In primul rand LA MULTI ANI ! membrilor forumului poweraudio intrucat este prima data cand apuc sa intru pe 2008 . Fie ca noul an sa ne aduca la toti sanatate , sunet de calitate si decibeli !
Dupa o indelungata absenta , timp in care s-a lucrat mult (si bine zic eu de colo

) , revin cu noutati si pareri pe tema difuzoarelor G-1251. Acum ceva vreme am achizitionat difuzoarele respective si am pus la punct satelitii la care ma refeream anterior in topic .
In momentul actual satelitii sunt in stadiu de constructie ... aproape finalizata ... din cauza timpului disponibil evident . A fost o munca asidua de prototyping , au fost realizate si ascultate in lungi sesiuni (care au totalizat cateva luni bune) vreo 30 versiuni pentru crossover , insa difuzorul respectiv a facut aceasta munca o adevarata placere . vreau sa va spun ca am ramas impresionat in cel mai placut mod in care poate fi impresionat un audiofil

si nu numai eu personal ci si ceilalti care au participat la sesiunile de auditii .
Acest difuzor se remarca prin conul suplimentar care ajuta la dispersia sunetului si implicit se dovedeste de un real ajutor in realizarea unui camp sonor uniform (soundfield) . Practic nu poti sesiza faptul ca asculti la o boxa , este foarte natural in reproducerea tranzientilor . Intr-adevar cum spunea nexus mai sus suna foarte bine si in regim fullrange insa pe post de satelit se simte in largul lui , instrumentele sunt definite , distorsiuni nu am reusit sa sesizam in timpul lucrului ca satelit

. Ca fullrange nu am exagerat cu puterea aplicata asa ca nu imi pot exprima opinia cum ar suna folosit ca fullrange la puterea maxima ...
Am experimentat utilizarea intr-un waveguide (aici as fi fost tentat sa spun proprietar , trademark , etc dar nu este cazul ... gasesc mai potrivit termenul de inovatie) cu rezultate bune si foarte bune
In final , din considerente de spatiu (n-am vrut sa realizam vreo clona de F-12 , sau cel putin nu deocamdata) am ramas la varianta cu radiatie directa.
Cam atat deocamdata , voi reveni cu poze cand vom finisa boxele.