The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Mie Iul 02, 2025 7:29 am

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 26 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Recomandare sub activ echivalent cu Electro Voice 760 sba
MesajScris: Mie Oct 23, 2013 6:52 pm 
Neconectat
User

Va salut!
Am lucrat foarte multa vreme pe un sistem de sunet absolut fantastic din punctul meu de vedere: 2 sateliti EV 360 sxa + 2 suburi EV 760 sba. Este vremea sa achizitionez altceva.
Poate nu am ascultat eu ce trebuie, dar ca sa fiu sincer pana acum nu am gasit ceva asemanator ca si performante tehnice/fidelitate intr-un pret de pana in 4000 euro/sistem.
Asadar, putin stramtorat de timp am ales ca pe partea de sateliti sa folosesc pana la urma o varianta pasiva ( a fost o oferta foarte buna din partea unui prieten la doua boxe decente pe care deja le cunosteam; nu la fel de bune ca EV sxa360, dar pt moment merg cat sa-mi fac treaba) iar pt partea de bass inca sunt in cautari pt doi subwooferi (neaparat activi) care sa se ridice macar la inaltimea celor EV pomeniti mai sus.
Aveti ceva sugestii?

Sus

Subiectul mesajului: Re: Recomandare sub activ echivalent cu Electro Voice 760 sb
MesajScris: Mie Oct 23, 2013 8:47 pm 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

din cate vad sunt niste basi activi old school cu specificatii "pe bune"

in 4000 de Euro nu cred ca vei gasi nimic , nici macar sa se apropie de performantele acestora.

Nu inteleg de ce doresti sa-i schimbi, au cedat?

prostiile din ziua de azi sunt inferioare din punct de vedere tehnic cu toate ca se mandresc cu puteri de mii de W.
Toate sunt dotate cu module in clasa D cu specificatii "cosmetizate" dar care nu fac treaba.

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Subiectul mesajului: Re: Recomandare sub activ echivalent cu Electro Voice 760 sb
MesajScris: Mie Oct 23, 2013 9:09 pm 
Neconectat
User

Nu au cedat. E o poveste mai lunga. Foarte pe scurt, au fost parte a unei intelegeri/asocieri cu o alta persoana care nu mai este de actualitate. Dupa ce am terminat colaborarea, conform intelegerii initiale boxele au ramas la el. De atunci am tot incercat sa gasesc un sistem de sunet identic (nou) , insa nu se mai fabrica de ceva timp modelul acesta.
Astfel incat ma vad nevoit in momentul de fata sa caut alternative. Dar dupa ce lucrezi atata timp cu un asemenea sistem, devii foarte pretentios...
Mircea... tot respectul pt postul tau. Chiar daca nu comercializezi produse de la aceasta firma, imi place ca ti-ai exprimat cat se poate de fair play parerea referitoare la acest tip de subwooferi.

Sus

MesajScris: Mie Oct 23, 2013 9:37 pm 
Neconectat

Toate raspunsurile mele sunt fair play chiar daca uneori nu par asa.

Problema este urmatoarea. Nu cred ca vei gasi o solutie activa care sa te multumeasca. Am vazut, testat , auzit sute de modele deja in ultimii ani. Sunt scarbit de ceea ce a devenit industria "PROaudio" in ultima vreme.
Toti producatorii de echipamente audio au uitat de scopul lor (acela de avansa domeniul audio) si s-au concentrat pe unicul scop, cel de a produce profit cat mai mare actionarilor, cu orice pret.

Am senzatia ca totul merge exact pe dos.

Daca azi iau un produs lansat proaspat si-l pun alaturi de un alt produs de acum 10 ani descopar ca produsul nou este mai prost din toate punctele de vedere. Mai slab ca si SPL, mai putin fiabil, plin de plastic si de componente care parca sunt gandite sa se distruga in scurt timp.

Initial am crezut eu ca mi-au crescut pretentiile, dar nu este asa. Echipamentele mai noi sunt din ce in ce mai proaste. Boxele active sunt unul dintre cele mai bune exemple.

Toti se launda cu mii de W, cu DSP-uri de ultima generatie, cu diverse tehnologii inovatoare, dar cand tragem linie, produsele vechi le lasa pe astea noi in praf.

Cu parere de rau, cred ca solutia ta sta in subwoofere pasive + amplificare separata cu DSP intern.

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

MesajScris: Mie Oct 23, 2013 10:14 pm 
Neconectat
User

http://www.worthpoint.com/worthopedia/e ... s-75696894

Sus

MesajScris: Mie Oct 23, 2013 10:39 pm 
Neconectat

este in state si nu trimite international

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

MesajScris: Mie Oct 23, 2013 10:46 pm 
Neconectat
User

Poate are pe cineva pe dincolo...sau cum am gasit eu fara efort asa poate gasi si el...incearca pe e-bay.de ...

