The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Joi Iul 10, 2025 1:36 am

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 7 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: putere reala amplificator
MesajScris: Joi Ian 16, 2014 1:40 pm 
Neconectat
User

buna ziua
eu sunt mai nou pe forum ,am si eu o nelamurire si poate primesc un raspuns elocvent
care este putere reala a unui amplificator ?,de fapt cum se determina ,?
eu stiam asa ,ca se injecteaza in amplificator un semnal sinusoidal de ex 1000 hz ,se pune la iesire o sarcina de regula
un rezistor de 4 ohmi si x wati ,se pune in paralel un voltmetru si un osciloscop si inseriat un ampermetru ,determinam puterea reala
acum am vazut ca se da drept putere ,rms pmpo eas etc si mai nou burst ca se masoara virfuri ??????
si ies amplificatoare cu mii de wati ,care au un cablu de alimentare cu mufa din aceea de calculator de sectiune de 2x1,5mm
cred ca este o apreciere buna cind zic ca este o legatura directa intre puterea consumata si cea scoasa scazind randamentul .nu? consumind 10000 wati din retea ar trebuii sa avem minim 8000 reali pe iesire nu?
daca sunteti buni sa ma lamuriti ....

Sus

Subiectul mesajului: Re: putere reala amplificator
MesajScris: Joi Ian 16, 2014 1:43 pm 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

Pentru masuratori corecte avem nevoie de un set de rezistori cu valoare cunoscuta si stabili in functie de temperatura si un osciloscop.

Se injecteaza semnal in amplificator si se masoara tensiunea de iesire pe sarcina data . Din calcule se determina puterea.

Uita-te la sectiunea "laboratorul lui LECO" de pe acest forum. Sunt prezentate o gramada de clip-uri in care se masoara puterea unor amplificatoare. 8)

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

MesajScris: Joi Ian 16, 2014 1:57 pm 
Neconectat
User

multumesc pentru raspuns
si atunci ce este pe piata la vinzare .la diversi distribuitori unii mai renumiti
sa cred ca un amplificator de 1 unitate are 10000wati? cind are un cablu de alimentare subtire?
nu ar trebuii sa fie o corelare intre puterea consumata si cea de iesire?
chiar cu leco am vb luni si mi a zis ca sunt vrajeli ce se scrie pe amplifuri
ce face el chiar au wati cat zice

Sus

MesajScris: Joi Ian 16, 2014 8:21 pm 
Neconectat
User

hai sa iti dau un exemplu omule
Un bery ep 1500 are un consum de 3,5A(asa scrie pe spate daca te uiti)adica avem un 230V x 3,5A=805W consum.
Puterea debitata de el in 8 ohmi este de 280w pe canal (din fisa producatorului).Adica 280 x 2canale=560W
Acum daca incepem sa scadem impedanta sarcinii este normal sa creasca puterea.
Este exact ca la masina, cu cat o usurezi(in cazul nostru micsoram impedanta) FUGE MAI TARE.
Nu este obligatoriu ca un amplificator care are 5000W in punte pe 4 ohmi sa consume de la retea 6000W adica puterea debitata pe boxe si inca ceva pierderi.De acea amplificatoarele se proiecteaza in 8 ohmi.
Intelegi?

Sus

MesajScris: Joi Ian 16, 2014 9:16 pm 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

depinde daca amplificatoarele in cauza sunt proiectate sa debiteze sinusoida la puterea maxima sau daca sunt proiectate pentru program muzical

Puterile mari disponibile acum sunt posibile deoarece amplificatoarele sunt proiectate sa lucreze cu semnale cu amplitudini puternic variabile. Nu mai ai nevoie sa poti genera sinus fara limita de timp. Asa poti micsora sursa de aplimentare si etajul final in asa fel incat sa faca fata pe perioada cea mai probabila cat poate dura semnalul.

Asta este una din metodele pentru care au fost posibile amplificatoare gen Powersoft K20 care pot debita 2x9000W RMS .
Sau PKN 3-Phase 40K care este capabil de 2x20000W RMS 8)

evident logica este valabila in cazul amplificatoarelor de calitate (a se citi scumpe) nu in cazul lu Behringer si alte opritoare de usa de doi bani. Acolo sunt doar exagerari.

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

MesajScris: Joi Ian 16, 2014 9:50 pm 
Neconectat
User

eu am vrut sa ii dau o explicatie mai pe intelesul lui, omu nu isi dadea seama cum un amp gen cel din exemplul meu consuma 800 si scoate 1500W
acum poate sa lamurit

Sus

MesajScris: Joi Ian 16, 2014 10:01 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Pai nici tu nu stii de ce si cum ...
Legea spune ca pe amplificator trebuie marcat 1/8 din consumul aparatului la puterea maxima debitata pe sarcina simultan pe ambele canale pe o durata de 10 minute .
De ce ?
Ca sa-i favorizeze pe producatorii de wati muzicali .
Puterea reala o poti determina daca cunosti amanunte legate de siguranta de protectie de pe retea ...

High
Performance Un produs unicat de o calitate deosebita si construit din pasiune
Audio

Leonardo Fibonacci : F(n) = F(n–1) + F(n–2)

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 7 mesaje ] 

Ora este UTC + 2