The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Dum Iun 22, 2025 11:50 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 7 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: P.A Wn15s+wn-d72 vs. RCF Acustica C 5215 L
MesajScris: Dum Dec 30, 2007 9:12 pm 
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine

Zilele astea am deranjat putin satul in care stau cu rcf acustica C 5215 L.
Tipul ce si le-a luat cred ca are ceva user pe forum da e pasiv. Am vrut sa vad cum suna pe mixerul meu 2 x 500 ca el are pmh-ul de la berry, care s-a dovedit prea slab pentru ele cu un sunet distorsionat aproape de clip. Puse pe mixerul meu era alta viata.

Mi-am adus si eu boxele (la vecinul de peste drum ca aveam musafiri) sa le punem in paralel. pe stativ in aer liber, cel mai bun loc de facut comparatii. Corectiile au fost pe 0, doar la bas un plus 4 db pentru fiecare.

La sunet sunt aproape la fel. Singurele chestii sesizabile au fost la RCF-uri basul avea spl mai mare in frecventa de joase. adica la 5 metrii de ele se auzea subbasul si se simtea in haine, mai departe kick-ul spunea totul. Pe frecventa de bas Wn-ul era lasat in urma cu mult. La capitolul medii inalte nu pot sa spun ca au fost diferente sesizabile, putin inaltele mai placute la rcf atata tot.

puncte avantajoase la rcf.

- basu-l mai tare si puterea mai mare 500 fata de 300 rms.
- posibilitatea de bi-amping
- protectie activa pe driver
- imi place ca difuzoarele au fost inghesuite la maxim in cutie. a se vedea diametrul difuzorului e aproape la fel ca si latimea boxei si hornul de inalte e curbat sa se "pupe" mai bine cu difuzorul.

chestii negative la rcf-uri ce le-am observat fata de ale mele.

- nu sunt pentru mobile dj-ing, sunt pentru instalatii fixe.
- nu au pufere (picioruse)
- nu au vopsea zdrunturoasa, ci sunt in strat uniform.
- sunt extrem de scumpe in jur de 2000 E, 2 bucati.
- manerele sunt prea mici pt mine. cand am dat-o jos de pe stativ mi-am cam sucit degetele sa o prind adecvat. :roll: La carat nu am intampinat greutati.
- sunt grele...au vreo 30 de kile bucata. cam greu sa le urci pe stativ si sa le tot cari dupa tine. Eu la orice sonorizare ii urez de bine lui DNA ca mi-a facut boxele extrem de usoare si toti se mira ce usoare sunt. Dupa ce am carat rcf-urile si le-am suit pe stativ, le-am luat pe ale mele. Parca am fost in extaz :lol:

Concluzie.

prefer wn-urile decat rcf-urile alea. imi fac treaba mai bine cu ale mele decat cu alea !!! Cu alea te chinui la carat. La sunet mi se par mai bune. Mi-a fost ciuda ca nu am putut asculta diferite genuri de muzica. dar la cheful viitor daca e liber posesorul rcf-urilor, il chem si va mai spun cate ceva atuncia.

sa nu provocati scandal ca personal il rog pe mircea sa stearga postul asta ! amandoua sunt boxe bune, e drept ca din clase diferite. mobile vs inst. fixe.

Later Edit:

Daca a-ti fii auzit cum suna toate 4 8) Doamne fereste 8) A doua zi m-am intalnit cu vecinii din capatul satului si toti m-au intrebat daca iar am ascultat muzica :lol:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Dec 30, 2007 9:47 pm 
Neconectat
User

Ca si design is mai faine art-urile :lol:

Ce sa zic...faine poze...ca la altceva nu ma bag :lol:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Dec 30, 2007 9:54 pm 
ce altceva. zi linistit. poate am uitat sa zic ceva :roll:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Dec 30, 2007 9:59 pm 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

ar fi fost interesant daca puteai face o comparatie cu ceva echivalent

NEO Vs. NEO

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Dec 30, 2007 10:02 pm 
mircea stiu.

tipul si-a luat boxele si a venit la mine sa le ascultam la un volum mai mare. si cu ocazia asta am zis sa le pun si in paralel. vroiam sa ma duc si dupa un art 325 dar mi-a fost lene. :lol:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Ian 04, 2008 11:24 am 
Neconectat
User

Comparatie intre boxe de 900eur VS boxe de 2000eur. :)

Chiar sunt bucuros ca preferi PA-urile, asta demonstreaza inca o data ca pentru niste boxe "brand" platesti mai mult "firma" decat performantza. :wink:

Acum imagineaza-ti un lucru: ce boxe PA iti poti face cu 2000eur? :shock: O sa le mai poti compara cu RCF-urile alea? Eu zic ca nu.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Ian 06, 2008 3:30 pm 
Don scrie:
Chiar sunt bucuros ca preferi PA-urile, asta demonstreaza inca o data ca pentru niste boxe "brand" platesti mai mult "firma" decat performantza. :wink:
Acum imagineaza-ti un lucru: ce boxe PA iti poti face cu 2000eur? :shock: O sa le mai poti compara cu RCF-urile alea? Eu zic ca nu.

iara lambada.

cred ca o sa raman pe wn-uri ceva vreme ca-mi fac treaba cu ele oriunde + ca am tras niste concluzii personale. daca le adaugi un subbas suna foarte echilibrat si clar.

singura chestie Don ce nu-mi plac la rcf-urile alea ii greutatea lor. in rest suna foarte bine si coboara mai jos.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 7 mesaje ] 

Ora este UTC + 2