Moldovan Aurel scrie:
Am cateva intrebari legate de sistemele de sonorizare si anume:
1 La ce inaltime se asaza satelitii?Este o inaltime specifica sau macar aproximativa?
Pe cat posibil, topurile se amplaseaza deasupra capetelor oamenilor. In caz contrar acestia vor absorbi mult si SPL.
2 Cum ar trebui astezat un sistem 2.1 adica doi sateliti si un woofer intr-o incapere astfel incat sa ai un spl cat mai mare?
Bass-ul intr-un colt, topurile acolo unde sunt necesare. In general de-o parte si de alta al Dj-ului.
3 Ce este de facut atuncea cand tensiunea de la priza este mica cand mergi la o sonorizare nunta, botez?
absolut nimic. Sculele profesionale nu au treaba cu fluctuatiile decente ale tensiunii de alimentare (180-250V) . Daca tensiunea este aiurea, ghinion.
4 Am doi sateliti si un woofer si un amplificator si ma gandeam sa imi iau un mixer sau un crossover dar nu stiu care ar fii mai important din ce am auzit parerile sunt impartite.Eu nu am nevoie numai de claritate la sunet fara a avea nevoia sa conectez alte surse inafara de laptop.
Fiecare dintre aceste componente are alta functie. Nu inteleg de ce trebuie sa alegi intre ele.
5 Aceasta intrebare este in caz in care o sa dores sa imi schimb actualul sistem.Daca ar fii sa iti iei un alt sistem audio si aicea ma refer exclusiv la sateliti si woofere.Cum ai iesi mai ieftin sa le confectionezi singur(indemanare am si am un unchi tamplara asa ca nu se pune problema)sau sa le iau din magazinele de specialitate?
Evident ca solutia in care ti le construiesti tu este mai avantajoasa. Astfel tu bagi componentele care le doresti in sistem , de banii pe care ii investesti. La boxele din magazin, pana la 70% din pretul produsului il reprezinta comisioanele retelei de distributie, transport si alte cheltuieli. doar 30% din investitie se regaseste in piesele utilizate.
La aceeasi bani, din magazin vei lua niste scule mai slabe. Intotdeauna.
Va multumesc anticipat si va rog sa ma iertati daca am prea multe intrebari.