The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Sâm Iun 28, 2025 9:33 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 20 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Salut. o parere sau un sfat as vrea.
MesajScris: Mie Ian 09, 2013 3:04 pm 
Neconectat
User

vreau sa imi construiesc pentru casa, un "sistem" audio 5.1 totul de la zero. vreau pareri, informatii. Sa specific, as dori sa fie genul unor boxe de disco. sper ca va dati seama la ce ma refer. Astept raspunsurile voastre. Multumesc mult.

Sus

Subiectul mesajului: Re: Salut. o parere sau un sfat as vrea.
MesajScris: Mie Ian 09, 2013 5:50 pm 
Neconectat
User

salut,banuiesc ca vrei sa il folosesti in casa
"genul unor boxe de disco" fii mai explicit (ca putere sau design ?)
daca vrei sa construiesti sistemul cu difuzoare cat mai ieftine,renunta(parerea mea;deoarece sunt sanse enorme sa iasa un sunet dezechilibrat),iti iei un logitek si castigi si timp (care l-ai fi pierdut cu constructia)
daca vrei sistem 5.1 cu difuzoare profesionale,spune ce buget ai (aici iti trebuie si amplificare :evil: )

Sus

MesajScris: Mie Ian 09, 2013 6:48 pm 
Neconectat
User

pentru casa vreau sa il folosesc. momentan cam 15 mil este bugetul. gen disco adica sa am un monitor daca spun bine, restu boxe si un subwoofer. as dori niste documentatii ceva, schite de constructia lor.

Sus

MesajScris: Mie Ian 09, 2013 7:47 pm 
Neconectat
User

din ce zona esti ?
te pot rezolva eu cu boxele si subwooferul,in jurul sumei spuse de tine
telefonul meu 0769233871

Sus

MesajScris: Mie Ian 09, 2013 7:55 pm 
Neconectat
User

iti multumesc, dar vreau sa vad de ce sunt in stare eu singur, nu sa fiu ajutat. am nevoie de niste documentatii, schite, orice pentru am construii ce mi'am propus.

Sus

MesajScris: Mie Ian 09, 2013 8:36 pm 
Neconectat
User

apreciez curajul tau,dar in domeniul asta,poti pierde suficienti bani (cat sa iti para rau) daca dai buleala
pai in primul rand proiecte gasesti aici viewforum.php?f=92
incinta o faci din lemn,la asamblare folosesti aracet si suruburi
o vopsesti si aia e
si eu la inceput ceream documentatii,insa documentatii in legatura cu ce ??
pana la urma,daca nu te pricepi, incintele le faci la tamplar,le vopsesti la vopsitorie si ramane sa pui difuzoarele in incinta (asteapta sa iti faca Mircea o recomandare pentru difuzoare)

Sus

MesajScris: Mie Ian 09, 2013 8:52 pm 
Neconectat
User

Mihai D scrie:
iti multumesc, dar vreau sa vad de ce sunt in stare eu singur, nu sa fiu ajutat. am nevoie de niste documentatii, schite, orice pentru am construii ce mi'am propus.

Si tu vrei cotete (lazi) cu difuzoare????? Ca idee - scuza-ma ca sunt incisiv, dar ma frig buricele degetelor pe tastatura - SI VREI SA AI SI SUNET HI-FI standard DIN 45500????? Prietene de ce nu faci chestii mai bune, folositoare si de gen "bun samaritean" cu banii tai sa sa faci colivii la pasarele in padure??? Ar fi o investitie in natura - destui sunt cei ce o distrug...

Sus

MesajScris: Mie Ian 09, 2013 8:55 pm 
Neconectat
User

dar nu inteleg care problema ta ce vreau sa fac cu banii mei. mai bine taceai sau imi dadeai o idee ceva decat sa comentezi fara rost. ;)

Sus

MesajScris: Mie Ian 09, 2013 9:10 pm 
Neconectat
User

Mihai D scrie:
dar nu inteleg care problema ta ce vreau sa fac cu banii mei. mai bine taceai sau imi dadeai o idee ceva decat sa comentezi fara rost. ;)

Sa-ti povestesc - banuiesc ca n-ai castigat banii la loto si nici nu ti-au venit pe conducta. Ai dreptate , sunt banii tai , dar nu fi obraznic - incerc sa te fac sa intelegi sa nu-ti arunci banii de fereastra.Pana la urma faci ce vrei tu - ma doare-n cot - sa fiu elegant. Daca vrei sa faci ceva, cumpara-ti 4 boxe de firma hi-fi (60-80W - 3cai), o boxa subwoofer chiar auto (bas reflex - 150-200W), un amplificator care sa stie 4.1/5.1 cu putere 100-120W sateliti - 200W-250W subwoofer si ai terminat balciul. Vei avea ce doresti (cum banuiesc ca nu ai camera cat spatiul de la un supermarket)si vei fi si multumit de sunet.

