The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Vin Iul 25, 2025 3:03 am

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 3 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Pareri Xenio Pro-2400
MesajScris: Sâm Feb 28, 2009 6:32 pm 
Neconectat
User

Salutare la toata lumea....

Mi-am cumparat si eu un amplificator low cost si anume Xenio Pro-2400,defapt am avut de ales intre acest amp si un T-amp TA-2400,ambele mi le-a oferit un coleg de servici. Amp-urile sunt aproape noi,au fost cumparate de el pentru un proiect(home cinema) nematerializat dealfel. Am testat ambele amp-uri la nivelul meu de neprofesionist circa 30min fiecare cu aceleasi boxe,aceleasi setari din mixer si pe acelasi program muzical la aroximativ aceasi putere, boxele de test fiind doua full range-uri de 500w Rms fiecare (boxe imprumutate eu nu am inca boxe pro). La nivelul de incepator nu am constatat diferente.Am ales Xenio din doua motive: 1.constructiv- un nr. dublu de tranzistori finali(36 bucati) 2.Xenio s-a incalzit mai putin decit T-amp.
Cateva date tehnice:
Xenio pro-2400 2x1200W/4 ohm; 2x650W/8 ohm; 1X1800W/8 ohm
-tranzistori finali,9 perechi pe canal(2sc5200/2sa1943)
-transformator ,18cm diametru 1,8Kw
-tensiuni de alimentare ale etajului final ( class H 2 step ) :VL=+/-63v si
VH=+/-127v
-filtraj: 8x10000uF/80v
-fuse 15A
-greutate:22kg
Incerc sa postez si niste poze daca reusesc.
Eu as vrea sa aud si parerile voastre de profesionisti,as vrea sa stiu defapt da am facut o alegere buna sau trebuia sa cumpar tot arhicunoscutul T-amp.
Va multumesc mult

Imagine
Imagine
Imagine

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Mar 01, 2009 8:22 pm 
Neconectat
User

Ne intrebu niste lucruri pe care defapt chiar tu ar trebui sa le spui, si pentru asta, trebuie sa mai fi ascultat 2-3 amplificatoare la viata ta, pentru a putea face diferenta, daca toata viata te-ai plimbat doar cu dacia 1310 normal ca aia e ce-a mai buna masina; nu vreau sa fie interpretat gresit, si eu am un amplificator ieftin, am considerat ca lumea nu apreciaza efortul celor care investesc, si am luat hotararea. Iara o chestie ce mi se pare total aiurea e ca multi care habar nu au cum arata un tranzistor vin cu scule desfacute si zic woaw ce tare e scula, are multi finali si transformator mare, nu stiu daca e cazul de fata si nu vreau sa te simti jignit. Pentru avedea exact de ce e buna o scula trebuie sa o pui la treaba, daca isi scoate banii e perfect. Vrei sa sti mai multe despre ea? supune-o la teste: sarcini mici, alimentare cu tensiune instabila, conditii extreme de caldura si frig, shocuri si in tot acest timp vi cu osciloscopul si vezi ce si cum

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Mar 01, 2009 9:50 pm 
Neconectat
User

George(sb), cred ca m-ai inteles gresit, eu am vrut o parere despre amp. doar comparativ cu T-AMP TA-2400 si am postat poze cu el desfacut pentru ca nici dracu` nu a auzit de el, cel putin eu am rasfoit tot internetul si nu am gasit mare lucru despre el iar referitor la " Dacia 1310" ,amp-ul asta nu este primul mai am cateva(Stage Line STA-320 ,FG Elektronik,Omni p-1000)dar asta nu e important,cateva notiuni de electronica am si eu, am depasit stadiul de genul: "cum functioneaza un tranzistor?" sau "cum funcioneaza un amplificator".Referitor la teste ,eu nu fac sonorizari, dupa parerea mea doar acolo poti sa-l testezi obiectiv asa cum ai afirmat si tu (diferite conditii de temperatura ,sarcina etc pe o perioada indelungata) ,eu folosesc amp-ul doar la cateva chefuri cu prietenii si nu vreau sa ma fac de ras cum m-am facut cu Omnitronicul(putere 500W/4ohm doar pe hirtie si dupa 3-4 ore de forjeala poti sa-l folosesti pe post de calorifer) si pana la vara mai am de asteptat.
Oricum mersi pentru raspuns.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 3 mesaje ] 

Ora este UTC + 2