The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Vin Iul 18, 2025 6:38 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 9 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: ajutor pentru creare incinta subwoofer de camera
MesajScris: Vin Noi 18, 2011 4:37 pm 
Neconectat
User

as vrea sa fac o incinta de subwoofer .am un pioneer vsx-420 la care am luat 2 pioneer cs-5070 [achizitionate toate acum 2 sapt] .am 2 difuzoare de la 2 subwoofere Genius SW-HF5.1 5000 -difuzor de 75w 8 ohm ,Creative Inspire P5800 -difuzor de 23w 4ohm.as vrea daca se poate sa le folosesc pe amandoua.acum nu prea stiu ce sa fac.cand am cumparat statia scria 130w per canal la 4 ohm/65 per canal 8 ohm.boxele sunt pe 8 ohm si alea mi lea recomandat vanzatorul.apoi aici pe forum am inteles ca statiile de genu asta merg pe 8-16 ohm.mai apoi am gasit pe net la descrierea produsului ca impedantza 6 ohm.mar interesa cum as putea sa leg boxele intre ele[paralel,serie ,cu potentiometre separate etc].porma mar interesa o incinta aproximativa[aici mam gandit sa ma iua dupa dimensiunile incintelor difuzoarelor].si daca as putea sa folosesc ceva din acel Genius SW-HF5.1 5000 pe care il am intreg[filtre sau mai stiu io ce... :D].sper sa intelegeti ce caut si sa ma ajutati

Sus

Subiectul mesajului: Re: ajutor pentru creare incinta subwoofer de camera
MesajScris: Sâm Noi 19, 2011 3:16 pm 
Neconectat
User

nu zice nimeni nimik?

Sus

MesajScris: Lun Noi 21, 2011 4:37 pm 
Neconectat
User

1. Daca ai un sistem stereo nou nout , pt ce vrei sa te complici cu un astfel de proiect ?
2. Difuzoarele in cauza , pe langa ca sant slabe , nu le vei putea folosi impreuna pt un proiect de sub. , si nici prea mult bass nu scoti din ele + ca nu ai parametri TS pt ele. Cutiile din care le-ai scos sant probabil cea mai buna solutie pt ele.
3. Daca vrei sa adaogi un subbass ( banuiesc ca nu esti multumit de extensia pe joase a boxelor actuale ) , atunci alege un difuzor special destinat pt asa ceva , de 8" sau 10" ( daca camera e o sufragerie mare poti incerca si cu dif de 12" )

Sus

MesajScris: Lun Noi 21, 2011 8:53 pm 
Neconectat
User

ms.subbass sa inteleg ca este basul scos de subwoofer nu?daca as incerca un proiect cu un difuzor cumparat.cam la ce pret as ajunge cu tot ce am nevoie adica filtru si ce ar mai fi nevoie?

Sus

MesajScris: Sâm Noi 26, 2011 3:17 am 
Neconectat
User

as vrea sa cumpar un difuzor pentru subwoofer.dar nu gasesc pe net decat de masina sau foarte puternice [200,300 w]eu as vrea minim 80w si maxim 150w rms [sau cel putin asa cred].mar interesa cat mar costa difuzorul si filtrul sau ce mai este necesar .[aproximativ]si un site sau un magazin care sa ma ajute.ms

Sus

MesajScris: Lun Noi 28, 2011 4:13 pm 
Neconectat
User

Hmm , e mai complicat putin la tine , pt ca amplitunerul vsx-420 nu are iesire amplificata pt subbass , deci ai nevoie de un sub activ ( adica cu amplificare incorporata ).
Acum depinde de buget ....

Sus

MesajScris: Lun Noi 28, 2011 6:38 pm 
Neconectat
User

in spate are o iesire de subwoofer [normala] si mai are una "preamplificata" care sincer nustu ce inseamna sau care e diferenta [sper sa sti tu si sa imi spui si mie :D ] deci sa inteleg ca io nu as putea sa bag la ea decat subwoofer care are alimentare separat nu?

Sus

MesajScris: Mar Noi 29, 2011 11:36 am 
Neconectat
User

Din ce poze am vazut pe net , despre acest receiver , are doar iesire preamplificata pt subbass, adica doar pt subbass activ. Deci ai nevoie de un sub cu amplificator integrat si bineinteles alimentare separata.

Sus

MesajScris: Mar Noi 29, 2011 7:07 pm 
Neconectat
User

:D ms

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 9 mesaje ] 

Ora este UTC + 2