Zilele astea am deranjat putin satul in care stau cu rcf acustica C 5215 L.
Tipul ce si le-a luat cred ca are ceva user pe forum da e pasiv. Am vrut sa vad cum suna pe mixerul meu 2 x 500 ca el are pmh-ul de la berry, care s-a dovedit prea slab pentru ele cu un sunet distorsionat aproape de clip. Puse pe mixerul meu era alta viata.
Mi-am adus si eu boxele (la vecinul de peste drum ca aveam musafiri) sa le punem in paralel. pe stativ in aer liber, cel mai bun loc de facut comparatii. Corectiile au fost pe 0, doar la bas un plus 4 db pentru fiecare.
La sunet sunt aproape la fel. Singurele chestii sesizabile au fost la RCF-uri basul avea spl mai mare in frecventa de joase. adica la 5 metrii de ele se auzea subbasul si se simtea in haine, mai departe kick-ul spunea totul. Pe frecventa de bas Wn-ul era lasat in urma cu mult. La capitolul medii inalte nu pot sa spun ca au fost diferente sesizabile, putin inaltele mai placute la rcf atata tot.
puncte avantajoase la rcf.
- basu-l mai tare si puterea mai mare 500 fata de 300 rms.
- posibilitatea de bi-amping
- protectie activa pe driver
- imi place ca difuzoarele au fost inghesuite la maxim in cutie. a se vedea diametrul difuzorului e aproape la fel ca si latimea boxei si hornul de inalte e curbat sa se "pupe" mai bine cu difuzorul.
chestii negative la rcf-uri ce le-am observat fata de ale mele.
- nu sunt pentru mobile dj-ing, sunt pentru instalatii fixe.
- nu au pufere (picioruse)
- nu au vopsea zdrunturoasa, ci sunt in strat uniform.
- sunt
extrem de scumpe in jur de 2000 E, 2 bucati.
- manerele sunt prea mici pt mine. cand am dat-o jos de pe stativ mi-am cam sucit degetele sa o prind adecvat.

La carat nu am intampinat greutati.
- sunt grele...au vreo 30 de kile bucata. cam greu sa le urci pe stativ si sa le tot cari dupa tine. Eu la orice sonorizare ii urez de bine lui
DNA ca mi-a facut boxele extrem de usoare si toti se mira ce usoare sunt. Dupa ce am carat rcf-urile si le-am suit pe stativ, le-am luat pe ale mele. Parca am fost in extaz
Concluzie.
prefer wn-urile decat rcf-urile alea. imi fac treaba mai bine cu ale mele decat cu alea !!! Cu alea te chinui la carat. La sunet mi se par mai bune. Mi-a fost ciuda ca nu am putut asculta diferite genuri de muzica. dar la cheful viitor daca e liber posesorul rcf-urilor, il chem si va mai spun cate ceva atuncia.
sa nu provocati scandal ca personal il rog pe mircea sa stearga postul asta ! amandoua sunt boxe bune, e drept ca din clase diferite. mobile vs inst. fixe.
Later Edit:
Daca a-ti fii auzit cum suna toate 4

Doamne fereste

A doua zi m-am intalnit cu vecinii din capatul satului si toti m-au intrebat daca iar am ascultat muzica