The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Dum Iun 22, 2025 10:52 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 18 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: P-audio SD-18EL
MesajScris: Dum Iul 11, 2010 10:02 pm 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

Aici aveţi poze noi cu cel mai masiv şi mai brutal difuzor aflat in producţie la P-audio in acest moment.
P-audio SD-18EL este unul dintre difuzoarele de top de pe planeta şi a fost dezvoltat special pentru a concura şi depăşi difuzoarele de top de la ceilalţi producători de talie mondiala.

Pana in acest moment exista un singur difuzor capabil să se lupte de la egal la egal cu acest monstru. Acel difuzor este Precision Devices PD1850.

SD-18EL este dotat de la început cu tot ce avea mai bun fabrica din Thailanda, şi anume:

- Bobina enorma (5"=126mm) de înaltă calitate din sarma de Aluminiu placat cu Cupru executata pe suport de fibra de sticla rezistenta la acceleraţii şi deformări extreme precum şi temperaturi de peste 400 de grade Celsius. Aceasta bobina din Aluminiu placat cu Cupru are greutatea unei bobine uşoare de Aluminiu , dar rezistenta şi capacitatea de curent a uneia de Cupru. Astfel se obţine un factor Bxl mult mai mare cu o greutate mult redusa. Acest avantaj duce la mărirea SPL-ului şi la minimizarea fenomenului de "power compression"

Si la acest difuzor, ca si la majoritatea difuzoarelor de top de la P-audio se foloseşte de un fenomen numit "radiaţia a corpului negru"

mai multe detalii pentru cei interesaţi găsiţi aici:
http://en.wikipedia.org/wiki/Black_body

acest fenomen interesant poate îmbunătăţi capacităţile de transfer termic către mediul ambiant cu pana la 20%

- Sistem de centrare alcătuit din 2 spidere progresive , in oglinda capabile să menţină atât sistemul mobil perfect centrat la curse de peste 40 de mm vârf la vârf cat şi liniaritatea parametrilor electromecanici mult după depăşirea X-max-ului matematic. (fenomenul de mechanical compression este minimizat)

- Sistem magnetic ULTRA MASIV de 220 de Uncii alcătuit dintr-un inel de Ferita de Bariu cuplat la piese polare obţinute prin forjare la rece din piese masive. Acest procedeu este unul extrem de consumator de timp si resurse, majoritatea producătorilor recurgând la utilizarea pieselor strunjite pentru reducerea costurilor. Deocamdată forjarea la rece este cea mai performanta metoda şi duce la obţinerea unor piese polare cu proprietăţi de conducţie a câmpului magnetic excepţionale.
ATON Acoustics, proprietarul P-audio a achiziţionat acum câţiva ani una dintre fostele fabrici de armament nuclear provenite din destrămarea URSS stric pentru a avea acces la nişte utilaje de forjare de putere extrema capabile să realizeze piesele polare împreună cu backplate-ul dintr-o singura lovitura direct din placa de Otel de 150 de mm grosime.

Pana in acest moment sunt singurii producători de sub-ansamble de difuzoare cu acces la asemenea utilaje.

- Membrana din Fibra de celuloza armata cu fibra de sticla capabila să reziste la forţele de acceleraţie de forfecare şi de torsiune extreme dezvoltate in aplicaţiile de tip bandpass sau front loaded horn cu rapoarte de compresie extreme. Acolo unde majoritatea difuzoarelor s-ar distruge mecanic, SD-18EL funcţionează lejer fără limita de timp.

Imagine

- Fire leonice integrate in spider.
Aceasta este singura metoda sigura de a produce un difuzor capabil să reziste la curse de 50 de mm vârf la vârf fără să apară defecte ale firelor leonice după câteva milioane de cicluri.

- Şasiu Heavy Duty capabil să-şi menţină integritatea structurala chiar dacă este supus unor forte enorme cauzate de şocuri şi de greutatea enorma a sistemului magnetic.

Acest difuzor este unul dintre cele mai grele şi la propriu şi la figurat, având o greutate de 26 de Kg este deocamdată cel mai greu difuzor profesional aflat in producţie.

Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine

Imagine
Imagine
Imagine
Imagine

Imagine
Imagine

P-audio SD-18EL este un difuzor dezvoltat pentru aplicaţiile in care performantele primează in defavoarea greutăţii - a se citi instalaţii fixe sau instalaţii semimobile de performante extreme.

