The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Vin Iun 27, 2025 1:07 am

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 88 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5, 6  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Behringer NU6000DSP ?
MesajScris: Mie Mar 28, 2012 9:28 am 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Da , a aparut .
Ei si ?
Daca ati vedea amanuntele tehnice...........cred ca v-ati speria grav de tot .
De ceea ce va urma .....in domeniul amplificatoarelor de putere Pro .
Viitorul este , fara indoiala , doar al amplificatoarelor Clasa D , datorita costurilor de fabricatie minime , la tehnologiile de azi !
Behringer foloseste probabil o schema de inspiratie Mackie , cu un adevarat upgrade bine facut , nemtesc .
Schema este aproape identica cu cea a " celebrului " etaj final din Dynacord PM3........cei care se pricep la amplificatoare deja au inteles despre ce este vorba .
Schema este foarte performanta , dar nu cred ca realizarea practica este pe masura schemei......timpul ne va lamuri .
Sunt prea multe compromisuri tehnice la dimensionarea componentelor .
In mod voit am postat schemele la rezolutie mica , si din anumite motive nu le-am postat la sectiunea de profil , desi sunt in posesia lor de doi ani si tot nu le pot face publice........ghici ghicitoarea mea de ce !

Fişiere ataşate:
Behringer Hi Power D class.jpg
Behringer Hi Power D class.jpg [ 124.31 KiB | Vizualizat de 6937 ori ]
Mackie PPM608.jpg
Mackie PPM608.jpg [ 94.45 KiB | Vizualizat de 6937 ori ]

High
Performance Un produs unicat de o calitate deosebita si construit din pasiune
Audio

Leonardo Fibonacci : F(n) = F(n–1) + F(n–2)
Sus

MesajScris: Joi Mar 29, 2012 4:18 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Viitorul, ar trebui sa apartina, din punctul meu de vedere, calitatii, nu firmelor care produc "ieftin" mult, si prost.

Vor ajunge oamenii, sa caute si sa plateasca preturi duble, pentru echipamente de calitate, cum se faceau pina acum 10-15 ani, cind nu exista notiunea de ieftin, in detrimentul calitatii.

Timpul imi va da dreptate, si nu numai el...

