Banuiesc ca deja Ionut are si restul de date tehnice ... dar totusi vi le prezint detaliat pentru eventualitatea ca nu toti stiu despre ce este vorba :

Daca urmaresti graficul impedantei , peste frecventa de 1500 Hz depaseste 10 ohmi si nu prea mai este controlabila nici dispersia .
Cred ca acolo ar trebui sa fie frecventa de separare pentru acest difuzor de 10" , tot de acolo cred ca nu mai are eficacitate Wave guide-ul ...
Difuzorul de inalte ce urmeaza a fi folosit va trebui sa aiba o " cocoasa " in zona de medii .
Acea " cocoasa " este introdusa in mod voit de producator , pentru ca suma acustica sa fie cat mai lineara in cazul folosirii unui filtru corespunzator .
Majoritatea utilizatorilor nu stiu sa o foloseasca , si se chinuie sa o linearizeze cu spume , folosind filtre tip notch serie sau paralel care strica groaznic faza acustica , iar frecventa de separatie relativ mica nu va permite o putere de incarcare prea mare...Nu este o solutie recomandata , va fi folosita o alta , care evita problemele descrise , asigurand un raspuns foarte bun al fazei .
Propun 1200 Hz sau maxim 1500Hz / 12 dB la joase si 4500 Hz / 12 dB / octava la inalte , un filtru asimetric dpdv electric , dar suma acustica va fi lineara , exact ca la filtrele de origine ElectroVoice pentru D2010 sau DH3 .
Evident ca atenuatorul L Pad si circuitul pentru preacentuarea din zona de suprainalte vor fi dimensionate conform caracteristicilor difuzorului de inalte si hornului folosit .
Pacat ca difuzorul de 10" prezentat nu este woofer , ci un difuzor de medii joase cu un SPL mic pentru un difuzor cu aplicatii Pro .
Dupa sasiu si aspectul exterior pare a fi o clona ( nereusita ) dupa un model vechi de 10" de la RCF ...
Parerea mea este ca va functiona foarte bine in acest wave guide , cu conditia ca acordul camerei din spatele difuzoarelor sa se faca clasic , exact ca pentru BR .
Daca difuzoarele folosite ar fi fost woofer-e , poate s-ar fi putut folosi si Full range , pentru aplicatii unde nu este strict necesar prezenta unui subwoofer ( conferinte de presa , serbari scolare , voce in special ) .
Dar asta o vom afla dupa ce totul va fi gata !