Acest difuzor poate fi achiziţionat din magazinul nostru urmând acest link:
http://www.poweraudio.ro/?p=productsMore& ... me=sd-18el

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Subiectul mesajului: Re: P-audio SD-18EL
MesajScris: Lun Noi 15, 2010 8:16 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Am zis sa ma mai uit si eu pe aici pe la poze...
Frumoase privelisti mai gasesti pe la aceasta sectiune...
Anyway... am avut placerea sa tin in mana asa ceva si sa il forjez chiar cat timp a stat pe la mine.
Ciudat e cum ajung unii neavizati (ca sa nu folosesc expresia care imi vine in minte), si reusesc sa arda bobinele si sa crape magnetii la asa ceva :lol: :lol: :lol:
Acestia intelegand total pe dos fenomenul cu puterea program.
Ei inteleg ca pot introduce o putere rms dintr-un amplificator egala cu puterea program a difului.
Ei nu inteleg ca un amplificator de putere egala cu dublul rms-ului difului este indicat pt a avea un headroom de 3dB pt ca puterea pe varfurile care ating puterea program sa nu fie distorsionate...
Da mno... "ingineri de sunet" suntem cu totii ce puii mei... :lol:

NICE AND GOOD ONE THIS SD 18 EL

Sus

MesajScris: Lun Noi 15, 2010 8:29 pm 
Neconectat
User

ICEMAN scrie:
Am zis sa ma mai uit si eu pe aici pe la poze...
Frumoase privelisti mai gasesti pe la aceasta sectiune...
Anyway... am avut placerea sa tin in mana asa ceva si sa il forjez chiar cat timp a stat pe la mine.
Ciudat e cum ajung unii neavizati (ca sa nu folosesc expresia care imi vine in minte), si reusesc sa arda bobinele si sa crape magnetii la asa ceva :lol: :lol: :lol:
Acestia intelegand total pe dos fenomenul cu puterea program.
Ei inteleg ca pot introduce o putere rms dintr-un amplificator egala cu puterea program a difului.
Ei nu inteleg ca un amplificator de putere egala cu dublul rms-ului difului este indicat pt a avea un headroom de 3dB pt ca puterea pe varfurile care ating puterea program sa nu fie distorsionate...
Da mno... "ingineri de sunet" suntem cu totii ce puii mei... :lol:

NICE AND GOOD ONE THIS SD 18 EL

si ce nu mai intzeleg "meseriasii" de care vorbesti e faptul ca un amplif e capabil in anumite momente sa debiteze varfuri de tensiune pe iesire mult peste puterea nominala. Parearea mea pt cei cu urechi de tabla: folositi diful asta cu puteri pana in 1000 W RMS.
Eu unul il folosesc pe 1 canal la un Proline 3000 cu 1-2 dB mai jos de clip si pot spune ca intr-o sala aprox. 250 m.p. iti misca parul in cap in orice punct al salii :wink:
Daca vrei ceva mai mult subbass, mai ia-ti cateva buc.

Sus

MesajScris: Lun Noi 15, 2010 8:44 pm 
Neconectat

este o problema generalizata in tara noastra

nimeni nu multiplica subwooferele cand are nevoie de SPL mai mare. Este mai ieftin sa amplifici totul mai mult

pana la urma distrugi ceva cu gandirea asta. :mrgreen:

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

MesajScris: Mie Noi 24, 2010 8:50 am 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Mircea, din experienta ta, pentru un subwoofer bas-reflex... in ce volum lucreaza SD -ul optim si la ce acordaj? N-are importanta greutatea, cat de mare iese si nimic de genul.

De simulat, simulez eu, nu-i bai; vreau sa aud asa, o parere...

Sus

MesajScris: Mie Noi 24, 2010 9:13 am 
Neconectat

160-170 litri cu 42-45 acordaj

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

MesajScris: Joi Noi 25, 2010 5:57 am 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Absolut impresionant........nu mai gasesc cuvinte.........

High
Performance Un produs unicat de o calitate deosebita si construit din pasiune
Audio

Leonardo Fibonacci : F(n) = F(n–1) + F(n–2)

Sus

MesajScris: Dum Dec 05, 2010 8:27 pm 
Neconectat
User

hpavictor scrie:
Absolut impresionant........nu mai gasesc cuvinte.........

ce e absolut impresionant ? l-ai consturit si e impresionant cum suna ? sau.. simularea arata f bine ?

Mail: fecheteionut88@yahoo.com

Sus

MesajScris: Dum Dec 05, 2010 8:39 pm 
Neconectat

e frumos :mrgreen:

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

MesajScris: Mie Feb 02, 2011 10:31 pm 
Neconectat
User

Mai aveti pe stoc? pe http://www.discopro.ro/?p=p_26&sName=woofere-18- nu apar decat C18-ELF si E18-ELF, dar SD-18EL nu?!
Multumesc!

Sus

MesajScris: Mie Feb 02, 2011 10:53 pm 
Neconectat

momentan SD18EL nu mai este in stoc

se va importa varianta noua de 1700 de W

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

MesajScris: Joi Feb 03, 2011 11:15 pm 
Neconectat
User

Pe mine ma interesa undeva la 1000w rms(reali !). 1700 sunt muzicali/program sau rms?!, Daca sunt 1700 rms bobina are alta circumferinta sau lungime decat modelul vechi? As vrea sa le folosesc pe un MA 5002VZ la 4 ohm (paralel 2de 8ohm) pe canal deci in principiu as vrea 4 dif de 1000rms reali. Nu stiu daca sa ma indrept spre eminence KILOMAX PRO, chiar omega(doar 800W) sau ce aveti voi pe aici?! Mai am un eminence de 800 omega pro, si imi este frica sa dau prea mult in el, am incercat cu MA 3600VZ, nu prea imi place ce face mai sus aproape de clip si am pus asta pe seama puterii. KILOMAX nu imi place pe partea de mecanica mai ales atunci cand intervine praful in dreptul bobinei. Cam la ce bani va ajunge SD-18EL si daca se apropie de standardele eminence(eu nu am folosit pana acum nici un dif P-audio, nici nu am testat sau auzit de aceea pun aceasta intrebare poate usor stupida)? Pe http://www.paudio.ro/pdf/products/SD18EL.pdf si http://www.paudio.ro/showproductsd18el.html?id=521 in descriere apare ca ar avea 700W rms ?! Multumesc!

