The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Vin Iun 27, 2025 2:36 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 60 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2, 3, 4  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Sistem Vlliodor
MesajScris: Mar Feb 15, 2011 6:22 pm 
Neconectat
User

Buna seara tuturor userilor acestui forum.Sunt nou venit pe forum as avea si eu nevoie de cateva sfaturi si indrumari de la voi in legatura cu un sistem de sunet Vlliodor pe care-l detin si care este compus din 2 boxe de 350W si o statie de amplificare Vlliodor ds9701 de 2*115W.Si-au facut treaba cu brio in cei 2 ani de cand le am si banii pe ele i-am scos(chiar si peste)dar as vrea sa le aduc o modificare.Asa cum se vade in poza, as vrea sa tai exact dintre cele 2 difuzoare(la ambele boxe)ca sa obtin 2 subwooferi si 2 sateliti separati.Ma gandeam ca pana strang ceva capital si sa fac schimbari totale ca sa trec si eu la ceva mai performant, sa merg cu satelitii pe vechea statie(eventual sa pun niste filtre mai ok)si cu o putere pentru bass,la fel cu filtre bune.Credeti ca este o idee buna?Voi obtine un sunet mai de calitate decat asa cum sunt ele acum?Astept aici parerile voastre pro si contra.O seara buna!
PS: poza statiei este luata de pe okazii.ro si sper ca sa nu se supere proprietarul daca o vede pe aici.

Fişiere ataşate:
statie.jpg
statie.jpg [ 7.32 KiB | Vizualizat de 12999 ori ]
vlliodor.jpg
vlliodor.jpg [ 19.18 KiB | Vizualizat de 12999 ori ]

Subiectul mesajului: Re: Sistem Vlliodor
MesajScris: Mar Feb 15, 2011 6:32 pm 
Te complici inutil si degeaba. Eu personal am detinut modelul pe 15", nu 2x15 ca tine.
Vinde si statia si boxele cat mai repede si fa-ti ceva bun.
P.S: Cu ceva boxe 12" + 1" (combinatie destul de ieftina, ~700-800 ron ambele boxe) am dat CLASA celor 2 boxe 2x15. Si la bass, iar de medii/inalte nu mai vorbesc.

Ultima oară modificat de user eliminat pe Mie Feb 16, 2011 1:41 pm, modificat 1 dată în total.

Sus

MesajScris: Mar Feb 15, 2011 6:40 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Pai in primul rand... bun venit !
Apoi, daca separi treaba acolo, volumul incintelor obtinute se schimba...
Trebuie avut in vedere reacordarea daca e cazul si neaparat folosit crossover (filtru activ) intre basi si sateliti.
In functie de difuzoarele care le ai, tre vazut daca mai da bine in incinte mai mici... pe partea de bass.
Apoi filtrul pasiv care ramane pe satelit trebuie modificat, avand o alta valoare ca sarcina pe partea de joase...

Poate e mai bine sa le lasi asa. :roll:

Ultima oară modificat de Iordache Ionut pe Mar Feb 15, 2011 6:41 pm, modificat 1 dată în total.

Sus

MesajScris: Mar Feb 15, 2011 6:41 pm 
Neconectat
User

Valentin Iordache scrie:
Te complici inutil si degeaba.
Vinde si statia si boxele cat mai repede si fa-ti ceva bun.

M-am gandit si la aceasta varianta si sunt de acord ca este solutia cea mai buna ca sa schimb linia audio cu ceva mai bun...

Sus

MesajScris: Mar Feb 15, 2011 6:46 pm 
Mi se pare cel mai ok asa...
Plus motivele care ti le-a zis si ionut.
Si apoi iti faci alte boxe dupa buget. Oricum iti garantez ca daca bagi ~10 milioane in 2 boxe + 5-6-7 mil maxim intro statie o sa ramai masca atunci cand le auzi. Ceva 1x12 + driver 1" sau 1x15" maxim + driver 1".

Sus

MesajScris: Mar Feb 15, 2011 9:02 pm 
Neconectat
User

Nu am avut ocazia sa ascult modelul asta de boxe dar varianta cu taiatul in doua e cea mai proasta. Te complici degeaba. Eventual fa-ti un subwoofer separat si pe astea le pui ca sateliti, daca ai bani schimba si inaltele cu ceva mai bun. Avand 2 difuzoare de 15 ar trebui sa sune CAT DE CAT bine pe medii daca pe bas nu se prea descurca.
Cat despre amplificare acolo iar ai de investit. Trebuie ceva amplificare pentru subwoofer sau subwoofere, depinde cate vei face, si daca poti fa rost de un amplificator mai bun pentru boxele astea. (evident ca vei avea nevoie si de un crossover)
Deci asta ar fi prima varianta.
A doua varianta ar fi sa le vinzi si sa iti faci alt sistem ceva mai potent. Dupa cum a spus si Valentin Iordache.
In locul tau as alege varianta a doua.

