The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Mar Iun 24, 2025 1:09 am

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 25 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: american audio
MesajScris: Mar Iul 18, 2006 12:15 pm 
Neconectat
User

ce parere aveti despre http://www.technolight.ro/index.php?mod ... product=20
la pret este cat un ecler

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Iul 24, 2006 3:26 pm 
Neconectat
User

nu aveti nici o parere? :roll:
trebuie sa spuneti ceva..... :?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Iul 24, 2006 4:39 pm 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

LA banii aia iau un DPA2000 de la Ecler, care este mult mai avansat tehnologic, si am o siguranta mult mai mare cu el 8)

parerea mea...

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Iul 25, 2006 6:33 pm 
Neconectat
User

nexus3 scrie:
LA banii aia iau un DPA2000 de la Ecler, care este mult mai avansat tehnologic, si am o siguranta mult mai mare cu el 8)

parerea mea...

nu stiu daca este neaparat mai avansat technologic ecleru, dar pot sa zic din propria experienta ca american audio este foarte fiabil pe termen lung.
Depinde ce intelegi tu prin acest avans technologic....
de exemplu american audio la amplificatoare incepand de la V3001 in sus, sunt echipate cu crossover care te mai scapa de cateva fire si unitati in rack....
in acest caz trebuie sa vorbesti cu cineva care a avut de a face cu ambele parti pentru ca review-uri grozave nu gasesti pe net... in aceasta bransa se stie cine e bun si cine face midclass sau chiar lowclass....

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Iul 25, 2006 7:48 pm 
Neconectat
Admin
Admin

American Audio este o firma din aceeasi categorie cu
Behringer, Phonic, Alto, T-Amp ( Thomann ), American DJ, Gemini, JB System, etc

Ecler este o companie care fabrica amplificatoare ( printre altele ) din aceeasi gama cu QSC, Crown, Lab Gruppen, Crest Audio, EV, Dynacord, etc.

In materie de fiabilitate, cine a detinut un Ecler, stie ca este o statie care nu te lasa in mijlocul show-ului pentru ca s-a supraincalzit ori difuzoarele fac figuri.

Daca facem o comparatie intre un Ecler DPA1400 si un Crown CE2000, punand ambele statii sa mearga pe 2 ohm, la 40 ~ 45 grade Celsius temperatura aerului din rack, DPA -ul merge multi si bine, in timp ce sarmanu CE2000 isi da duhul ( adica decupleaza datorita supraincalzirii ) dupa 30 ~ 50 minute, sau chiar mai repede.

Atunci cand ai de facut o sonorizare pentru care ceri 1000 Euro, nu iti permiti sa iti cada vreo statie. Pe langa faptul ca risti sa nu iti iei banii, mai poti sa dai si de acasa pentru pagubele produse producatorului.
Chestia nasoala este ca te faci de ras si iti pierzi credibilitatea.
Iti merge vorba ca nu ai scule si ca ai stricat show-ul lui cutare. Automat, pentru a compensa pierderile de imagine, va trebui sa cobori preturile.

De aceea este vital sa iti cumperi scule bune .

As vrea sa nu fiu inteles gresit.
Nu vreau sa fac o reclama negativa amplificatorului American Audio. Acesta este un amplif bun si ieftin, dar, ca majoritatea amplificatoarelor facute in China, exista anumite riscuri potentiale in ceea ce priveste fiabilitatea.

Depinde foarte mult de utilizarea acestui amplificator.
Cine il foloseste, cu, in ce conditii, etc.
In functie de acesti factori, apare si decizia de cumparare.

Este la fel ca atunci cand vrei sa iti cumperi o masina.
Oricine se bucura sa-si cumpere un SUV ieftin.
Sa zicem, un Hyundai Tucson.
Este o masina buna, fiabila, bine finisata, consumul este rezonabil, se conduce usor, totul este ok. Costa cu vreo 7000 de Euro mai putin decat omologul ei, Toyota RAV4.

Intrebare:
De ce sunt aceste diferente de pret ?

Pentru ca sunt masini diferite, Toyota fiind liderul mondial in materie de fiabilitate. Finisarile sunt comparabile, dar daca te uiti la detalii, observi imediat pentru ce platesti suplimentar un RAV4.

La fel este si in cazul amplificatoarelor de putere.
Specificatiile sunt deseori inselatoare.

De exemplu, daca luam un Ecler din seria XPA si il punem langa un QSC din RMX de aceeasi putere, apoi dam la maxim, folosind boxe identice, observam ca XPA-ul suna mai tare. Care este explicatia ?
Dispune de mai mult curent pentru ca are sursa de alimentare mai zdravana, nu are acele protectii de curent, caracteristice statiilor cu tranzistori bipolari, slew-rate-ul este mai bun ( dublu sau chiar triplu ), compresorul este mai rapid si nu "pompeaza", etc.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Iul 25, 2006 11:25 pm 
Neconectat
User

la chestia asta trebuie sa te contrazic total.... ecler nu se va ridica niciodata la nivelul la crown sau labgruppen... (aratmi tu un caz in care in concert ac dc [de exemplu] sa folosit ecler in loc de labgrupen, sau jbl care nu face statii si recomanda ei crown dece nu recomanda ecler? daca zici ca sunt comparabile?)
lucrez in domeniul audio de ceva vreme si sunt sigur ca putine statii rezista la 2 Ohmi masurati, ori prea putin si nu merg ori prea mult si crapa......
si legat de behringer, cred ca nu ai lucrat prea mult cu firma ca sa iti dai seama ca alea nu merita decat pentru home use.........
iar tu imi spui de comparatia cu ecler cu qsc cand topciu si omu intreba de american audio..... si ca news flash pt u vreau sa iti zic ca qsc se fabrica in china de ceva vreme.....
sunt putine firme consacrate si care merita banii, care ele isi permit sa fabrice produsele la ei in tara......

