The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Mie Iun 25, 2025 7:38 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 12 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: tapco j2500 -jbl mpx 300
MesajScris: Mar Ian 12, 2010 8:21 am 
Neconectat
User

De ce suna mai curat si cu spl mai mare(la urechie) un amplificator cu putere mult mai mica? Am testat un Tapco Juice2500 si un JBL MPX 300 pe sateliti 12"+1,4" Acastigat jbl cu toate ca are 300W in fata lui Tapco 750W.Nu au inselat urechia distorsiunile. Singura diferenta JBL fabricat in usa iar tapco china. Le-am forjat pe sateliti si mai mult a incalzit timp de o ora tapco. Ecler XPA 7000 le-a dat clasa. Care este fenomenul? Difuzoarele folosite. Sateliti in 8 ohm eighteensound 12mb700 si drivere Rcf nd2530 filtre pasive. Nu am testat pe basi dar o s-o fac si va dau de stire.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Ian 12, 2010 11:42 am 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

puterea e mai mare doar pe hartie si in mintile celor de la departamentul de marketing, acesta e in mare parte raspunsul :lol:

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Ian 12, 2010 12:47 pm 
Neconectat
User

Ca sa nu mai deschid alt topic, vin si eu cu o intrebare. Daca avem 2 amplificatoare diferite, care puse pe oscilocop, ambele debiteaza 500w sa zicem... Care din ele suna mai bine? Ce face un amplificator sa SUNE BINE? La ce alte date trebuie sa ne uitam cand alegem un amplificator? Cam singurele lucruri care le stiu ar fi clasa in care funcioneaza si componentele sa fie de calitate. Dar mai clar, ce anume?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Ian 12, 2010 1:25 pm 
Neconectat
User

din experienta i-ti spun ca pe ''oscilostrop'' foarte multe vor arata nu bine ci extrem de bine atata timp cat i se da cu semnal sinus.si gata. De acea,eu nu vad ca fiind o masura relevanta . Doar daca folosesti un generator mai performant care sa dea mai multe frecvente simultan,trenuri de impulsuri etc. Cine stie ceva mai multa electronica stie cam ce vreau sa spun.
Cine castiga?
Acela cu sursa mai solida si care sustine puterea pe termen lung fara sa se ''inmoaie la jumate'', cu racire mai buna,finali de putere si viteza mare,circuit de intrare ''low noise'' si ''Extended Dynamic Range'' (cum i-mi place mie sa zic).ca si de aici de la intrare apar probleme .
Intrun cuvant acela mai SCUMP ! pentru ca astea toate la un loc costa bani,cercetare si ani de experiente .

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Ian 12, 2010 1:40 pm 
Neconectat
User

Si daca luam acele 2 amplificatoare care teoretic au aceeasi putere, si i se pune in functiune 1 singur canal in 8 ohmi, si le supunem la un test rapid, adica nu forja, ci doar cateva minute pentru a ne face o impresie (acolo nu cred ca mai tine asa de mult de sursa sau de finali...), care din ele ar avea un sunet mai bun? :P
Nu stiu daca chiar se poate explica acest lucru, in afara de faptul ca daca iei un amplificator bun de firma, nu se poate compara cu o chinezarie, dar totusi poate mai poate da cineva ceva detalii despre acet fenomen...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Ian 12, 2010 1:54 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

jORDy scrie:
Ce face un amplificator sa SUNE BINE?

Eu zic ca cea mai mare influenta o are preamplificatorul, calitatea semnalului ce intra in amplificator; apoi clasa amplificatorului, etc.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Ian 12, 2010 2:17 pm 
Neconectat
User

nu aveau amplificatoarele sensibilitatea diferita mai sus?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Ian 12, 2010 2:37 pm 
Neconectat
User

jORDy scrie:
Si daca luam acele 2 amplificatoare care teoretic au aceeasi putere, si i se pune in functiune 1 singur canal in 8 ohmi, si le supunem la un test rapid, adica nu forja, ci doar cateva minute pentru a ne face o impresie (acolo nu cred ca mai tine asa de mult de sursa sau de finali...), care din ele ar avea un sunet mai bun? :P
Nu stiu daca chiar se poate explica acest lucru, in afara de faptul ca daca iei un amplificator bun de firma, nu se poate compara cu o chinezarie, dar totusi poate mai poate da cineva ceva detalii despre acet fenomen...

am omis sa spun ca mai intervine si zgomotul de fond,dinamica,distorsiunile de ''crossover''mai ales, cat si cele armonice.
distorsiunile de crossover se manifesta in special la volume mici ,acestea apar in special datorita diferentelor factorului de amplificare (beta) al fiecarui grup de tranzistoare finale.Asta ar insemna ca toti finalii si prefinalii in mod special sa fie imperechiati cat mai precis, lucru scump de altfel.Se compenseaza din curentul de repaus prin marirea lui cu consecintele de rigoare : trebuie racire mai buna,consum inutil din sursa.

Sus

MesajScris: Mar Ian 12, 2010 2:49 pm 
Neconectat
User

sensibilitatea de intrare difera jbl 1Vrms iar Tapco 1,15 Vrms. Stiu ca trebuie sa se auda mai tare jbl cu sensibilitate mai mica, dar am dat volum din mixer pana in clip la ambele puteri. Mixer de calitate. Jbl grasime,atac si forta mai mare. 300w 4 ohm 200w 8 ohm. Concluzia mea care nu sunt electronist. CALITATEA COMPONENTELOR.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Ian 12, 2010 3:46 pm 
Neconectat
User

Am inteles cat de cat cum sta treaba... dar tot nu sunt perfect lamurit :P

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Ian 13, 2010 8:59 pm 
Neconectat
User

Atentie cu Tapco. Din ce am observat eu e cam sensibil la curent. Daca nu are curent cat ii trebuie intra in clip si nu ofera decat putere foarte slaba si un sunet tare lipsit de dinamica.

Outline t6.5 -> 2x RCF lf18n401
Tapco j2500 -> 4x wn15s+bmd750 II
Yhamaga mg16/6 cx
DSP ecler amic24
fidek fpa G12 -> bratze puternice un trup sanatos

Sus

MesajScris: Joi Ian 14, 2010 8:15 am 
Neconectat
User

ambele amplificatoare au fost puse pe curent stabilizat

Sus