Parerea mea este ca ai gresit startul !
Ori nu ai fost atent , ori nu ai inteles ...
Pentru a compensa " cocoasa " din caracteristica amplitudine - frecventa a driverului combinata cu neliniaritatea hornului nu poti folosi 24 dB / octava !!!
Te incapatanezi aiurea cu 24 dB sau cu 18 dB !!!
Ai uitat si de recomandarea mea de a folosi filtre independente trece jos pentru difuzoarele de mid-bass...daca filtrul se inchide pe sarcina de 4 ohmi , curentul prin condesatori si bobine va fi foarte mare la puteri medii sau mari .
Poti calcula foarte usor si singur care este acea valoare ...
Daca la bobine treaba se poate rezolva folosind sarma mai groasa ( la o incarcare standard in audio PRO de 2A / mm patrat de sectiune cupru , iar maxim acceptata este de cel mult 2,5A / mm patrat sectiune cupru ) in schimb cu condesatorii din filtru ai rupt-o in fericire ...vor pocni ca floricelele de porumb .
Cunoscatorii stiu despre ce este vorba...
Folosind filtre trece jos independente pentru fiecare difuzor de mid-bass , adica fiecare filtru se va inchide pe o sarcina de 8 ohmi , curentul va fi FIX 1/2 din varianta cu difuzoarele in paralel .
Deja treaba este mai lejera , poti folosi condesatori ordinari in filtru .
Oricum va trebui sa selectezi condesatorii dupa curentul repetitiv de varf , si anume ca acest parametru sa fie cat mai mare...vezi ca majoritatea producatorilor asiatici nu ofera acest parametru , pentru a nu se face de KKT .
Factorul de siguranta este de 1,5 adica condesatorul trebuie sa reziste la la o valoare a curentului mai mare decat cea normala ( la puterea maxima ) ...asa ca de aia in industria Pro ( la producatori seriosi ) nu exista filtre pentru 4 ohmi la puteri mari , decat la gunoaie chinezesti

de puteri mici si la proiecte DIY ale habarnistilor .
Chiar daca limitarea introdusa de bugetul prea mic este foarte stricta , incinta impreuna cu filtru nu va putea fi folosita la putere nominala .
In caz contrar , la puteri mari va arde cu flacara deschisa

!
Dar banuiesc ca nu o sa te mai intereseze ceea ce se va intampla in viitor cu boxele , daca clientul este prea zgarcit , e doar treaba lui .
Parerea mea este ca nu trebuie facut niciun compromis , oricat de retardat sau zgarcit este clientul ( pana acum am remarcat ca toti sunt la fel , parca ar fi frati

.
Caracteristica complementara a graficului real este optima folosind
doar 12 dB / octava , dar nu cu caracteristica standard ( Butterworth ) ....cred ca cel mai corect este sa faci o masuratoare reala cu zgomot roz ( horn + driver ) si apoi sa faci un filtru complementar ca raspuns pentru liniarizare , astfel incat la realizarea practica sa il modifici cat mai putin .
Altfel nu vad cum ai putea obtine rezultate bune ...