The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Mar Iul 01, 2025 10:21 am

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 61 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Mar 22, 2007 7:36 pm 
Neconectat
User

:lol: :lol: :lol: ....tare poza de la inceputul topicului.scule profi observ (cdj 1000mk3 si mixer djm 800,totul de la Pioneer).iar dj-ul pare a fi Raresh,destul de bine cotat in Rom.

ce ma uimeste pe mine: dezinteresul dj-ului pt ceea ce inseamna notiuni elementare de acustica,componistica,cultura generala in ceea ce priveste modelele si producatorii de incinte acustice,procesoare,etc.

omul vine,isi pune castile,incepe sa mixeze pe bataie (de cele mai multe ori fara a se mai uita si in sala sa vada ce feedback are....si gata.daca il intrebi dupa pe ce sistem de sunet a cantat,nu stie.daca ii ceri o simpla recomandare pt un reglaj de eq,iar habar nu are. nu te chinui sa vb despre o separare de frecventze intre sat si subwooferi,pt ca iti pierzi timpul de pomana.iar in cele mai multe mixaje pe care le-am ascultat,am observat ca nu se respecta pasajele,mixajul nu e logic.nu se incaleca vocile sau sampleurile,dar nu e logic.intra cu piesa unde vor ei,nu unde incepe masura .

iar acum exemplu: club elegant,foarte bine echipat.pupitru:2 cdj1000+2 cdj1000mk2 +djm1000+cmx5000(pioneer). sunet: incinte acustice-8 dynacord x90+4 subwooferi b3 dynacord.amplificatoare Crownmacro,procesoare dbx.

dj-ul are in permanenta 3-4 led-uri rosii si pe pfl si pe master.
intrebare:de ce urci asa de sus cu ros-ul?nu stii ca ros-ul inseamna distorsiune?
raspuns: nu vezi ba ca avem procesoare dbx?alea ce pazesc?

era unul din dj-ii care intamplator mai stia cate un nume de producator.

aleluia! :wink:

dar cel mai mult imi plac cluburile unde pe eq,benzile de 25,30,35,40 hz sunt ridicate aproape la maximum.aia chiar au bass! lupiiiii baaaaaiiiiiii!!!!! :lol:

iar Sasha chiar are o problema,nu suporta Rosul,nici pe mixer,nici in amp-uri.in LaMania nu vroia sa intre in clipuri al draq dj,oricat de mult il rugau cei de acolo,pt ca nu se auzea suficient de tare.cica mixerul nu e pt volum,ci pt preamplificare,si daca vrei sunet puternic,mai cumpara-tzi niste incinte acustice si niste amplificatoare.......asta chiar facea pe desteptul :wink: .....sau chiar este?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Mar 22, 2007 7:43 pm 
sasha chiar este unul dintre putinii dj care au bunul simt sa se fereasca de culoarea rosie.

am auzit ca la nu stiu ce parade a vrut sa il bata pe unul din inaintea lui ce nu cobora sub ultimul peak de la master :lol: :lol: . Asta da dj cu tupeu :idea:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Mar 22, 2007 7:45 pm 
Neconectat
User

constana2ro scrie:
ce ma uimeste pe mine: dezinteresul dj-ului pt ceea ce inseamna notiuni elementare de acustica,componistica,cultura generala in ceea ce priveste modelele si producatorii de incinte acustice,procesoare,etc.

acum ce vrei si tu...e artist baiatu' :lol: nu-si bate capul cu chestii dinastea electronice. :lol:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Mar 22, 2007 7:48 pm 
Neconectat
User

de batut nu cred,dar stiu si eu ca le cam da peste mana baietzilor,iar cei cu care canta el nu sunt chiar asa niste necunoscutzi.inchipuitzi-va daca i-ar face warm up un acordeonist ca cel din poza de ex! :D

al draq Sasha!

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Mar 23, 2007 2:26 pm 
Neconectat
User

Eu daca as face un club sau o discoteca sigur as pune inainte de amplificator un expander. Si asa pote sa distorsioneze sculele da nu din cauza culorii rosie :D . Si de obicei la dj asta e problema potentiometre la maxim.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Mar 23, 2007 2:37 pm 
Neconectat
User

