Lupascu Marian scrie:
In primul rand vreau sa va salut pe toti, sunt nou pe forum. Folosesc de 4 ani amplificatoare behringer ep2500 si nu exista seara sa nu mearga cel putin o ora numai in clip si vreau sa spun ca nu am avut nici o problema cu ele. Am avut si mixer, crossover, compresor, care intr-adevar nu sunt bune de nimic (nici macar pentru karaoke sau alte sonorizari care nu necesita calitate) pt ca se strica foarte repede mai ales potentiometrele la mixere(cu toate ca pe ele scrie alps). Ca si amplificatoare, pot sa spun ca si.au scos banii de zeci de ori si inca functioneaza perfect. Am vazut ca cineva compara behringer cu crown si vreau sa spun ca revelionul asta am avut inchiriati 4 basi dynacord pe langa ce aveam eu si 2 amplificatoare crown xti4000. Am bagat de curozitate un amplificator crown pe topuri, iar ca si calitate a sunetului este o diferenta, insa nu atat de mare incat sa merite diferenta de pret dintre behringer si crown, mai ales daca nu ai tot sistemul de sunet de calitate. Am mai observat ca amplificatorul crown intra imediat in clip, iar basu-ul nu era cel asteptat de mine, ba chiar pot sa spun ca am bagat un amplificator phonic xp3000 si basul era mult mai puternic, iar potentiometrele de la crown aveau un fosnet cand invarteai de ele, de parca era tv-ul bunicii, lucru care la amplificatoarele mele behringer de 4 ani nu se intampla, chiar daca au stat in diferite conditii de temp si umiditate, chiar si in ploaie(au ruginit carcasele) si tot nu au probleme.
Parerea mea e ca pt cineva care se ocupa de sonorizari mici, amplificatoarele behringer au fost si sunt suficient de bune incat sa nu te lase in timpul sonorizarii(la crown daca se aprindea ledul de clip, intra imd in protectie si ramaneam fara bass, in schimb...amp behringer stau saracele cu ledurile rosii aprinse pana le vezi si reduci volumul), iar ca si pret, isi scot banii foarte repede si iti permiti sa le arunci dupa 2 ani daca ruginesc, cu toate ca ele sunt inca functionale.
Am un prieten care mereu rade de mine ca folosesc amp bery, dar el nici macar pe alea nu le are. Lucreaza la o firma de la mine din oras care are boxe l-acoustics si amp lab gruppen. I-am spus sa.si cumpere el 2 ampl crown... lab gruppen, 2 topuri si 2 basi pe masura si sa mearga cu ele la sonorizari mici sa vedem in cat timp isi scoate el banii pe ele....asta daca are noroc si nu se ard pana reuseste sa-i recupereze.
Cei care spun ca bery este de unica folosinta, ori au firme mari de sonorizari si nu se joaca cu asa ceva(colaborez cu 2 firme de sonorizari destul de mari din orasul meu si stiu cerintele care sunt cand le vine cate un rider tehnic, asa ca ii inteleg de ce nu pot aparea cu jucarii precum behringer la o scena cu puterea de peste 100kw), ori sunt d`aia care stau si citesc forumuri si vin sa.si dea cu parerea, iar ei au acasa un amplificator technics si 2 boxe facute in debara.
Bine ai venit pe acest forum !
Amesteci obiectul cu subiectul si marfa cu ambalajul .
Daca nu te pricepi nu are rost sa te faci de ras comentand despre amplificatoare , chiar daca noi iti apreciem bunul simt si intelegem ca experienta ta este foarte limitata la utilizarea echipamente low cost entry level .
Ca sa intelegi despre ce este vorba , afla ca foarte putine modele de amplificatoare de la Crown au limiter inclus , acesta se vindea separat sub forma de accesoriu si se monta un modul in interiorul aparatelor...dar nimeni nu intelegea la ce foloseste si ca urmare nimeni nu cumpara asa ceva .
Utilizatorii sunt la fel de prosti si in SUA , gandeste-te cati negri drogati ( raperi ) sau lautari mexicani ( manelisti de America ) utilizeaza asemenea aparate , iar pentru ei nu conteaza decat pretul !
Costa mult acel modul limiter iar interventia trebuia facuta de un meserias , iar manopera acestuia era taxata suplimentar .
Modulul de limiter era considerat o fita , un lux .
In prezent nu mai este un lux , orice chinezarie jalnica are asa ceva !
Faptul ca un potentiometru are " fosnet " nu este o problema , potentiometrul este o simpla piesa consumabila , exact ca placutele de frana sau discul de ambreiaj la autovehicule...cine poate fi atat de tampit sa actioneze acel potentiometru in timpul functionarii ?
El trebuie sa stea ( de obicei ) la maxim ...
La ce iti trebuie un amplificator de 1200 W / canal ( spre exemplu ) daca il dai mai incet din potentiometru de volum , spre exemplu la 50W ?
De dat mai incet il poti da lejer din crossover / DSP , mixer etc atunci cand calibrezi tot sistemul .
Banuiesc ca tu nu ai DSP , deci este posibil sa nu ai habar despre ce vorbesc ...
Atentie , si Crown au produse ieftine si foarte proaste , nu tot este Crown automat este bun .
Dar profesionistii stiu asta .
Noroc cu tine , ca acum au aflat si habarnistii !
Din ce oras esti ?
Conform regulamentului trebuie sa completezi adresa la profil .