Sus

MesajScris: Lun Feb 04, 2013 4:26 am 
Neconectat
User

In primul rand vreau sa va salut pe toti, sunt nou pe forum. Folosesc de 4 ani amplificatoare behringer ep2500 si nu exista seara sa nu mearga cel putin o ora numai in clip si vreau sa spun ca nu am avut nici o problema cu ele. Am avut si mixer, crossover, compresor, care intr-adevar nu sunt bune de nimic (nici macar pentru karaoke sau alte sonorizari care nu necesita calitate) pt ca se strica foarte repede mai ales potentiometrele la mixere(cu toate ca pe ele scrie alps). Ca si amplificatoare, pot sa spun ca si.au scos banii de zeci de ori si inca functioneaza perfect. Am vazut ca cineva compara behringer cu crown si vreau sa spun ca revelionul asta am avut inchiriati 4 basi dynacord pe langa ce aveam eu si 2 amplificatoare crown xti4000. Am bagat de curozitate un amplificator crown pe topuri, iar ca si calitate a sunetului este o diferenta, insa nu atat de mare incat sa merite diferenta de pret dintre behringer si crown, mai ales daca nu ai tot sistemul de sunet de calitate. Am mai observat ca amplificatorul crown intra imediat in clip, iar basu-ul nu era cel asteptat de mine, ba chiar pot sa spun ca am bagat un amplificator phonic xp3000 si basul era mult mai puternic, iar potentiometrele de la crown aveau un fosnet cand invarteai de ele, de parca era tv-ul bunicii, lucru care la amplificatoarele mele behringer de 4 ani nu se intampla, chiar daca au stat in diferite conditii de temp si umiditate, chiar si in ploaie(au ruginit carcasele) si tot nu au probleme.
Parerea mea e ca pt cineva care se ocupa de sonorizari mici, amplificatoarele behringer au fost si sunt suficient de bune incat sa nu te lase in timpul sonorizarii(la crown daca se aprindea ledul de clip, intra imd in protectie si ramaneam fara bass, in schimb...amp behringer stau saracele cu ledurile rosii aprinse pana le vezi si reduci volumul), iar ca si pret, isi scot banii foarte repede si iti permiti sa le arunci dupa 2 ani daca ruginesc, cu toate ca ele sunt inca functionale.
Am un prieten care mereu rade de mine ca folosesc amp bery, dar el nici macar pe alea nu le are. Lucreaza la o firma de la mine din oras care are boxe l-acoustics si amp lab gruppen. I-am spus sa.si cumpere el 2 ampl crown... lab gruppen, 2 topuri si 2 basi pe masura si sa mearga cu ele la sonorizari mici sa vedem in cat timp isi scoate el banii pe ele....asta daca are noroc si nu se ard pana reuseste sa-i recupereze.
Acum sa revin la modelul NU6000, ca despre asta era si titlul, inca nu pot spune nimic, dar o sa cumpar zilele astea de curiozitate un amplificator si o sa revin.
Cei care spun ca bery este de unica folosinta, ori au firme mari de sonorizari si nu se joaca cu asa ceva(colaborez cu 2 firme de sonorizari destul de mari din orasul meu si stiu cerintele care sunt cand le vine cate un rider tehnic, asa ca ii inteleg de ce nu pot aparea cu jucarii precum behringer la o scena cu puterea de peste 100kw), ori sunt d`aia care stau si citesc forumuri si vin sa.si dea cu parerea, iar ei au acasa un amplificator technics si 2 boxe facute in debara.
De 4 luni am luat un mixer behringer ddx3216 aproape nou, cu doar 300 euro si pot sa spun ca pana acum si.a scos banii si inca functioneaza perfect si imi fac treaba foarte bine cu el(cu toate ca ma asteptam sa se duca si la asta potentiometrele la fel de repede ca si la alte modele bery), asa ca daca e sa se strice peste 1 an chiar nu imi pasa. Daca luam un dynacord sau altceva mai scump, cred ca inca mai aveam nevoie de cateva sonorizari ca sa.si scoata banii. D`aia unii au bani, ca dau anunt in ziar si se duc cu 4 boxe sony si 2 ampl sony(cumparate de pe la altex, metro etc) care in total valoreaza 25-30 mil si cer pe sonorizare pt un botez, majorat, etc 10 mil, iar altii dau bani si isi cumpara crown sau alte echipamente scumpe si merg pe sonorizari de 2 lei si isi scot investitia in cativa ani, sau pun preturi exagerate si nu.i cheama nimeni.
Pe final, vreau sa sa spun celor de la nexus ca fac o treaba foarte buna. Folosesc boxe cumparate de la ei si sunt foarte multumit. Au cativa ani(de cand era site-ul nexus-acoustics.ro) si singurul lucru schimbat la ele au fost becurile de tip halogen de pe filtre, iar legat de asta, as vrea sa.mi spuna dna sau nex ce putere trebuie sa aiba halogenele.. 20 sau 30w/12v ? ca le.am tot inlocuit si am pus ce aveam la indemana si nu mai stiu ( modelul boxelor este C152FB de pe site-ul nexus-acoustics.ro). Va multumesc si o zi buna tuturor!

Sus

MesajScris: Lun Feb 04, 2013 10:01 am 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

vom cauta in caietele vechi sa vedem ce lampi erau folosite acolo
Ma bucur ca esti multummit de boxe.

