The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Mar Iun 24, 2025 1:36 am

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 17 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Phonic 2500...operatziunea flash..
MesajScris: Sâm Iun 10, 2006 6:20 pm 
Neconectat
User

Buna!.
Am fost akum cateva saptamani la un test prelungit intr-un poligon....si cum m-a luat pe nepregatite..a trebuit sa inghesui tot intr-o dacie(NU SE VA MAI INTAMPLA ASA CEVA...veci!)..........dar muream de curiozitate sa aud limitele combinatziei mele.....

Si astfel..a ramas intre scaunele din spate si bancheta un mik lok pt amplif PHONIK MAX2500 si l-am pus pe verticala caci pe orizontala nu aveam cum....pe vertikala putin inclinat ..deci nu total vertikal.....as dori sa stiu daca dauneaza f mult acea pozitionare(stiu ca nu e bine!)...exista perikolul sa se descentreze ceva prin el?!.....sau componentele(din cate stiu eu si mi-au zis si altzii..dar nu totzi..)..se presupune ca fiind profi..sunt rigide...si prinse k lumea....fakute pt transporturi diverse...si poate si manipulari mai nefericite...!!!!urmari nu sunt sau cel putin nu au aparut pana la ora actuala........

Deci intrebarea mea este a daunat/dauneaza......acea pozitionare pe vertikala....d p d v al componentelor din interiorul ampului..sau stiu eu..poate ma lamuriti ce se poate intampla..?!..ce ce ar dauna..?!!

MS!.....

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Iun 10, 2006 6:27 pm 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

nu este nici o problema

teoretic amplificatoarele profesionale sunt construite in asa fel incat sa reziste la socuri f violente

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Iun 11, 2006 7:33 am 
Neconectat
User

o intrebare offtopic: ai fost multumit de combinatie ?
intreb pt ca nu am vazut parerea ta pe forum ( sau paote nu ma cicit eu atent ) :roll: :oops:

Sus

Subiectul mesajului: !!
MesajScris: Dum Iun 11, 2006 11:20 am 
Neconectat
User

Wn-15s+pht 412 suna demential......Nu am inceput inka cu sonorizarile an gros ca am ceva pr cu legalitatea si astea....si am avut doar vro 3 4 majorate.........dar cum intru in paine va tzin la curent!!!

Pana akum f f multumit, suna bine.....un sub n-ar strika delok!..dar absolut delok!(pt muzika de club.....)..dar pe viitor daca va inflorii afacerea...vdm.....!!nimik EXCLUS!

Ampul pe masura......testul prelungit din poligon...(pana s-au aprins beculetzele de protectzii din wn-uri... 8) )...reusit...chiar daca le-am scos si in camp....(nu-mi pot imagina cum suna cu driver de 2 inci. 8) ..daca si cu pht urla..de numa..)....

E bine...nu prea am chef in a relata in aceste momente...ca bate la usha sesiunea.....si abia astept sa termin o data orice chestiune cu DJ_TYMY...si sa nu mai aud de acest domn cat oi trai ....JUR!.......iara am vb..de vreo 2 ori de atunci cu pr...iar promisiuni ..iar nimik....astept iarasi un semn..daca nu .....vdm....nu mai zik..nimik...pe aceasta tema....toate se rezolva in privat :twisted: (dupa cum spunea si NEXUS!)..

NUMAI BINE!

PS:Nexus, poate daca ai vreme..si va fi sa fie..faci niste poze in interiorul ampului...la PHONIK MAX 2500 ma refer...caci am inteles ca mai nou si tu distribui aceasta marka...si v-ar creste vanzarile exponential ...orikum..dar si informativ e bine sa stie lumea ca, sunt chiar ampuri de super-incredere!.........nici sa nu se mai gandeaska lumea la var.DIY..eu nici nu am vrut vreodata sa aud de asa ceva....mai mult akum dupa ce am patit ce am patit.....in materie de ampuri ma refer...!!)..deci rog mult daca se va putea niste poze amanuntite cu interiorul la PHONIK MAX2500...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Iun 11, 2006 1:01 pm 
Neconectat
User

nu mi se pare corect sa bagi ceea ce ai patit tu in aceasi oala cu DIY-ul
Proabil ai facut o confuzie de termeni.
Termenul nu ar fi DIY ci mestesugari autohtoni. :D

Ampliful de la timy nu mi se pare ca se incadreaza in categoria DIY.
E drept e facut in casa, dar e facut de un om care il face in scopul de a-l vinde. Pana aici nu e nici o diferenta fata de firma care face phonicurile, mx-urile si restul amplificatoarelor, mai putin dotarile si conditiile care le au cele din urma.

DIY (Do-it-yourself) sunt sculele ce si le face omul pentru el si investeste timp si munca in ele ca sa le finalizeze. Nu au nici o legatura locul si sculele cu care lucreaza. Daca un angajat al firmei Pioneer isi face la fabrica un amplif ala e un amplif DIY, nu de firma, chiar daca executia s-a facut cu sculele fabricii, lucrarea a fost gandita si executata de el.
La fel si in cazul tau, diy ar fi fost daca l-ai fi facut tu.
La fel si cu boxele tale. Nu sunt DIY, sunt de firma. Iar la ce performante au tare-s curios ce alta oferta ai in Romania sa le poti intrece fara sa cresti pretul. :shock: ASta ar fi un punct in plus pt producatorii romani.

