The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Sâm Iun 28, 2025 7:10 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 5 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Ajutor proiectare sateliti line array pentru Mth 30
MesajScris: Dum Mai 05, 2013 7:03 pm 
Neconectat
User

doresc sa fac un line array cu difuzoare visaton frs 8...problema e ca nu par capabile sa coboare suficient de jos sa poata fi legate cu mth30...raspunsul lor pare a fi ok de la 200hz in sus si fs e 125... cand sunt"cuplate" coboara mai mult sau creste doar spl-ul in banda lor de lucru?.Precizez ca aray-ul va avea aprox 3m inaltime si va fi compus din 2 module de 1.5m pentru transport si pentru a fi folosite si ca line source sau line array de la 125/200hz in sus...incintele vor fi neaparat sealed...e o idee buna? cu ceva procesare ar face treaba buna ?(precizez ca nu am folosit procesoare de sunet pana acum si pentru proiectul asta as fi dispus sa achizitionez ULTRADRIVE PRO DCX2496..daca nu e suficient mai bine renunt si fac un clasic point source)

P.S. optez pentru tipul asta de incinta deoarece imi place sunetul difuzoarelor full range si ma incanta ideea ca scap de filtre

Sus

Subiectul mesajului: Re: Ajutor proiectare sateliti line array pentru Mth 30
MesajScris: Dum Mai 05, 2013 7:16 pm 
Neconectat
User

ce e ala clasic point source ?

Sus

MesajScris: Dum Mai 05, 2013 7:20 pm 
Neconectat
User

poate m-am exprimat gresit..ma gandeam la satelit obisnuit dif si horn sau mai degraba un coaxial puternic

Sus

MesajScris: Dum Mai 05, 2013 11:11 pm 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

cred ca este posibil , insa nu vei avea efect de line array decat pana undeva in zona de medii (limita este dictata de distanta dintre centrele de emisie ale difuzoarelor)

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

MesajScris: Lun Mai 06, 2013 12:34 am 
Neconectat
User

Pai cam asta ar fi ideea...difuzoarele vor fi cat se poate de apropiate/sasiurile lipite..din cate inteleg distanta dintre ele dicteaza zona de inalte unde se va produce anularea...ce ma intereseaza e sa stiu ca pot sa le cobor in zona de 100 hz..nu am auzit niciodata live un line aray cu difuri mici de 3-4 gen k-aray sau sistemu ala de la bosse cu drivere de 2'..si as dori foarte mult o parere de la cineva care a ascultat scule de genu...in teorie imi suna foarte bine dar parca nu m-as arunca cu capul inainte

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 5 mesaje ] 

Ora este UTC + 2