Sus

MesajScris: Mie Oct 23, 2013 11:06 pm 
Neconectat
User

@Andrei:
Sold Date: 07/10/2009
E un anunt foarte vechi. Oricum pe mine ma interesau noi. Sunt de parere ca odata umblat in ele, nu vor mai fi niciodata la aceiasi parametri ca cele noi. Iar cand iti iei sh, mai ales de peste mari si tari ai toate sansele sa fie difuzoare schimbate, componente din procesare inlocuite, etc.

Ca si idee, am gasit si in Romania site-uri care le au "in stoc". Am sunat la toti , insa era doar o problema de actualizare a stocului. De fapt nu le mai aveau de mult.

Sus

MesajScris: Mie Oct 23, 2013 11:22 pm 
Neconectat
User

uuups.....scz....oricum nemtii sunt cam cinstiti si te informeaza daca au intervenit...oricum noi nu gasesti....electrovoice-ul de acum nu mai e ce a fost la fel cum nici iarna nu-i ca vara !!! :D

Sus

MesajScris: Joi Oct 24, 2013 1:20 pm 
Neconectat
User

Dap... ELX + ZLX + TourX = o rusine pt un brand de o asemenea dimensiune. Culmea este ca se vand ca painea calda. Intr-o prima faza am studiat ELX in cautarile mele. M-am llinistit destul de repede dupa ce am citit cateva pagini despre ele.
Enigma vietii mele este cum de au scos din productie o serie atat de performanta (Sba+ Sxa) care nu erau ieftine dar suportabile pt un om de rand tinand cont ca se amortizau intr-un termen destul de scurt. Eu am primit multe cereri de genul: "Vreau sa colaboram. Mi-a placut programul dar si cum s-a auzit in seara asta. Se poate sa vii cu acelasi sistem de sunet?"
Deci au avut si boxele un rol foarte important in ceea ce priveste numarul clientilor.
Acum SBA si SXA nu mai exista in schimb e piata invadata de petarde gen ELX,ZLX,ETC. Odata ca nu lipsesc aproape din nciun magazin de specialitate si inca odata ca sunt site-urile de anunturi pline de oameni care au muscat momeala si acum vor sa scape de ele.
Cred ca citisem pe acest forum o expresie de genul: Asa se intampla cand firmele de scule pro sunt conduse de contabili. Perfect adevarat din pacate.

Sus

MesajScris: Joi Oct 24, 2013 2:01 pm 
Neconectat

sistemele scumpe nu se vand si nu au marja de adaos suficient de mare in opinia actionarilor.

Acesta este motivul pentru care sistemele performante sunt inlocuite cu aceste petarde ieftine de origine chinezeasca dar cu brand de renume pe ele.

Expresia legata de contabili imi apartine si, in opinia mea explica intr-un mod elegant tot ceea ce se intampla in acest domeniu in ultima perioada.

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

MesajScris: Vin Oct 25, 2013 3:49 pm 
Neconectat
User

Mircea Bartic scrie:
Cu parere de rau, cred ca solutia ta sta in subwoofere pasive + amplificare separata cu DSP intern.

Din pacate cred ca ai dreptate. Am tot studiat piata in ultima perioada.
Unicul subwoofer activ care ar fi meritat sa fie luat in seama ar fi Yamaha DSR118w. Ca si specificatii pare destul de ok. Se apropie de EV SBA 760 si ar avea avantajul ca e pe 18'. Dar de felul meu nu sunt fan Yamaha. Am inteles ca aceasta serie ar fi cu Nexo bla bla, dar chiar si asa nu m-au convins. In plus pt mine, din cauza unor probleme de sanatate e foarte importanta greutatea. Macar EV aveau rotile pt transport ceea ce ii facea cat de cat suportabili. Dar acest model de Yamaha nu are asa ceva, deci probabil ca va trebui sa caut si un carucior special pt transport, pt ca sincer nu ma vad carand in brate 43 de kg . Chiar daca as avea si ajutor.
Ca o concluzie cred ca o sa renunt si la ideea de Yamaha in special si sub activ in general, asta daca nu apare vreo sugestie din partea unui coleg de forum.
Poate nu ar fi o idee rea pana la urma sa studiez putin si piata subwooferilor pasivi. Asadar, stimati colegi daca aveti ceva propuneri de boxe pasive asemanatoare ca specificatii cu Yamaha DSR118 V/ EV SBA 760, dar la o greutate rezonabila, acestea sunt binevenite. Subwooferii vor fi folositi pt activitati de DJ in combinatie cu doi sateliti de 400 w pt muzica de toate genurile (populare, dance, latino, hip hop, minimal,etc).
In plus cred ca o sa iau si un procesor de sunet. Aici am vazut ca sunt multe discutii pe forum si o sa ma apuc acum de studiat.
Multumesc!