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

MesajScris: Mar Feb 05, 2013 8:50 am 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Lupascu Marian scrie:
In primul rand vreau sa va salut pe toti, sunt nou pe forum. Folosesc de 4 ani amplificatoare behringer ep2500 si nu exista seara sa nu mearga cel putin o ora numai in clip si vreau sa spun ca nu am avut nici o problema cu ele. Am avut si mixer, crossover, compresor, care intr-adevar nu sunt bune de nimic (nici macar pentru karaoke sau alte sonorizari care nu necesita calitate) pt ca se strica foarte repede mai ales potentiometrele la mixere(cu toate ca pe ele scrie alps). Ca si amplificatoare, pot sa spun ca si.au scos banii de zeci de ori si inca functioneaza perfect. Am vazut ca cineva compara behringer cu crown si vreau sa spun ca revelionul asta am avut inchiriati 4 basi dynacord pe langa ce aveam eu si 2 amplificatoare crown xti4000. Am bagat de curozitate un amplificator crown pe topuri, iar ca si calitate a sunetului este o diferenta, insa nu atat de mare incat sa merite diferenta de pret dintre behringer si crown, mai ales daca nu ai tot sistemul de sunet de calitate. Am mai observat ca amplificatorul crown intra imediat in clip, iar basu-ul nu era cel asteptat de mine, ba chiar pot sa spun ca am bagat un amplificator phonic xp3000 si basul era mult mai puternic, iar potentiometrele de la crown aveau un fosnet cand invarteai de ele, de parca era tv-ul bunicii, lucru care la amplificatoarele mele behringer de 4 ani nu se intampla, chiar daca au stat in diferite conditii de temp si umiditate, chiar si in ploaie(au ruginit carcasele) si tot nu au probleme.
Parerea mea e ca pt cineva care se ocupa de sonorizari mici, amplificatoarele behringer au fost si sunt suficient de bune incat sa nu te lase in timpul sonorizarii(la crown daca se aprindea ledul de clip, intra imd in protectie si ramaneam fara bass, in schimb...amp behringer stau saracele cu ledurile rosii aprinse pana le vezi si reduci volumul), iar ca si pret, isi scot banii foarte repede si iti permiti sa le arunci dupa 2 ani daca ruginesc, cu toate ca ele sunt inca functionale.
Am un prieten care mereu rade de mine ca folosesc amp bery, dar el nici macar pe alea nu le are. Lucreaza la o firma de la mine din oras care are boxe l-acoustics si amp lab gruppen. I-am spus sa.si cumpere el 2 ampl crown... lab gruppen, 2 topuri si 2 basi pe masura si sa mearga cu ele la sonorizari mici sa vedem in cat timp isi scoate el banii pe ele....asta daca are noroc si nu se ard pana reuseste sa-i recupereze.

Cei care spun ca bery este de unica folosinta, ori au firme mari de sonorizari si nu se joaca cu asa ceva(colaborez cu 2 firme de sonorizari destul de mari din orasul meu si stiu cerintele care sunt cand le vine cate un rider tehnic, asa ca ii inteleg de ce nu pot aparea cu jucarii precum behringer la o scena cu puterea de peste 100kw), ori sunt d`aia care stau si citesc forumuri si vin sa.si dea cu parerea, iar ei au acasa un amplificator technics si 2 boxe facute in debara.

Bine ai venit pe acest forum !

Amesteci obiectul cu subiectul si marfa cu ambalajul .
Daca nu te pricepi nu are rost sa te faci de ras comentand despre amplificatoare , chiar daca noi iti apreciem bunul simt si intelegem ca experienta ta este foarte limitata la utilizarea echipamente low cost entry level .
Ca sa intelegi despre ce este vorba , afla ca foarte putine modele de amplificatoare de la Crown au limiter inclus , acesta se vindea separat sub forma de accesoriu si se monta un modul in interiorul aparatelor...dar nimeni nu intelegea la ce foloseste si ca urmare nimeni nu cumpara asa ceva .
Utilizatorii sunt la fel de prosti si in SUA , gandeste-te cati negri drogati ( raperi ) sau lautari mexicani ( manelisti de America ) utilizeaza asemenea aparate , iar pentru ei nu conteaza decat pretul !
Costa mult acel modul limiter iar interventia trebuia facuta de un meserias , iar manopera acestuia era taxata suplimentar .
Modulul de limiter era considerat o fita , un lux .
In prezent nu mai este un lux , orice chinezarie jalnica are asa ceva !
Faptul ca un potentiometru are " fosnet " nu este o problema , potentiometrul este o simpla piesa consumabila , exact ca placutele de frana sau discul de ambreiaj la autovehicule...cine poate fi atat de tampit sa actioneze acel potentiometru in timpul functionarii ?
El trebuie sa stea ( de obicei ) la maxim ...
La ce iti trebuie un amplificator de 1200 W / canal ( spre exemplu ) daca il dai mai incet din potentiometru de volum , spre exemplu la 50W ?
De dat mai incet il poti da lejer din crossover / DSP , mixer etc atunci cand calibrezi tot sistemul .
Banuiesc ca tu nu ai DSP , deci este posibil sa nu ai habar despre ce vorbesc ...
Atentie , si Crown au produse ieftine si foarte proaste , nu tot este Crown automat este bun .
Dar profesionistii stiu asta .
Noroc cu tine , ca acum au aflat si habarnistii !
Din ce oras esti ?
Conform regulamentului trebuie sa completezi adresa la profil .

