire pe mai multe canale(pot adauga sateliti) + alte calitati
1) e grav ca e mai vechi sau sunetul pe care il reda e inca actual cu tehnologiile de azi?
2) pret undeva la 650ronv - merita banii?

- ampliful stereo ar fi recent si parea dupa descriere ca are putere mai mare per canal - costa cam cu 200ron mai putin
3)mosfet-ul e ''chinezarie'' in cea ce priveste sunetul?

Ce am eu nevoie:
O comparatie stricta legata de sunet nu de alte artificii(gen ca unul are tuner si altul nu..)
Care ar avea calitate/claritate cat mai buna a sunetului la volum ridicat dar nu ca ''la nunta''?
Sa-mi duca macar undeva la un 80/90%din puterea boxelor principale(110-150wati RMS)
Folosire pt casa/lounge

Daca s-ar putea rasunde punctula la intrebarile de mai sus ar fi perfect

multam,
paul

Fişiere ataşate:
Mrz vs MF.jpg
Mrz vs MF.jpg [ 262.53 KiB | Vizualizat de 2016 ori ]
Sus

Subiectul mesajului: Re: MARANTZ SR 6200 vs MOSFET 2X480W
MesajScris: Mie Ian 23, 2013 6:45 am 
Neconectat
User

Daca ar fi sa aleg din cele doua amplificatoare fara discutii as alege marantz-ul , Ibiza este un mare jeg care oricum nu are nici pe departe puterea din specificatii ( Ibiza = LQP aceeasi marie cu alta palarie ) . Daca ti neaparat sa cumperi ceva nou poti merge macar pe un The T.amp E400 sau chiar E800 .

Sus

MesajScris: Mie Ian 23, 2013 9:17 am 
Neconectat
User

Paul , tu ai pus subiectul asta la caterinca ?
In primul rand, Marantz-ul e un receiver de calitate iar chestia aia pe care scrie Ibiza nu se poate numi amplificator de putere ( e doar o gluma proasta )
In al 2-lea rand, unul e gandit special pt instalatii de sunet pentru acasa iar celalalt se vrea a fi un amplificator de putere pt uz profesional.
I-a Marantzul pana nu te faci de ras cu lada aia de ceapa pe care scrie Ibiza. (punct)

Sus

MesajScris: Mie Ian 23, 2013 2:39 pm 
Neconectat
User

Salutare,

Stiu ca a sunat dubios postul meu dar mi-am asumat pt ca ma gandeam ca marantz-ul are vreo 10 - 11ani vechime (desi arata impecabil si actual) iar amplif e cumva recent.

Am presupus ca in atat timp ar fi reusit si producatorii ''No Name'' macar sa egaleze tehnologia celor grei de acum ceva ani si sa aiba macar o calitate similara la un volum similar de sunet.

Sus

MesajScris: Mie Ian 23, 2013 2:40 pm 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

nici pe departe

Chinezii nu evolueaza deloc, chiar din contra. Am impresia ca porcariile lor de acum 5 ani erau mult mai bune decat cele actuale. :lol:

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

MesajScris: Mie Ian 23, 2013 3:49 pm 
Neconectat
User

bun, am fost lamurit

ideea e ca am nevoie de un amplif( de preferat receiver pt ca ar mai avea niste canale in plus fata de cele 2 principale din fata)
SH o sa fie..pt ca pana pe la un 600 700ron nu as gasi altceva nou de calitate din cate-mi dau seama

Momentan oscilez intre MARANTZ SR 6200 si ONKYO TX-SV545 (ambele ating minimulde 100w declarati - adica, cam ce as avea nevoie)

- sunt deschis la sugestii legate de alte modele - trebuie sa fie compatibile cu boxe pe 8ohm

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 6 mesaje ] 

Ora este UTC + 2