Sus

MesajScris: Joi Feb 03, 2011 11:30 pm 
Neconectat

ion ion scrie:
Pe mine ma interesa undeva la 1000w rms(reali !). 1700 sunt muzicali/program sau rms?!, Daca sunt 1700 rms bobina are alta circumferinta sau lungime decat modelul vechi? As vrea sa le folosesc pe un MA 5002VZ la 4 ohm (paralel 2de 8ohm) pe canal deci in principiu as vrea 4 dif de 1000rms reali.

noul SD-18 are 1700W AES - daca ar fi sa ne raportam la standardul RMS atunci puterea ar fi in zona 1300-1500 W RMS

Nu stiu daca sa ma indrept spre eminence KILOMAX PRO, chiar omega(doar 800W) sau ce aveti voi pe aici?! Mai am un eminence de 800 omega pro, si imi este frica sa dau prea mult in el, am incercat cu MA 3600VZ, nu prea imi place ce face mai sus aproape de clip si am pus asta pe seama puterii.

mare atentie ca Eminence nu foloseste nici RMS nici AES pentru a declara puterea. Abia de curand am descoperit ca ei declara dupa un cu totul alt standard care ii avantajeaza pentru ca numere mari. - mai multe detalii poti gasi chiar in PDF-urile lor la baza, acolo unde sunt stelutele

KILOMAX nu imi place pe partea de mecanica mai ales atunci cand intervine praful in dreptul bobinei.

Kilomax, in opinia mea, este doar un exercitiu de marketing. Mecanic vorbind difuzorul nu este capabil sa suporte puterea aceea, chiar daca dpdv. electric ar rezista o perioada.

Acel difuzor a iesit cu niste parametrii destul de ciudati. Daca ai sa-l modelezi cu un software specializat ai sa observi ca nu merge corect decat intr-o incinta foarte mare ca si volum (in jur de 400 de litri pentru a avea o extensie buna). problema este ca daca facem o incinta de 400 de litri avem probleme cu deplasarea membranei care iese mult din zona de liniaritate si se apropie chiar de X-mech. Exista cateva discutii pe acest forum arhivate in ultimii 5 ani de zile pe marginea acestui difuzor. Faptul ca este extrem de rar in acest moment printre utilizatori ar trebui sa dea de gandit.

Seria MAGNUM mi s-a parut o familie de difuzoare mult mai buna din punct de vedere tehnic decat Kilomax daca este sa discutam despre eminence.

Cam la ce bani va ajunge SD-18EL si daca se apropie de standardele eminence(eu nu am folosit pana acum nici un dif P-audio, nici nu am testat sau auzit de aceea pun aceasta intrebare poate usor stupida)? Multumesc!

varianta pe ferita se va situa in zona 1200 de lei, cea pe NEO va fi mai scumpa cu 20-30%, in principiu.

trebuie sa mentionez ca noile modele nu vor fi disponibile mai repede de luna Mai

Recomandarea mea in acest moment ar fi Difuzorul Selenium 18SWS1000 care are 1000W RMS si performante bune in aplicatii front loaded sau waveguide loaded.
http://www.poweraudio.ro/?p=productsMore& ... =18sws1000

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

MesajScris: Vin Feb 04, 2011 12:49 am 
Neconectat
User

kilomax 18 in simulari asa in 3 secunde are f3 38hz in 170L acordat la 45.Deci nu e asa naspa in simulari.In realitate nu l-am ascultat.

Sus

MesajScris: Vin Feb 04, 2011 9:08 am 
Neconectat

din pacate nu stii sa interpretezi foarte bine simularile...

uite graficele mai jos

graficul rosu = 170 litri acordat la 45 Hz.
Uite ce galma ai la 70 de Hz. Subwooferul asta va suna foarte bubuit si va avea o singura nota ceva asemanator celor de masina numai ca bornaiala aceea va fi la 70 de Hz.
Graficul verde = 400 litri acordat la 32 de Hz. Abia aici graficul se liniarizeaza insa problema se muta la cursa membranei care acum atinge 15mm pe directie in zona 40-50Hz (cea mai utilizata la un subwoofer).

Simularile sunt usor de facut, cu interpretatul este putin mai greu.

Fişiere ataşate:
kilo.jpg
kilo.jpg [ 31.11 KiB | Vizualizat de 15264 ori ]

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro
Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 18 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul

Ora este UTC + 2