The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Lun Mai 12, 2025 6:51 am

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 73 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2, 3, 4, 5  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Modificare si testare T-Amp TA 2400
MesajScris: Mie Mai 27, 2009 10:10 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Jucaria este a userului COCO, mi l-a adus sa-i suplimentez cu cite o pereche de finali fiecare canal al amplif-ului,deoarece din fabrica, au mai lasat loc "liber".

La prima vedere ce pot sa zic, lucrat cit de cit ingrijit,NU are Soft Start,ledurile de clip afiseaza OK, insa daca nu ai sarcina de 4 ohmi, nu e aprind(fara sarcina dat vol la blana, led-urile ramin stinse :oops: )...

Traf mare,dar care se incalzeste destul de serios la testele ce i le-am facut eu,in 10 min chiar frigea(60-70 grade),masurat "la mina".

In rest ce pot sa zic, alimentare +/- 60Vcc Low Rail, si +/- 120Vcc Hi Rail, fiind un amp ClasaH in 2 Step, alimentare total independenta pt fiecare canal, ceea ce este laudabil, pt un amp la categoria lui de pret si performanta.

Poze:

T-Amp General

Imagine

T-Amp Vcc Hi-Rail

Imagine

T-Amp Vcc Lo-Rail

Imagine

T-Amp U Out Ch1 Load

Imagine

T-Amp U Out Ch1+Ch2 Load

Imagine

Si o filmare din timpul testelor:

Mare dar asta e, cine vrea sa vada ce si cum, downlodeaza...

http://www.netdrive.ws/182001.html

Pentru diverse intrebari, fiind un amplif foarte POPULAR pe la noi, va stau la dispozitie!

Ultima oară modificat de Claudiu E aka DjLeco pe Joi Mai 28, 2009 12:46 am, modificat 1 dată în total.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Mai 27, 2009 10:14 pm 
Neconectat
Moderator
Moderator

se poate implementa inca o pereche de finali?

functional va fi ok?

Sus

Subiectul mesajului: Da
MesajScris: Mie Mai 27, 2009 11:11 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Da, pe cablajul imprimat, au lasat NEmontate cite un final si o rezi de 0,22 ohm,pe fiecare brat de finali ai clasei AB.

Functional va afecta in sens pozitiv etajul final,micsorind riscul depasirii parametrilor SOA (safe operating area) ai finalilor clasei AB, si o mai buna impartire a curentilor in finali pe sarcini mici de iesire.

Se stie ca un tranzistor de exemplu MJ15025 care are 16 amperi curent de colector ,250 volti tensiune de sustinere colector emitor si disipa maxim 250W la temperatura ambianta de 25 grade celsius, la 80 Vcc ca sa respetam SOA, nu trebuie depasit un curent de colector mai mare de 2,5-3A pe capsula.

De aceea pt a cresre curentul de colector comandat,se folosesc mai multi inali in paralel.

Bun veti intreba dar de ce are 16A daca nu putem utiliza decit pina in 3A?

Putem avea de exemplu 15-16A curent de colector, daca avem 20V colector emitor,ideea este sa se pastreze raportul din care se obtin cei 250W maxim disipati , si asta la 25 grade celsius.

Cind capsula(jonctiunea mai bine zis) creste in temperatura,puterea maxima disipata a tranzistorului scade proportional cu cresterea temperaturii.

In general pt acest motiv se pun mai multi finali in paralel,cu rezistentele de egalizare din emitoare, ce au valoarea intre 0,1 si 0,47 ohm, uzual.

La proiectarea unui amplificator, trebuie tinut cont de foarte multi parametrii ai componentelor active(semiconductoare),cit si de restul,pt a obtine un amplificator, FIABIL, de calitate.

Ultima oară modificat de Claudiu E aka DjLeco pe Mie Mai 27, 2009 11:49 pm, modificat de 2 ori în total.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Mai 27, 2009 11:31 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

In ultima fotografie, unde este afisat in jur de 59V, este semnal curat nu?