Sus

MesajScris: Mar Feb 15, 2011 10:08 pm 
Neconectat
User

Oancea Catalin;

Nu esti multumit cum suna boxele, sau ai cva probleme cu amplificatorul? clientii tai nu sunt multumiti cu calitate/ spl?

Sus

MesajScris: Mar Feb 15, 2011 10:16 pm 
Denis Vintan scrie:
Nu am avut ocazia sa ascult modelul asta de boxe dar varianta cu taiatul in doua e cea mai proasta. Te complici degeaba. Eventual fa-ti un subwoofer separat si pe astea le pui ca sateliti, daca ai bani schimba si inaltele cu ceva mai bun. Avand 2 difuzoare de 15 ar trebui sa sune CAT DE CAT bine pe medii daca pe bas nu se prea descurca.
Cat despre amplificare acolo iar ai de investit. Trebuie ceva amplificare pentru subwoofer sau subwoofere, depinde cate vei face, si daca poti fa rost de un amplificator mai bun pentru boxele astea. (evident ca vei avea nevoie si de un crossover)
A doua varianta ar fi sa le vinzi si sa iti faci alt sistem ceva mai potent. Dupa cum a spus si Valentin Iordache.

Daca ascultai asa ceva nu iti mai dadeai cu parerea asa :P
Sa foloseasca 2x15 pe post de satelit? Doar un om nebun ar face asa ceva :lol:
Suna cat de cat pe medii pentru ca e 2x15? Cu niste ew12 + comp34 de la 100hz in sus matur cu ele pe jos. Iar cu niste lw12 aproape le bat si pe bass (daca nu chiar le bat).
Variantele pentru el sunt:
-sa pastreze incintele actuale (nu sunt foarte rele, mai ales la aspect) si sa schimbe difuzoarele;
-sa vanda boxele complete si sa faca altceva de la 0 (sau sa cumpere gata facut);
Amplificarea ca amplificare, niste boxe bune vor suna cat de cat pe ce ai tu acolo, dar nu la potentialul lor maxim. La aia poti face upgrade dupa ce faci la boxe. Mai mult conteaza randamentul boxelor decat puterea aplicata.

Sus

MesajScris: Mar Feb 15, 2011 10:33 pm 
Neconectat
User

Valentin Iordache scrie:

Am spus de la inceput ca nu le-am ascultat
Valentin Iordache scrie:

Suna cat de cat pe medii pentru ca e 2x15? Cu niste ew12 + comp34 de la 100hz in sus matur cu ele pe jos. Iar cu niste lw12 aproape le bat si pe bass (daca nu chiar le bat).

Pai si astea ma gandeam ca ar merge de la 100hz in sus si fiind cate 2 difuzoare pe boxa ar avea si putin mai mult spl dar nu va fi un plus si la calitate. Nu ma gandeam ca ar suna chiar asa de prost.
Daca zici ca sunt chiar atat de slabe cel mai bine ar fi sa iti faci altele si ai rezolvat problema.

Sus

MesajScris: Mar Feb 15, 2011 10:51 pm 
Neconectat
User

Valentin Iordache scrie:
Denis Vintan scrie:

Variantele pentru el sunt:
-sa pastreze incintele actuale (nu sunt foarte rele, mai ales la aspect) si sa schimbe difuzoarele;
-sa vanda boxele complete si sa faca altceva de la 0 (sau sa cumpere gata facut);
Amplificarea ca amplificare, niste boxe bune vor suna cat de cat pe ce ai tu acolo, dar nu la potentialul lor maxim. La aia poti face upgrade dupa ce faci la boxe. Mai mult conteaza randamentul boxelor decat puterea aplicata.

Incintele 2 x 15" full-range: Au suficient bas-medi/inalte ///si fara lada bas (bineinteles ca , difuzoare bune nu ca LW si de gen!).
Tu ai sonorizat un party, o petrecere cu 2 boxe 2 x15"? Macar si un live show cu o formatie rock/pop in aer liber , cam pt. 500-600 partcipanti?