High
Audio

Sus

MesajScris: Mar Feb 05, 2013 10:11 am 
Neconectat

HPA Victor
Te rog nu mai insulta utilizatorii forumului.

Este a doua oara in ultimele 5 minute cand citesc un post de-al tau in care nu faci altceva decat sa te iei de orice persoana care indrazneste sa posteze ceva.

Fiecare om are dreptul la o opinie, fie ca este buna sau rea. Scopul unui forum este sa discutam pe marginea unor subiecte.

Sunt sigur ca textul de mai sus putea fi scris in asa fel incat sa se inteleaga opinia ta, fara atatea insulte.
Iti respect cunostintele si te inteleg oarecum, insa trebuie sa fi mai diplomat.

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

MesajScris: Mar Feb 05, 2013 1:21 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Multumesc pentru atentionare , in viitor voi incerca sa fiu mai diplomat .

High
Audio

Sus

MesajScris: Vin Feb 08, 2013 11:00 pm 
Neconectat
User

cum lauda producatorul amplificatorul : "Delivers 2 x 3000 Watts into 4 Ohms, 2 x 1500 Watts into 8 Ohms and weighs less than 12 lbs / 5.5 kg"
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
finalii lipsesc cu desavarsire...

Sus

MesajScris: Vin Feb 08, 2013 11:14 pm 
Neconectat

par sa fie niste tranzistori montati pe sub PCB in dreptul clemelor de otel prinse cu suruburi.

Imagine

Cel mai probabil folosesc tabla de la baza carcasei pe post de radiator.

Deja devine stupid... :?

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

MesajScris: Dum Feb 10, 2013 12:01 am 
Neconectat
User

Cam acelasi lucru facea si Crown cu ampliful Geodyne 1, 2x300w/4 ohmi, clasa ab+b acum multi ani si merge si in ziua de astazi. Are niste amarate de platbande de aluminiu prinse de partea din mijoc a amplifului.

Imagine
Anul acesta la revelion la restaurantul unde s-a tinut a fost un NU 1000 pe boxele patronului si a tinut. Ce-i drept a mers pe 8 ohmi, facea destula galagie si dupa ce ne-am ametit putin am si uitat pe ce amplif erau boxele.
Pe boxele mele am mers cu un Dinacord lx1600 in 4 ohmi, 2 suburi cu c15-600el si 2 sat cu e12-250n si deocamdata pht411 procesate cu un cx3400. Mi-a parut rau ca din cauza configuratiei locatiei a trebuit sa fac o tiganie si si sa folosesc cabluri de boxe cam de 30 m pe boxele mele si se cam simtea.

Sus

MesajScris: Dum Feb 10, 2013 3:21 am 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Mircea Bartic scrie:
par sa fie niste tranzistori montati pe sub PCB in dreptul clemelor de otel prinse cu suruburi.

Cel mai probabil folosesc tabla de la baza carcasei pe post de radiator.

Deja devine stupid... :?

Nu , nu disipa prin intermediul carcasei ...in etajul final sunt ( doar ) 8 tranzistori de putere SMD care disipa cu...PCB-ul , adica au ca radiator direct o suprafata mare din Cu gros de 140 microni , pe spatele ( neventilat ) al PCB-ului .
De fapt sunt 4 etaje finale audio , conectate nativ in bridge , pentru a putea obtine o putere acceptabila , la limita racirii .
Culmea , metoda functioneaza... si merge pana crapa !
Se bazeaza probabil exclusiv pe putere instantanee de varf si pe protectia termica , dar si pe cele doua superventilatoare .
Puterea reala este de 2x1500W / 2 ohmi , 2x750W /4 ohmi .
Este subdimensionat ( dupa parerea mea ) filtrajul si SMPS-ul...
Costa mai mult decat merita , este un produs supraevaluat .