Marele avantaj al DIY-ului e ca iti faci sculele dupa preferintele tale.
Amplificatoare de ce putere vrei tu, schema la alegere, microcontroler pt diferite comenzi, afisaj si ce alte fantezii in legatura cu obiectul construit mai ai :lol:
Totul e limitat de bani, de cunostiintele tale si timpul pe care il ai la dispozitie.
Si nu e vb numai de amplificatoare si boxe. De cate ori nu mi-am dorit sa fi fost croitor cand mi-am gasit cate un tricou, camasa care nu ma incapea in umeri, sau daca ma incapea era facuta pentru oameni cu burta. :lol:
Ce bine ar fi prins un DIY..sau o adaptare DIY ca la carte :lol:

Problema e ca faci totul pe raspunderea ta, iar unele greseli pot fi costisitoare. E mai bine sa stii intai exact ce trebuie sa faci si la ce sa te astepti inainte sa te apuci de mesterit decat sa te miri apoi ca nu iti iese cum vrei.

Nu e nici o diferenta intre experienta neplacuta a ta sau un caz ipotetic in care ai fi cumparat un amplif de firma de care sa nu fi multumit.

Sper ca te-am lamurit cum sta treaba cu DIY-ul :lol:

Oricum, ma bucur ca nexus ti-a garantat ca ampliful iese de calitate.

Ultima oară modificat de Sharky pe Mar Apr 07, 2009 8:17 pm, modificat 1 dată în total.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Iun 11, 2006 3:41 pm 
Neconectat
User

multumesc de raspuns...succes la sesiune :wink:
sunt total de acord cu ceea ce a spus Sharky...
poate ma repet dar diy este atunci cand faci ceva pt tine, nu atunci cand il faci cu scopul sa-l valorifici, deci sa-l vinzi...

Sus

MesajScris: Dum Iun 11, 2006 5:01 pm 
Neconectat
User

Noi sa fim sanatoshi..am inteles perfekt..

PS:Nimik de adaugat....doar nervi si asteptare indelunga dupa ceea ce va vrea sa se numeaska finalul unei experientze de nerepetat!

PS1:Nexus, titro....vedeti cu pozele cu phonik max2500...poate/poate cand va fi putin timp....multa lume ar fi curioasa!

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Iun 11, 2006 5:16 pm 
Neconectat

hmm, sa discut cu cei de unde le iau (eu nu am dreptul in acest moment sa le desfac pt ca se anuleaza garantia)

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Iun 11, 2006 9:35 pm 
Neconectat
User

Citat:
nici sa nu se mai gandeaska lumea la var.DIY

daca un proiect DIY a dat gresh, nu inseamna ca si celelalte ii vor urma soarta :roll:

Sus

MesajScris: Lun Iun 12, 2006 9:09 am 
Neconectat
User

Ampul acesta phonic max 2500 are high pass filter...(am fost sfatuit sa pun la 50hz..sa fie totul ok..)..si are functia limiter care am activat-o si aceasta!!Ce face mai concret functia LIMITER?!..(din dotarea ampului..)?!.

Avand in vedere ca scoate 500 RMS in 8 omi si wn-urile suporta pe per lungi 300 RMS....[orikum on boardu meu nu scoate 1,23 v cat am inteles ca-i trebuie ampului sa fie stors de performantze..deci nu e stres..ca nu am cum sa le ard..daca nu bag distorsiuni cica..]....daca pun limiter si as fi avut o placa creative cu care as fi putut scaote tot din amp..limiter...limiteaza...la 300 (puterea difului..)..sau cum sa inteleg?!

:roll: :roll: iarasi curiozitate...pura curiozitate...(orikum high pas pus la 50 hz...limiter ON...deci zik ca e ok...nu?!!

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Iun 12, 2006 9:21 am 
Neconectat

limiter-ul nu lasa amplificatorul sa mearga in clip :wink:

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Iun 13, 2006 10:11 pm 
Neconectat
User

nexus3 scrie:
limiter-ul nu lasa amplificatorul sa mearga in clip :wink:

Imi poate arata si mie o schema a unui astfel de limiter ? Sau macar principiul de functionare ca poate incerc eu sa fac o schema .

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Iun 14, 2006 12:56 am 
Neconectat
User

O rezistenta comandata in tensiune ca si atenuator pe intrare ar fi o idee buna.

Ultima oară modificat de Sharky pe Mar Apr 07, 2009 8:18 pm, modificat 1 dată în total.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Iun 14, 2006 1:00 am 
Neconectat
User

Citat:
....Smecher ar fi niste potentiometre de volum motorizate...

exista potentiometre digitale, dar pacat ca pretul unui astfel de circuit integrat e cam scump

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Iun 14, 2006 1:18 am 
Neconectat
User

Sharky scrie:
O rezistenta comandata in tensiune ca si atenuator pe intrare ar fi o idee buna.
Apoi mai pui un comparator pe intrarile + si - ale amplifului.
Cand avem diferenta intre intrare si reactie => clipping=> schimbam atenuarea.

La atenuator ma gandesc ca poti folosi un fet gen 2n5464, sau un atenuator cu relee care sa comute niste rezistente daca vrei sport extrem :lol:
Smecher ar fi niste potentiometre de volum motorizate.
In caz ca nu gasesti ma gandesc ca poti incropi unele dintr-un pot normal si un motor pas cu pas....trebuie doar sa ai rabdare :lol:

Hai sa fim seriosi , atenuator cu relee sau motorase :? . Pai ce viteza de raspuns si fiabilitate ar avea astea ? Ideea aia cu fet-ul mi se pare mult mai eleganta , fiabila si ....de ce nu mai performanta .
Deci in concluzie un limitator de asta e un fel de compresor de dinamica .

Neplacut la ideea cu fet-ul e ca limitatorul in acest caz trebuie sa lucreze cu semnal asimetric , dar se rezolva si asta. Daca tranzistoarele ar putea conduce in ambele sensuri............... 8) (exceptand cazurile cand tranzistoarele sunt stricate :D )

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 17 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul

Ora este UTC + 2