Inainte de fiecare poza, am scris cu bold, ce reprezinta, pt a putea fi mai usor de inteles pt fiecare,oricum filmuletul spune tot ce trebe inteles.

DA 58,9x volti cu ambele canale lucrind, cu unul singur,tensiunea obtinuta la iesire este mai mare 61,xx volti, perfect curata.

Ca ma uit si la ce afiseaza osciloscopul, la cat de curata e sinusoida. Asta ar insemna vreo 870 W in 4 ohmi semnal cat de cat curat?

Aste e dupa sau inainte de montarea pieselor suplimentare pe etajul final?

Dupa

Pe ce frecventa ai obtinut valorile afisate pe multimetru?

50 Hz

Practic ampliful este destul de liniar intre 30 si 5000 Hz la puterea de iesire
Nu ai putea te rog sa faci si un test si in 8 ohmi stereo si 8 ohmi punte?

Daca nu era miine (deja azi) sarbatoare,si aveam timp, poate faceam...
Insa miine am treaba, si oricum tre sa vina COCO sa-l ia...

Pentru mine este cel mai relevant testul unui amplif pe DUMMY LOAD, valoarea rezistentei de sarcina fiind cea mai mica suportata de acel amplif,acolo se vede daca rezista sau daca crapa,fiind vorba cde curenti mari, atit prin puntea sau puntile redresoare, cit si prin finali

Linia dreapta afisata pe osciloscop ce reprezinta? Al doilea canal?

Da, tensiunea este obtinuta cu un singur canal in sarcina pina in pragul de clip in acea poza.

La urmatoarele amplificatoare testate voi incrca mai mult si cu 8 ohm stereo si 8 ohm bridge.

Vineri urmeaza un Crest CA12!

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Mai 27, 2009 11:34 pm 
Neconectat
Moderator
Moderator

Multumesc foarte mult Leco :oops: .

Ce repede a fost gata , nu-mi vine sa cred ! :roll:

Cu placere!

Te astept si cu al 2-lea daca vrei.
Daca nu ai finali si rezistente, am eu, ne intelegem noi.

LE: Il facem Leco fara probleme ,

important este sa ai tu un pic de timp liber 8)

si eu hop-top apar la tine cu amplificatorul :oops: .

Ultima oară modificat de Al Ex Al Ex pe Vin Mai 29, 2009 6:37 am, modificat de 2 ori în total.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Mai 27, 2009 11:54 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Asa, din experienta ta, cam la cat estimezi puterea in 8 ohmi stereo, semnal curat?

Multumesc de raspuns.

Sus

Subiectul mesajului: Eu
MesajScris: Mie Mai 27, 2009 11:57 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Eu zic intre 550 si 600W/canal, oricum 2x500 w RMS curati garantati.
Nu va luati dupa specificatiile Thomann, exagereaza f mult,insa mie mi se pare ca pt 275 euro cit costa el la ei, merita banii.
In club pe bass am ce oare?

T-Amp T2400, care merge pe bass, de citiva ani de zile, am desfacut-o doar sa-i curat filtrul de praf, o toaletare interna si sa-i ung ventilatoarele(desi nu trebuia).

Ultima oară modificat de Claudiu E aka DjLeco pe Mar Iun 09, 2009 2:19 pm, modificat de 2 ori în total.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Mai 28, 2009 12:09 am 
Neconectat
User

ideea cu tunatul mi-a venit cu mult timp in urma inainte de a achizitiona si eu un astfel de amplificator; in aplicatiile mele am folosit destul de mult t-ampuri si ma deranjat ca se incjng rau in 4 ohmi, dupa ce l-am luat i-am dat jos capacul si am vazut ca are chiar si pe cablaj loc pentru inca o perechie de finali, si i-am sugerat si lui coco sa faca acest lucru. Parerea mea e ca amplificatorul nu depaseste puterea de 500w in 8 ohmi(nu am masurat). Ceea-ce a spus Leco nu are softstart, totus la o astfel de putere ar trebui sa aiba softstart, protectie la curent continuu are, dar nu are protectie la scurt, imbunatatiri s-ar putea aduce multe, consider ca e un raport bun pret/calitate; oricand as face aceeasi alegere in aceleasi conditii

Sus

Subiectul mesajului: Ele
MesajScris: Joi Mai 28, 2009 12:14 am 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Ele se incing mult, nu neaparat faptului ca sint prost calculate sau ca nu au suficienti finali.