High
Audio

Sus

MesajScris: Mie Feb 27, 2013 12:34 am 
Neconectat
User

Nu ma pricep la amplificatoare d.p.d.v tehnic, nu sunt electronist. Nu ma intereseaza ce modele au cei de la crown si nici daca este ceva inclus sau care se cumpara separat. Imi bat capul doar cu ceea ce ma intereseaza, cu ceea ce imi permit si ce imi aduce bani. Eu am vorbit strict de modelul xti4000 pe care l-am avut pe mana si nu m-am apucat sa vorbesc de celelalte modele low cost sau varf de gama si nici nu am fost interesat sa vad care sunt si celelalte modele ale lor sau unde se incadreaza xti4000. Ceea ce stiu, este ca el costa ceva...cu mult peste un amplificator behringer, iar legat de potentiometru, da...ai dreptate, nu le misti in fiecare minut. Problema mea era alta, daca la un ampl bery de 4 ani potentiometrele merg ok, de ce nu ar merge si la un amplificator mult mai nou, care costa de cateva ori mai mult si de la care ai alte asteptari(in primul rand componente de calitate..ca de aia si costa atat).
Nu am spus nicaieri ca stau cu mixerul la maxim si ma joc la volum pe fiecare melodie din potentiometrele amplificatoarelor... Eu am si un studio de aproape 3 ani, stiu cum lucreaza procesoarele de sunet si cum se seteaza. Nu am intrat pe forumul asta sa fac pe destepul cu alte persoane sau sa ma laud cu ceea ce stiu. In fiecare zi invatam cate ceva...

Mircea, am vorbit cu un prieten care facea filtre si mi-a recomandat sa pun 2 becuri auto 12v/21w sofit. Pana acum functioneaza normal, dar cand gasesti in caietele vechi tipul de lampa, te rog sa mi-l spui ca nu as vrea sa ard driverele....si mai am o prb.. Am sunat acum ceva timp si te rugasem sa-mi faci o oferta pentru 4 basi si 2 topuri..dar nici acum nu am primit email. Sa revin cu un telefon sau vorbim pe forum?

Sus

MesajScris: Mie Feb 27, 2013 12:43 am 
Neconectat

Imi cer scuze daca nu ai primit oferta

Transmitem foarte multe oferte zilnic. Nu pot sa-ti spun acum care este situatia la tine. Posibil sa fi mers la SPAM sau e posibil sa nu fi plecat niciodata. :oops:

Te rog sa dai in cursul zilei un telefon.

De asemenea sa te gandesti la un buget aproximativ pe care il ai alocat pentru o asemenea investitie.
Timpul nu ne permite sa facem 4-5 variante de oferte incercand sa bajbaim bugetul potentialului client. Unul din motivele pentru care uneori nu mai trimitem oferte este chiar acesta.

Multi evita sa dea sume pentru ca au impresia ca o sa le umflam preturile in asa fel incat sa le luam banii. Nu este cazul la noi. Intotdeauna am incercat sa le ofer oamenilor echipament cat mai performant incercad sa ma incadrez in bugetul lor. De multe ori chiar fac diverse concesii la adaosul anumitor repere numai pentru a ma putea incadra in bani cu un produs mai bun.

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

MesajScris: Dum Mar 03, 2013 11:02 pm 
Neconectat
User

Mai multe informatii despre ce poate acest Berila puteti afla de aici :
http://forum.speakerplans.com/behringer ... page1.html

Sus

MesajScris: Dum Mar 03, 2013 11:40 pm 
Neconectat

Citat:
However the lack of real output feedback in the iNUKE is a serious problem and renders this amp USELESS anywhere above driving sub sections. The undamped/uncontolled output LC filter causes unpredictable signal level variations with different speaker loads probably creates huge spikes in the mids/high freq. range.
I have seen/heard first series PKN amps ~10years before with similar problems so Behringer should have learnt something :-)

Those design mistakes will be paid by poor guys without understanding of electronics and believe that a sub ~200EUR amp could be reliably good for their applications. Of course NOT.

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 88 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5, 6  Următorul

Ora este UTC + 2