Sus

MesajScris: Vin Oct 25, 2013 4:04 pm 
Neconectat

Marius Cristea scrie:
Mircea Bartic scrie:

Din pacate cred ca ai dreptate. Am tot studiat piata in ultima perioada.
Unicul subwoofer activ care ar fi meritat sa fie luat in seama ar fi Yamaha DSR118w. Ca si specificatii pare destul de ok. Se apropie de EV SBA 760 si ar avea avantajul ca e pe 18'. Dar de felul meu nu sunt fan Yamaha.

Din pacate nu este cu nimic mai bun decat restul sculelor de genul asta de pe piata. L-am ascultat.
Avem in inventarul firmei de evenimente si o pereche de boxe DSR115 si stiu ce le poate pielea.

Gandeste-te cam la ce nivel sunt lucrate acele boxe de la Yamaha daca incintele sunt facute din PAL :x
Am avut o boxa la reparat dupa ce a cazut de pe stativ si i-am facut poze

Fişiere ataşate:
yamaha.jpg
yamaha.jpg [ 132.39 KiB | Vizualizat de 5274 ori ]

Am inteles ca aceasta serie ar fi cu Nexo bla bla, dar chiar si asa nu m-au convins.

e doar marketing pentru ca Yamaha a cumparat NEXO
e exact aceeasi chestie cand Behringer spune ca foloseste tehnologie Turbosound in produsele sale... (Behringer a cumparat Turbosound si chiar spune chestia asta) - evident boxele behringer raman niste stifturi indiferent de parerea celor de la departamentul de marketing.

In plus pt mine, din cauza unor probleme de sanatate e foarte importanta greutatea. Macar EV aveau rotile pt transport ceea ce ii facea cat de cat suportabili. Dar acest model de Yamaha nu are asa ceva, deci probabil ca va trebui sa caut si un carucior special pt transport, pt ca sincer nu ma vad carand in brate 43 de kg . Chiar daca as avea si ajutor.
Ca o concluzie cred ca o sa renunt si la ideea de Yamaha in special si sub activ in general, asta daca nu apare vreo sugestie din partea unui coleg de forum.
Poate nu ar fi o idee rea pana la urma sa studiez putin si piata subwooferilor pasivi. Asadar, stimati colegi daca aveti ceva propuneri de boxe pasive asemanatoare ca specificatii cu Yamaha DSR118 V/ EV SBA 760, dar la o greutate rezonabila, acestea sunt binevenite. Subwooferii vor fi folositi pt activitati de DJ in combinatie cu doi sateliti de 400 w pt muzica de toate genurile (populare, dance, latino, hip hop, minimal,etc).
In plus cred ca o sa iau si un procesor de sunet. Aici am vazut ca sunt multe discutii pe forum si o sa ma apuc acum de studiat.
Multumesc!

Nu uita ca si noi putem sa-ti furnizam exact ceea ce-ti doresti fara compromisuri si la un pret corect.

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

MesajScris: Vin Oct 25, 2013 4:22 pm 
Neconectat
User

Inca nu pot sa-mi explic ce a cautat un sub de 43 kg pe stativ. E pt prima oara cand aud asa ceva.
Intr-adevar la cat costa boxele astea, puteau sa le faca din plywood. Sunt uimit ca la acest nivel inca se foloseste PAL. Probabil ca s-au bazat pe ideea ca atunci cand vor auzi oamenii de Nexo, vor da navala fara sa-i mai intereseze si alte aspecte.
In fine... Mircea, daca aveti in oferta ceva subwooferi care se potrivesc cu ceea ce am eu nevoie, bineinteles ca este binevenita si sugestia ta.

Sus

MesajScris: Vin Oct 25, 2013 4:38 pm 
Neconectat

Sugestia mea ar fi aceasta:
viewtopic.php?f=47&t=19415
Vezi modelul de subwoofer descris acolo. Pentru tine pot sa-ti fac o varianta dotata si cu role pentru transport

Foloseste un model de top de difuzor de la P-audio : P180-2242 - http://poweraudio.ro/Difuzoare_profesiona ... _P180-2242

Ca si amplificare , pot sa-ti ofer asa:

ECLER DPA2000 - http://poweraudio.ro/Amplificatoare/ampli ... er_dpa2000
amplificatorul va fi dotat cu procesor intern ECLER AMIC DSP (vine montat in amplificator)
ECLER AMIC DSP - http://poweraudio.ro/procesor_digital_ecler_amic_DSP

Vei avea disponibil 1400W RMS pe fiecare difuzor (amplificatorul in punte cu suburile in paralel)
Procesorul va controla si amplificatorul de la sateliti (are 2 iesiri separate special pentru asta)

Ca si performanta , basii cel putin vor depasi acel sistem Dynacord pe care l-ai avut. Putere bruta mai mare si difuzoare mai avansate dar in acelasi timp tot OLD SCHOOL.
Noi putem sa-ti facem setarile in procesor pentru a putea exploata sistemul in conditii optime.

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 26 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul

Ora este UTC + 2