The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Lun Mai 12, 2025 7:56 am

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 18 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Makie FR M-1400
MesajScris: Sâm Sep 12, 2009 7:17 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Acum va prezint amplificatorul Makie FR M-1400, seria veche (OLDSCHOOL), pe care l-am curatat si facut aproape ca nou.

Este amplificatorul de rezerva din clubul in care lucrez, si am decis ca trebuie facut profilactica totala la el.

Acest amplificator a functionat in fiecare zi de aproape 10-11 ani de zile, fara sa pice vreodata,doar ca uneori arata ca ar fi in protectie desi acest aspect nu s-a intimplat in realitate...

Este amplificatorul dupa care s-au inspirat la carcasa (fata) pt T-Amp T2400, diferenta fiind totala in interior, acest Makie fiind o clasa AB, cu cite 4 finali pe brat/canal, complementari (PNP+NPN), alimentarea fiind la +/- 72Vcc, comuna pt ambele canale,filtrajul fiind de 4x12000uF/80Vcc, pe care i-am deslipit si masurat, culmea niciunul neavind mai putin de 14000uF... :wink:

Traful solid lucrat, nu s-a incalzit pe perioada testelor, ceea ce denota ca este un miez de calitate.

Pe 2 ohm , la 1000 Hz am obtinut un maxim de 38,3 Vrms, pina in pragul de clipping, adica aproximativ 733 Wrms.

Pe 4 ohm, la 1000 Hz am obtinut un maxim de 43,8Vrms , pina in pragul de cliping, adica aproximativ 478 Wrms.

De remarcat linearitatea foarte buna a amplificatorului la capetele frecventei audio (20 Hz-20 Khz), unde nu am avut o atenuare mai mare de 0,2-0,4db, fata de 1 Khz, cit si sinusoida foarte curata, fara spike-uri sau alte deformari.

In idee, un amplificator de CALITATE, asa cum se faceau acum minim 10 ani, adevaratele amplificatoare...

Pe toata perioada testelor, amplificatorul a livrat CONTINUU, acea putere, fara limitari sau alte atenuari, ce ar fi survenit din cauza protectiilor sau a subdimensionarii componentelor...

Acum citeva poze inainte si dupa interventia mea, cit si filmuletele cu testele.

Scuze pt reclamele sitului de file hosting, insa pe tinypic, nu am reusit sa uplodez decit pozele, la filme s-a blocat(am stat si 4 ore sa incarc un filmulet si degeaba)...

POZE INAINTE DE CURATARE:
Desfacuta Bucati

Imagine

Desfacuta Bucati

Imagine

Carcasa Goala

Imagine

Lateral Dreapta

Imagine

Lateral Stinga

Imagine

Alimentare Soft Start

Imagine

Alimentare Soft Start

Imagine

Cablaj Etaj Final Spate

Imagine

Display Spate

Imagine

Display Fata

Imagine

Partea De Intrare Inainte

Imagine

POZE DUPA CURATARE:

Partea De Intrare Dupa

Imagine

Lateral Curatat

Imagine

Radiator Dupa Schimbat Finali

Imagine

Finali Motorola

Imagine

Finali

Imagine

Lipituri Finali

Imagine

Aptoape Asamblat

Imagine

Cu Display Montat

Imagine

Asamblata Spate

Imagine

Filmulet 2 Ohm

http://www.netdrive.ws/224467.html

Filmulet 4 Ohm

http://www.netdrive.ws/224480.html

Ultima oară modificat de Claudiu E aka DjLeco pe Lun Sep 14, 2009 10:16 am, modificat 1 dată în total.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Sep 13, 2009 7:20 pm 
Neconectat
User

Eu nu pot vedea videourile! Imi apare un om la radio!

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Sep 13, 2009 7:38 pm 
Neconectat
User

Trebuie sa-l downloadezi, ai un buton mic si alb in josu paginii :P

Leco Edit:

Imagine

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Sep 13, 2009 7:58 pm 
Neconectat
User

Felicitari, macar asa ar trebui sa arate toate amplificatoarele de pe piata. Ceeace tine de lipituri eu zic ca mai mult din punct de vedere estetic nu e ok, in rest par ok. Eu nu vad acolo nici o lipitura rece. Felicitari inca o data si ne place ceeace faci, eu de obicei urmaresc cu atentie ceeace faci numai ca nu am chef sau timp sa postez.
Am vazut ca sunt unele modele carora se poate face un upgrade, de exemplu TAMP 2400, sau Crown CE1000. Daca se poate mai multe detalii la aceste amplificatoare. Felicitari inca o data.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Sep 13, 2009 8:16 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

sZISZI scrie:
Felicitari, macar asa ar trebui sa arate toate amplificatoarele de pe piata. Ceeace tine de lipituri eu zic ca mai mult din punct de vedere estetic nu e ok, in rest par ok. Eu nu vad acolo nici o lipitura rece. Felicitari inca o data si ne place ceeace faci, eu de obicei urmaresc cu atentie ceeace faci numai ca nu am chef sau timp sa postez.
Am vazut ca sunt unele modele carora se poate face un upgrade, de exemplu TAMP 2400, sau Crown CE1000. Daca se poate mai multe detalii la aceste amplificatoare. Felicitari inca o data.