Sus

MesajScris: Mie Feb 16, 2011 10:37 am 
Neconectat
User

Tu te bati cu pumnul in piept ca ai sonorizat Milan, sau care e problema? Macar daca ai fi la subiect cu ce a cerut omul, nu as comenta.

Catalin, eu personal iti recomand sa ramai cu incintele si sa schimbi tot in ele. Nu mi se pare ca arata rau. Dupa cum zice si Valentin, prima data fa upgrade la boxe si apoi la amplificator.
In varianta asta ai si avantaje si dezavantaje. In primul rand o sa ai nevoie doar de un amplificator, fara crossover si fara alte chestii, dar ca dezavantajul e ca nu le poti ridica la inaltime. Daca ai un buget destul de mic, poti sa mergi pe selenium 15pw4 + d220 ti. O sa fii multumit garantat.

www.md-events.tk

***Scarface***

Sus

MesajScris: Mie Feb 16, 2011 10:39 am 
Neconectat
User

Milan Ladislau scrie:
Oancea Catalin;

Nu esti multumit cum suna boxele, sau ai cva probleme cu amplificatorul? clientii tai nu sunt multumiti cu calitate/ spl?

Prima varianta este cea corecta si adevarata. Nu-mi mai plac cum suna dupa ce intr-un pub saptamana trecuta un dj si-a montat repede sculele printre care avea 2 sateliti de 12" si un woofer de 15" (RCF) si cand a dat play era sa ne sara berile de pe masa..nu mai zic ce fidelitate curata aveau. Statia nu are nici o probleme, nefiind forjata la mai mult de jumatate din capacitatea ei.Despre partea cu clientii nu cred ca sunt atat de multi printre ei care i-ar nemultumi sunetul scos de aceste boxe(ma refer ca nu am distorsiuni sau gajait). O sa incerc sa le vand si sa o iau de la zero cu ceva mai bun. Cel putin au "avut onoarea" sa-i asigure un numar artistic (live) maestrului George Nicolescu, la nunta unui coleg de munca!!
PS: SPL ce inseamna? Nu sunt familiarizat cu acesti termeni si anumite prescurtari.

Fişiere ataşate:
_MG_3513.JPG
_MG_3513.JPG [ 238.88 KiB | Vizualizat de 12915 ori ]

MesajScris: Mie Feb 16, 2011 11:48 am 
Neconectat
User

Darius M. scrie:
Catalin, eu personal iti recomand sa ramai cu incintele si sa schimbi tot in ele.Daca ai un buget destul de mic, poti sa mergi pe selenium 15pw4 + d220 ti. O sa fii multumit garantat.

Daca nu erau cu 2 dif-uri de 15" per boxa as fi urmat sfatul tau, dar in cazul meu ar trebui sa cumpar 4 difuzoare selenium pe care mi le-ai recomandat si bugetul actual nu-mi prea permite o astfel de investitie decat daca poate reusesc sa vand difurile mele ca sa raman cu cutiile. Ms de sfat oricum. Cu stima!

Sus

MesajScris: Mie Feb 16, 2011 1:45 pm 
@ Milan
Vad ca esti cam pe langa subiect. Vrei doar sa fii bagat in seama? Dupa ce mai citesti o data toate reply-urile si te si gandesti putin la ce a vrut sa spuna fiecare si in ce circumstante sa fie folosite boxele, te rog sa postezi iar. Iar daca tot n-ai inteles o sa iti zic eu direct. Ce-ai de te bati cu pumnii in piept ca ai sonorizat si ai dres? (cum bine a zis si darius)

@Oancea Catalin
SPL=sound presure level (cat de tare se aude). Se masoara in decibeli.

Sus

MesajScris: Mie Feb 16, 2011 4:29 pm 
Neconectat
User

Multumesc tuturor care m-au sfatuit si-mi cer scuze daca am deranjat prin acest topic pe cineva sau daca am creat polemici intre alti useri. Daca ar fi fost boxele doar cu cate un dif de 15" pe incinta as fi mers pe mana lui Darius sa le fac un upgrade, dar m-as complica intr-adevar prea mult daca le-as taia si in plus ar scadea considerabil pretul lor(in cazul in care le vand), fiind modificate nu as mai putea sa obtin pretul cerut. Sper sa gasesc un client la vanzarea lor si sa plec de la zero cu un proiect nou. Multumiri inca o data tuturor.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 60 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2, 3, 4  Următorul

Ora este UTC + 2