The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Vin Iun 20, 2025 6:06 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 41 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Iun 13, 2007 6:36 pm 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

cand am folosit shituri chinezesti trebuia sa cositoresc firele in conectori pentru ca suruburile nu erau suficient de bine plasate pentru a mentine cablul in conectori

am sa postez o poza cu un Neutrik original Vs. un Speakon contrafacut (de provenienta "Beci") - sa vedeti diferente

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Iun 13, 2007 7:53 pm 
Neconectat
User

adi_0206 scrie:
sZISZI scrie:
spikoanele astea chinezesti nu tin nici macar pana lipesti cablul. odata am avut unul si nici nu l-am incalzit mult si deja mi-au iesit conectoarele din el.

de cand au mufele astea si pini de care trebuie lipite firele ?
eu de la k.o.n. am lucrat doar cu mufe la care firele se prindeau in surub de mufe :roll:

"spicoanele" mama de pus pe panou se strica destul de usor daca dormi cu pistolul de lipit in mana.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Iun 13, 2007 8:13 pm 
Oricum sunt extreme Neutrik-urile astea. Cei ce au si au facut teste in sesul ca dadeau cu ele de pamant, tras, indoit...si toate cele stiu despre ce e vorba.

Cand am auzit si eu de speakon prima oara si habar nu aveam ce inseamna neutrik, normal ca am fost la k.o.n. si miam luat de acolo. surpriza mare am avut ca la una in interior, chestia de prins cablu sa fie turnata doar pe jumate, deci cu alte cuvinte, un rebut. Macar de aveau bunul simt sa arunce rebuturile. :roll:

speakon chinezarie -->8 lei
speakon original Neutrik --> 15 lei

Vi se pare o diferenta mare? Si din cate stiu eu Neutrik a patentat tehnologia asta si nimeni nu mai are voie sa fabrice mufe speakon decat Proel :wink:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Iun 13, 2007 10:51 pm 
Neconectat
User

Asta imi aduce aminte de vremea, cand in Brasov la k-o-n un coltar din plastic costa 50 de bani, iar sus in oras, la Bella Musica, era 5 RON.Odata vroiam sa iau ceva coltari, si daca eram prin trecere, am intrat la Bella. Cand am auzit cat costa , m-a bufnit rasul si i-am zis, nu multumesc. :lol: Cum naiba sa ceri de zece ori pretul unui coltar amarat ?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Iun 13, 2007 11:09 pm 
adi_0206 scrie:
sZISZI scrie:
spikoanele astea chinezesti nu tin nici macar pana lipesti cablul. odata am avut unul si nici nu l-am incalzit mult si deja mi-au iesit conectoarele din el.

de cand au mufele astea si pini de care trebuie lipite firele ?
eu de la k.o.n. am lucrat doar cu mufe la care firele se prindeau in surub de mufe :roll:

Poate mufa tata

din cate stiu eu mufa mama se si lipeste.Dar nu pot spune cu tarie.

PT.Adi RCF:nu uita ca nu suporta comparatie denon cu GEMINI reloop si alte rahaturi.Si nu uita ca Denon mai are un pic si face pipi pe pioneer.Stai ca iese DN-5050.Un vdj1000 dar de vreo 5000 de ori mai smecher.Si cand o sa strang bani petru cd player-e smechere tot denon o sa-mi iau.
Nu cred in Brand.cred in calitate.Dupa cum zicea si nexus la noi lumea crede ca daca ceva ii ieftin e si obligatoriu prost.(aici nu vorbesc de . ca acolo sunt si scumpe si proaste si chinezesti)

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Iun 13, 2007 11:25 pm 
vai daomne ce coarda sensibila am atins :lol:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Iun 13, 2007 11:33 pm 
Neconectat
Admin
Admin

adircf scrie:
nimeni nu mai are voie sa fabrice mufe speakon decat Proel :wink:

Nici macar Proel nu mai fabrica speakon.

all PROEL products using speakon connectors, from August 1st, 2006 will be equipped only with original Neutrik speakon connectors.
http://www.proelgroup.com/proelgroup/en ... 7314318930

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Iun 13, 2007 11:55 pm 
DNA ce parere ai tu de cablurile folosite in domeniul pro. Sper ca NU am atins alta coarda sensibila ca am vazut pe hi-fi ce scandal a iesit acolo :shock: :shock: :shock:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Iun 14, 2007 7:44 am 
Neconectat
User

Nu cred ca DNA e om nebun ca cei de pe hi-fi
Pentru noi e bun cablul flexibil si bine dimensionat :wink: daca se poate sa fie si negru (cunoscatorii stiu de ce :lol: :lol: :lol: )

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Iun 14, 2007 9:02 am 
Neconectat
User

Da, adineaori ma refeream la mufa mama. Daca as avea 2 speakoane chinezesti (o mama si o tata) as face un mic filmulet ce bine se imbin, poate daca fac rost o sa si fac filmuletul. Pana atunci ATENTIE nu cumparati mufe chinezesti mai bine in loc de 3 mufe cumparati una si buna. :)

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Iun 14, 2007 9:43 am 
Neconectat
User

adircf scrie:
speakon chinezarie -->8 lei
speakon original Neutrik --> 15 lei

5 lei mai exact :)

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Iun 14, 2007 10:19 am 
Neconectat
Admin
Admin

adircf scrie:
DNA ce parere ai tu de cablurile folosite in domeniul pro. Sper ca NU am atins alta coarda sensibila ca am vazut pe hi-fi ce scandal a iesit acolo :shock: :shock: :shock:

Eu nu am vreo problema cu cablurile. Ma deranjeaza doar excesele si minciunile.

In opinina mea, cablurile bune, cele cu adevarat bune, nu trebuie sa influenteze sunetul. Orice modificare, indiferent cat de mica ar fi, din orice motiv ar fi, arata ca acel cablu are o problema.

In rest, cablul de semanal mic trebuie sa fie rezistent, sa nu i se rupa masa sau firul ( firele ) calde, sa fie dimensionat corespunzator, sa aiba rezistivitate, inductanta si capacitate cat mai mica.

La cele de semnal mare ( cablurile de boxe ) trebuie sa fie dimensionate corespunzator , in functie de aplicatie.
In rest, din punct de vedere electric, se aplica aceleasi principii ca la cablurile de semnal.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Iun 14, 2007 11:02 am 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

preturile la noi pentru conectori NEUTRIK SPEAKON sunt urmatoarele:

NL4FX = 23 RON
Imagine

NL4MP = 10RON
Imagine

astea fiind originalele, singura firma care are dreptul sa produca acest tip de conectori este Neutrik, ei fiind cei care l-e-au inventat si patentat.

orice alt conector tip speakon produs de oricine altcineva este un fals

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Iun 14, 2007 11:11 am 
adi_0206 scuze, nu prea am mai dat pe la .... :lol:

Claudio, uita-te ce a spus dna la firele de semnal mic si cu dezlipirea masei si gandeste-te ce am patit duminica :lol: :lol: :lol:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Iun 14, 2007 11:40 am 
Neconectat
User

Gata am gasit o pereche de mufe si am si facut testul de care vorbeam
http://video.google.com/videoplay?docid ... 2732641057

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 41 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3  Următorul

Ora este UTC + 2