La T-Amp se pai pot pune o pereche de bipolari, si rezistentele aferente din emitoare, ajutind un pic la impartirea mai eficienta a curentilor prin finalii 2SA si 2SC.

Dupa modificare NU am simtit crestere de putere, insa este mai sigur cu mai multi finali, mai ales la folosirea in 4 ohm.

La Crown, este alta mincare de peste, acolo mai este loc de inca 2 finali/brat, insa trebuie si tensiunea marita de la +/- 82Vcc la +/-95Vcc

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Sep 13, 2009 8:30 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Interesant, nu ma mir ca multe modele vechi de amplificatoare sunt mai bine decat cele noi... :roll:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Sep 13, 2009 9:14 pm 
Neconectat
User

Leco scrie:
sZISZI scrie:

La T-Amp se pai pot pune o pereche de bipolari, si rezistentele aferente din emitoare, ajutind un pic la impartirea mai eficienta a curentilor prin finalii 2SA si 2SC.

Dupa modificare NU am simtit crestere de putere, insa este mai sigur cu mai multi finali, mai ales la folosirea in 4 ohm.

La Crown, este alta mincare de peste, acolo mai este loc de inca 2 finali/brat, insa trebuie si tensiunea marita de la +/- 82Vcc la +/-95Vcc

Sustin ceea ce spune Leco,legat de Crown.
Detin o astfel de jucarie modificata insasi de Leco

PS: buna treaba a facut cu acel amplif, functioneaza fara probleme in 4R/bridge
comentariile sunt de prisos :lol:

4 x KickBass - HD15 by ( Kappa 15LF )
1 x QSC PLX1804 - Amplificare
1 x Crown XS900 - Amplificare
[ giani_giovani30@yahoo.com] [david.mihaiviorel@gmail.com ]
ID - giani_giovani30
Tel. 0728188493 , 0723547052

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Sep 13, 2009 10:21 pm 
Neconectat
User

Good work!
I have 4-5 years of 3 pieces from them and am very pleased. Unfortunately are not very suitable for sub to me ....
I use them in different sound reinforcement for mid - high in tops, where they have strength.

Imagine Imagine Imagine

Edited by Leco:
Trust me, in 2 ohms for subs, they will really shows their strenght.

Those are high curent amps, especially designed for 2 ohms loads.

In 4 ohms is a classical amp, but in 2, the guts are really worked!
:idea:

And be welcome to post your impressions in our forum! :wink:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Sep 14, 2009 12:25 pm 
Neconectat
User

Am o intrebare. De ce ai schimbat finalii daca nu au fost arsi?

Sus

Subiectul mesajului: Asa
MesajScris: Lun Sep 14, 2009 1:41 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Asa am stabilit cu proprietarul...

In idee vroiam sa schimb si electroliticii, numai ca ce aveam eu, erau mai mari la grosime si nu s-ar fi potrivit...

Oricum i-am masurat si niciunul dintre ei NU are sub 14000uF...

A fost ceva de munca deoarece a trebuit sa desfac si prinderea la partea de prefinali, iar suruburile finalilor erau cu cap Philips...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Sep 14, 2009 2:42 pm 
Neconectat
User

frumoasa capodopera . buna treaba buna .nam cuvinte ce frumos interior a esit , spor la mai multe

Fbt Himaxx 40A 4buc
Playere pioneer cdj 200 2buc
Mixer Allen&Heath PA12
Mixer Soundcraft EFX8
microfon--shure pg58 (wireless)

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Sep 14, 2009 3:16 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

R@C@U scrie:
frumoasa capodopera . buna treaba buna .nam cuvinte ce frumos interior a esit
, spor la mai multe

Or sa fie, garantat.
Zilele astea urmeaza 2 amplifuri Bell, de reparat si TESTAT! :twisted:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Sep 14, 2009 4:19 pm 
Neconectat
User

Or sa fie, garantat.
Zilele astea urmeaza 2 amplifuri Bell, de reparat si TESTAT! :twisted:[/quote]

dela Marcel ?

Sus

Subiectul mesajului: Da
MesajScris: Lun Sep 14, 2009 5:06 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Da, ale lui sint.
Cunosti simptomele lor?
Inca n-am apucat sa le desfac, mai am un Crown Geodyne 1 (Evilsoundexpert) inainte de ele...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Sep 17, 2009 2:32 pm 
Neconectat
User

Leco, in afara de electrolitici, ce alte piese dintr-un amplificator audio sufera ...uzura in timp (sau isi pierd caracteristicile initiale)?

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 18 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul

Ora este UTC + 2