Radiatoarele chinezesti sint dintr-un material foarte prost calitativ,care pur si simplu NU DISIPA!.
Am verificat asta pe propria-mi piele!

4 bucati finali 2 SA 1302 si 2 SC 3281 montati pe un radiator mare chinezesc,erau mai calzi decit pe un radiator mult mai mic si cu suprafata totala mai mica,dintr-un material mai bun,in aceleasi conditii de ventilare fara ventilator adica CONVECTIE.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Mai 28, 2009 12:28 am 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Acum am reusit sa vizionez si filmuletul. Intr-adevar, acum e clar.

Cum de nu ai mers cu potentiometrele la maxim? (potentiometrele de volum).

La iesirea generatorului am peste 2 volti

Frumos.

LE. Tare curios eram de puterea reala in 8 ohmi; daca mai prinzi vreunul, te rog sa clarifici si aspectul asta, daca se poate.

Cum mai pica vreunul, promit sa fac si asta.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Sep 14, 2009 12:44 pm 
Neconectat
User

Leco, cat aproximezi ca ar fi puterea in bridge/8ohmi la ampliful asta? Daca ar fi sa ne luam dupa cat da la 4ohmi pe canal (840w), ar fi vreo 1600w in bridge :shock: Oare chiar asa sta treaba?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Sep 14, 2009 1:52 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

In 8 ohm bridge, zic ceva intre 1300-1500W rms curati.

Numai ca va fi cam cald traful, este miez de proasta calitate cu perderi mari, si de aia se incalzeste destul de tare, in interval scurt de timp.

Bine, pe muzica NU este la fel de "chinuit" ca pe dummy load.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Sep 14, 2009 8:03 pm 
Neconectat
User

Leco, P2000 al meu cand urmeaza la rand la probe :?: :?: :?:

vreau doar sa vad ce poate :roll:

4 x KickBass - HD15 by ( Kappa 15LF )
1 x QSC PLX1804 - Amplificare
1 x Crown XS900 - Amplificare
[ giani_giovani30@yahoo.com] [david.mihaiviorel@gmail.com ]
ID - giani_giovani30
Tel. 0728188493 , 0723547052

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Sep 14, 2009 9:06 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Care P2000?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Sep 14, 2009 9:38 pm 
Neconectat
User

marafet scrie:
la ce bani as gasi un t amp 2400?/ sh

sincer vreau sa il vad si eu pe ala care are un asemenea amplificator si vrea sa il vanda, schema de baza a etajului final pleaca de la un qsc, nu se pot compara, dar la pretul ala nuprea ai ce comenta, eu pe al meu l-am facut bucati bucatele am adunat plusurile cu minusurile si am ajuns la concluzia ca daca nu esti cioban, in gama asta de pret poate fi considerat best buy

Parerea mea ar fi: schema e un qsc, deci nu poate fi contestata, componentele sunt de o calitate medie nici ce-a mai stralucita nici cele mai proaste, nu are protectie la scurt, cablajul se exfoliaza destul de usor, o alta chestie, din 30-40 de t.amp-uri din cate stiu eu, doar unuia singur i-au picat finalii, si asta din vina utilizatorului, racirea e destul de proasta, dar merge, rezistenta la socuri mecanice extraordinara; altceva nu imi vine pe moment, daca ar fi sa mai aleg o data in gama aceasta de pret tot pe amplifu asta as merge

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 73 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2, 3, 4, 5  Următorul

Ora este UTC + 2