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Iul 26, 2006 5:41 am 
Neconectat
User

Un motiv pentru care JBL foloseste amlificatoare Crown este acela ca amblele firme apartin aceluiasi concern: Harmann... :roll:
Deci mie mi s-ar parea absolut normal ca eu, daca detin 2 firme, una de boxe si una de amplificatoare, cea de boxe sa recomande pe cea de amplificatoare si invers...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Iul 26, 2006 9:25 am 
Neconectat
Admin
Admin

Zip,
Lucrez in domeniul audio de la inceputurile acestei meserii in Romania.

Nu vreau sa intru intr-o polemica pe tema amplificatoarelor, dar as vrea sa iti spun ca in meseria aceasta, nu se merge pe recomandari.
Statiile Ecler, mai ales din seriile DPA-T, sunt mai bune decat echivalentele lor de la Crown. Te rog sa nu-mi vii cu comparatii de tipul "firma X este mai tare decat firma y", daca vrei sa continuam discutia in mod constructiv.

Apropo,
JBL a fabricat amplificatoare profesionale.

De exemplu, seria MPX.
Au schemele identice cu cele de la QSC seria USA.
(cele cu masa flotanta, avand colectorul finalilor la masa ).
Sunt bune, dar nu reprezinta "state-of-art" .

Scuze pentru off-topic.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Iul 26, 2006 1:24 pm 
Neconectat
User

Dar totusi sa nu uitam ca voi aduceti si comercializati apuri Ecler,deci nu o sa ziceti niciodata nimic de rau despre ele.
In domeniu audio pro nu cred ca se poate vb de o firma ca find cea mai buna,se poate spune ca e printre cele mai bune.Deci probabil ca Ecler e printre cele mai bune,dar nu cea mai buna.Concurenat in acest domeniu e acerba si ori cand un producator poate trece putin in afta altuia si invers.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Iul 26, 2006 1:34 pm 
Neconectat
User

luci scrie:
Dar totusi sa nu uitam ca voi aduceti si comercializati apuri Ecler,deci nu o sa ziceti niciodata nimic de rau despre ele.
In domeniu audio pro nu cred ca se poate vb de o firma ca find cea mai buna,se poate spune ca e printre cele mai bune.Deci probabil ca Ecler e printre cele mai bune,dar nu cea mai buna.Concurenat in acest domeniu e acerba si ori cand un producator poate trece putin in afta altuia si invers.

da exact asta este problema, daca tot este forum atunci sa disputam problemele nu la orice intrebare sau discutie exista solutia: ECLER.....:(

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Iul 26, 2006 4:46 pm 
Neconectat
Admin
Admin

Tocmai de aceea am spus ca nu vreau sa continuam discutia.

Atunci cand am decis sa aducem Ecler, am luat aceasta decizie pe baza unor studii. Puteam sa aducem si alte marci de amplificatoare, dar astia mi-au placut cel mai mult.
Eu cred ca este normal sa le laud daca sunt convins ca sunt bune.

Faptul ca noi vindem anumite produse, nu inseamana ca punem pumnul in gura celor care doresc sa-si exprime parerile. Este un forum liber si ne bucuram sa avem dezbateri, nu monologuri.

Totusi, eu nu am de gand sa particip la discutii de tipul " Firma cutare este mai bengoasa decat cealalta" .

Daca discutam despre modelul x si modelul y, este ok.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Iul 26, 2006 5:01 pm 
Neconectat
User

ok am inteles sa traiti :D
sa revenim la topic, din cate am vazut mai sus intrebarea era legata de V5001 plus de la american audio si comparativul era ecler dpa2000.
La caracteristici sunt destul de apropiate, V5001 fiind un pic mai puternic cu cativa W.... ceea ce nu cred ca face prea mare diferenta.
Ceea ce ma face sa aleg V5001 este acel crossover incorporat, care sunt convins ca face multe.Am avut ocazia sa lucrez cu seriile vechi adica V3000 si V4000 si chiar si cu cele noi V3001 plus si V4001plus, si pot sa spun ca sunt foarte multumit de ele din orice punct de vedere....

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Iul 26, 2006 9:53 pm 
Neconectat

Zip, vad ca esti f entuziasmat de acel crossover incorporat pe amplificatorul de la american audio :D

nu ar strica sa dai o privire peste facilitatile oferite de placa de procesare care se monteaza in toate amplificatoarele din seria DPA

placa se numeste AMIC si mai multe informatii gasesti aici: http://www.ecler.es/download/amic_english.pdf

retine ca toate acele modificari se pot face in timp real, fara intreruperi de sunet (mai putin la delay) , iar controlul se face prin USB

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Iul 26, 2006 10:23 pm 
Neconectat
User

nexus3 scrie:
Zip, vad ca esti f entuziasmat de acel crossover incorporat pe amplificatorul de la american audio :D

nu ar strica sa dai o privire peste facilitatile oferite de placa de procesare care se monteaza in toate amplificatoarele din seria DPA

placa se numeste AMIC si mai multe informatii gasesti aici: http://www.ecler.es/download/amic_english.pdf

retine ca toate acele modificari se pot face in timp real, fara intreruperi de sunet (mai putin la delay) , iar controlul se face prin USB

da sunt chiar obsedat de acel crossover care face destul de mult fara a fi nevoie de laptop.... :D

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Iul 26, 2006 10:27 pm 
Neconectat

nu este nevoie de un laptop sau PC decat o singura data pe a introduce setarea in memoria modulului

trebuie sa recunost ca AMIC da lcasa din toate punctele de vedere unui simplu crossover incorporat 8)

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 25 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul

Ora este UTC + 2