Sus

MesajScris: Mie Ian 09, 2013 9:15 pm 
Neconectat
User

Valentin ti-a spus asta constructiv
cum te-ai simti daca cineva ti-ar da un sfat,iar tu faci contra si in final tot tu esti nemultumit de rezultat ? dar cum crezi ca se simte cel ce ti-a dat sfatul ?
ideea este ca majoritatea ce au construit boxe pentru prima data,le-au iesit cutii cu difuzoare :lol: ,tocmai de asta,vrem sa te ajutam sa nu pierzi niste bani si timp aiurea
esti liber sa faci ce alegere vrei

Sus

MesajScris: Mie Ian 09, 2013 11:55 pm 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

in primul rand consider ideea de 5.1 ca fiind o greseala.
standardul acesta, il vad ca pe o chestie implementata doar de dragul consumerismului.

poti obtine un sunet bun folosind doar o pereche de boxe stereo.
dupa parerea mea, mult mai bun decat orice configuratie de genul x.1

inclusiv din punct de vedere al complexitatii sistemului al amplificatoarelor si surselor de procesare vei iesi mai ieftin.

Ca si idee, ti-as recomanda sa-ti asamblezi o pereche de boxe dotate cu urmatoarele componente:

E12-250N http://poweraudio.ro/?p=productsMore&iPro ... e=e12-250n
nu te speria de aspect, acel difuzor coboara excelent in aplicatii de fullrange.
PA-D34 http://poweraudio.ro/?p=productsMore&iPro ... ame=pa-d34
un driver excelent cu o membrana speciala din aluminiu ce urca in frecventa foarte bine - Aviz celor pasionati de hi-fi - este un driver exceptional
PH-2420 http://poweraudio.ro/?p=productsMore&iPro ... me=ph-2420
horn compatibil cu driverul de mai sus

vei face filtrele la noi pe baza de comanda. Vor costa undeva la 180 de lei bucata pentru aceasta configuratie.

La final vei avea o pereche de fullrange de care vei fi mai multumit decat de orice mizerie de sistem 5.1 de pe piata.

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

MesajScris: Joi Ian 10, 2013 12:32 am 
Neconectat
User

ce mi'am pus eu in minte este sa'mi achizitionez boxe in genul unei discoteci, dar pentru casa, adica sa am acel monitor, un bass si 3 - 4 boxe. nu stiu daca m'am facut inteles din ce'am zis dar macar intentia conteaza. de aceea vroiam niste documentatii, schite, vreau sa le fac cu mana mea, sau cel putin sa iau difuzoarele, si incintele sa fac comanda la cineva.

Sus

MesajScris: Joi Ian 10, 2013 12:42 am 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

nu te incadrezi in 1500 de lei cu tot ce-ti doresti acolo

fa pe rand si de calitate, altfel o sa iasa prost.

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

MesajScris: Joi Ian 10, 2013 1:29 am 
Neconectat
User

Tu vrei sa-ti construiesti o instalatie de sonorizare club , la tine in camera ?
sau
Vrei sa recreezi sunetul de club la tine un camera ?
sau
Vrei sa-ti construiesti un sistem 5.1 pt camera ?

Intreb pt ca nu se intelege ce vrei sa faci , iar bugetul i-ti ajunge doar pt ultima varianta.

Sus

MesajScris: Joi Ian 10, 2013 9:56 am 
Neconectat
User

Mihai D scrie:
vreau sa imi construiesc pentru casa, un "sistem" audio 5.1 totul de la zero. vreau pareri, informatii. Sa specific, as dori sa fie genul unor boxe de disco. sper ca va dati seama la ce ma refer. Astept raspunsurile voastre. Multumesc mult.

Din pacate ti-am spus ce poti sa faci cu cei 1500RON de care dispui. Gen de boxe disco - adica de sonorizare in casa la banii aia = vise frumoase. Daca aveai 1500 EURO - poate, dar si asa nu intrai in clasa de medium level ca echipamente.Si cum ai precizat - ca vrei sa faci totul de la zero - adica lazi pentru difuzoare, filtre pentru crossover (asta daca nu folosesti procesare activa), sa achizitionezi difuzoare (pe care nu le poti construi de la zero-ca nu ai fabrica de ferita, turnatorie, linie de presaj-sudura, compozitia materialului din care este confectionata hartia de con este secret de fabricatie, aceasta avand "diverse"in ea), sa construiesti amplificatoarele n-cai (linie de fabricatie condensatori, semiconductori, rezistori, cu PCB-ul e mai simplu),-asta implica cunostinte, echipamente si utilitati pe care sincer ma indoiesc ca le ai. Asta inseamna de la zero - adica de la materia prima la un produs finit. Asa ca viseaza frumos......si sa n-ai probleme cu politia pentru sunet.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 20 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul

Ora este UTC + 2