Salut. Am avut pana recent o pereche de boxe Jamo 86TR (3 cai), care, dupa ani buni de folosire, si-au dat obstescul duh. Difuzoarele de medii si inalte se mai aud doar cand vor ele si difuzorul de joase se aude mult mai incet de cat se auzea in mod normal.
Dupa ce le-am desfacut, am observant ca "filtrele" (condensatori bipolari de 2.2 MFD 50v - asa scrie pe ele) - erau crapate. Le-am scos de pe firele pe care erau puse si am lipit firele inapoi pe difuzor fara ele. Acum se aud normal, dar iese un fum din ele mai ceva ca la o masina de fum. Culmea, au mers 15 minute scotand fum si nu au patit nimic. Inca merg (si inca scot fumul ala de miroase a lac).
Dupa ce mi-am batut capul cu ele, m-am hotarat sa schimb toate difuzoarele din incinte. asadar, am nevoie de un sfat din partea cunoscatorilor cu privire la difuzoarele cu care le-as putea inlocui pe cele vechi. Nu am nevoie de difuzoare scumpe, deoarece nu se merita, amplificatorul fiind un ONKYO A8630 (2x100w 4ohmi / 2x70w 8 ohmi), care oricum baga distorsiuni la volum mai mare de 30 (din 40).
Mentionez ca difuzorul de joase este de 8inch / 20cm , cel de medii are 8cm diametrul gaurii, iar cel de inalte 6.5 cm. Ca si buget, cred ca undeva la 150-200 de lei este suficient pentru difuzoare si filtre.
Astept pareri din partea vostra pentru "combinatia magica". Prefer ca difuzoarele sa le achizitionez online, toate de pe acelasi site. Daca se gasesc si filtre pentru ele acolo, ar fi superb. Daca nu, am un prieten care mi le poate face.
|