E cam greu de lucrat cu un exapndaer. Oricat de bine va fi el setat muzica o sa sune ciudat, pt ca scoate in evidenta anumite varfuri; acum avand in vedere ca dinamica muzicii contemporane este undeva in jucrul valorii de 6 dB, nu cred ca vor fi probabil probleme mari.
Totusi, trebuie sa ai in vedere ca, daca pui expander, trebuie sa ai si rezerva de putere mare la sistem. Ca degeaba cresti tu dinamica cu 6 dB, daca amplificatorul nu potea duce mai mult de 3 dB in plus. Si astfel intri inapoi in dostorsiuni. :roll:
Oricum, mai bine pui un limiter, astfel reduci din dinamica, dar reusesti sa pastrezi cat de cat si efectul varfurilor; astfel creste putere medie, fara sa reduci din varfuri, deci se va auzi mai tare fara rezerve de putere in plus.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Mar 23, 2007 3:31 pm 
Neconectat
User

poti sa pui cate expandere vrei, degeaba

Ultima oară modificat de Sharky pe Mie Apr 08, 2009 10:05 am, modificat 1 dată în total.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Mar 23, 2007 5:41 pm 
Neconectat
User

de parerea asta sunt si eu.odata ce sunetul iese gata distorsionat din mixer,nu mai ai ce sa-i faci.potzi sa folosesti mama procesoarelor,ca tot degeaba.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Mar 23, 2007 7:36 pm 
Neconectat
User

Eu am refeream la cazul in care nu iese ( din nimic ) cu distorsiuni. :roll:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Mar 23, 2007 7:57 pm 
Stiu solutia

In loc de toate dsp-urile, limiterele, expandere si restul minunilor alea cu leduri ce seamana cu un pom de craciun, faci urmatoarea faza :

Angajezi 2 gorile cu bate se baseball si le zici: baietii, cand vedeti rosu pe mixer inseamna ca aveti unda verde sa ii puscati cateva. 8) 8) 8) 8)

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Mar 23, 2007 8:00 pm 
Neconectat
User

m-as baga la asa ceva...imi mai imbunatatesc viteza de reactie si bpm-ul de care is capabil :evil: :lol:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Mar 29, 2007 1:54 pm 
Neconectat
User

apropo de dj lautari:

Am fost recent la un vernisaj de arhitectura, la muzeul de arta.
In fiecare camera, pe langa exponate, mai era si cate o boxa cu basul impins bine in sus din egalizator din care bubuia muzica gen "cafe del mar" la o intensitate care aproape ca iti falfaia pantalonii. :roll:
Ca sa te poti intelege cu cineva trebuia sa ridici putin glasul si sa stai la cel mult jumatate de m. :roll:

Anyway...putea fi si mai rau, sa puna manele. :evil: :lol:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Apr 01, 2007 2:19 am 
Neconectat
User

Parea mea , umila esta ca pentru a mixa muzica ai nevoie de 2 lucruri principale: UNU - CAPACITATEA DE A REPRODUCE MUZICA exact , fie prin fluierat , cantat ect , asta inseamna ca ai ureche muzicala iar atat timp cat poti reproduce o piesa inseamna ca undeva ai ascultat originalul care trebuia sa sune bine , urechea retinand nuantele exacte iar in acest mod , din butoane urechea nu ti da VOIE SA O falsezi cu , distorsiuni sau setari incorecte . Iar DOI ...minime cunostinte tehnice . Cand am inceput sa cant prin 1987 , cantam la Sibiu cu trupa pe scule inchiriate care culmea mai si curentau , insa acest lucru ma tinea departe de microfon ca sa nu pot sa zbier in membrana :lol: , de acolo am inceput primele mixuri , iar faptul ca proprietarul sculelor venea cu ele ,ala nu isi batea joc sa le duca in rosu , cantai cu simt , astfel dupa luni de mixaj de acest fel auzul se forma in parametri cat mai corecti . Ma rog acesta era un procedeu mai lung , ori azi toti pustani au doar o singura problema SA SUNE CAT MAI TARE , NU CALITATIV. Cred ca orice persoana care aspira la titlul de sunetist ar trebui sa si faca ucenicia la umbra unui meserias intrale butoanelor .Ma rog e doar o parere nu inseamna ca am si dreptate .

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Apr 01, 2007 12:05 pm 
klausmusic scrie:
SA SUNE CAT MAI TARE , NU CALITATIV

multi vor basul sa sune asa. De cate ori ma uit pe forumuri si mai face un user 2 boxe, apar cel putin 2 intrebari despre cum suna basul, mediile si inaltele sunt lasate la o parte :roll:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Apr 01, 2007 12:41 pm 
Neconectat
User

klausmusic scrie:
Cred ca orice persoana care aspira la titlul de sunetist ar trebui sa si faca ucenicia la umbra unui meserias intrale butoanelor .Ma rog e doar o parere nu inseamna ca am si dreptate .

Nu esti singurul care are parerea asta. Crede-ma ca sunt destule persoane, si sunt cateva si aici pe forum care cred lucrul asta. :)

Totusi nu trebuie sa uitam de autoeducatie, care in anumite cazuri are un rol crucial.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 61 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5  Următorul

Ora este UTC + 2