Daca stau bine si ma gandesc profund, cred ca Leco a pus punctul pe I.
Eu am o chestie cu Dynacord doar pentru ca manelistii m-au inebunit de cap cu efectele lor de pe powermate

si pentru ca cred in marca la fel ca in sfantul duh.
Poate sa fie si un rahat ambalat pe care sa scrie dynacord, ei se inchina la el. Evident, nu este de vina firma, dar uite cum ajungi sa capeti o fobie, doar din cauze ce tin de chestiuni exterioare.
Ma deranjeaza ( la nivel filosofic ) ca oamenii dau la o parte sigla PA si pun Dynacord, scrisa pe computer, sau facut la vreun atelier de insigne, dar repet, nu Dynacard este de vina, ci doar lipsa de cultura tehnica a majoritati romanilor. Multa lume nu stie sa nominalizeze 5 firme de scule audio profesioanale, asa ca ... ce pretentii pot sa am ?
Referitor la pret, eu nu spun decat : Cinste lor ! Sunt baieti destepti !
Ii invidiez pentru ca ei pot vinde un subbass cu 1500 Eur, in timp ce eu vand acelasi subbass la 30% din pret, cu putere dubla si incomparabil mai bine construit, doar pentru ca nu am un brand ca al lor.
Chestia asta este valabila pentru sute de alte firme mici si minuscule.
Asa este lumea facuta.
Din cauza aceasta se si reunesc marii colosi in audio, precum Harman, EVI, sau altii. Din cauza aceasta ei rezista, in timp ce Mackie, RCF, EAW, Fane, PD, Carver, Crest Audio, Carvin, etc, intra in faliment, ajungand sa fie folosite apoi doar pentru valoarea brandului si nimic mai mult.
Brandul are valoare mai mare decat produsul in sine, in opinia mea.
Cel putin, in ultimii 10 ani, nu am gasit nimic care sa imi infirme aceasta observatie.
As aprecia un raport de 3:1 intre valoarea efectiva si valoarea de vanzare pe piata.
De exemplu, daca ne referim la un PWH de 18", un EVX180 costa en-detail cam 450 Euro. La fabrica ajunge mult mai ieftin. Cum se explica faptul ca o boxa costa 1800 Euro ? Adica o cutie de PWH, costa 1500 Euro ? Aceasta este intrebarea, in final, pentru un om care cumpara sunet, nu brand. Daca vrea brand, atunci omul nu va gandi asa ci va privi respectiva boxa ca pe un intreg, inchipuindu-si ca este o chestie supersofisticata.
Rog sa nu fiu inteles gresit.
Repet, nu reprosez firmei respective absolut nimic. Stiu ca au cheltuieli mari, stiu ca tot lantul trebuie sa castige, stiu ca se cheltuie foarte multi bani pentru reclama si promovare.
Totusi, cu toate ca ii invidiez pentru faptul ca pot vinde cu pret mare, pe de alta parte ma si bucur. In felul acesta pot trai si firmele mici, asa cum este a mea. Daca Dynacord ar produce un XA2 la un cost mic si l-ar vinde cu 3500 Euro, nimeni nu ar mai cumpara de la mine la aceeasi bani.
Nu ?