nu mi se pare corect sa bagi ceea ce ai patit tu in aceasi oala cu DIY-ul
Proabil ai facut o confuzie de termeni.
Termenul nu ar fi DIY ci mestesugari autohtoni.
Ampliful de la timy nu mi se pare ca se incadreaza in categoria DIY.
E drept e facut in casa, dar e facut de un om care il face in scopul de a-l vinde. Pana aici nu e nici o diferenta fata de firma care face phonicurile, mx-urile si restul amplificatoarelor, mai putin dotarile si conditiile care le au cele din urma.
DIY (Do-it-yourself) sunt sculele ce si le face omul pentru el si investeste timp si munca in ele ca sa le finalizeze. Nu au nici o legatura locul si sculele cu care lucreaza. Daca un angajat al firmei Pioneer isi face la fabrica un amplif ala e un amplif DIY, nu de firma, chiar daca executia s-a facut cu sculele fabricii, lucrarea a fost gandita si executata de el.
La fel si in cazul tau, diy ar fi fost daca l-ai fi facut tu.
La fel si cu boxele tale. Nu sunt DIY, sunt de firma. Iar la ce performante au tare-s curios ce alta oferta ai in Romania sa le poti intrece fara sa cresti pretul.

ASta ar fi un punct in plus pt producatorii romani.
Marele avantaj al DIY-ului e ca iti faci sculele dupa preferintele tale.
Amplificatoare de ce putere vrei tu, schema la alegere, microcontroler pt diferite comenzi, afisaj si ce alte fantezii in legatura cu obiectul construit mai ai
Totul e limitat de bani, de cunostiintele tale si timpul pe care il ai la dispozitie.
Si nu e vb numai de amplificatoare si boxe. De cate ori nu mi-am dorit sa fi fost croitor cand mi-am gasit cate un tricou, camasa care nu ma incapea in umeri, sau daca ma incapea era facuta pentru oameni cu burta.
Ce bine ar fi prins un DIY..sau o adaptare DIY ca la carte
Problema e ca faci totul pe raspunderea ta, iar unele greseli pot fi costisitoare. E mai bine sa stii intai exact ce trebuie sa faci si la ce sa te astepti inainte sa te apuci de mesterit decat sa te miri apoi ca nu iti iese cum vrei.
Nu e nici o diferenta intre experienta neplacuta a ta sau un caz ipotetic in care ai fi cumparat un amplif de firma de care sa nu fi multumit.
Sper ca te-am lamurit cum sta treaba cu DIY-ul
Oricum, ma bucur ca nexus ti-a garantat ca ampliful iese de calitate.