The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Sâm Iun 07, 2025 4:59 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 158 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 11  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Iun 02, 2008 4:29 pm 
Neconectat
Moderator
Moderator

o solutie low cost ar fi asa:
http://www.thomann.de/gb/digital_sound_ ... _meter.htm
dar nu masoara sub 30hz si peste 8khz, si nu poti obtine un grafic in care sa vezi raspunsul in frecventa in functie de putere, ci doar presiunea acustica a intregului semnal sonor.
Recomand cu caldura un aftlef de instrument pentru cei ce se lauda cu 150dB de pe o chinezarie, sau altceva in genul.

spre surprinderea mea, la o cautare am gasit microfoane de masura si program soft pentru citirea masuratorilor, separat:
http://www.thomann.de/gb/haun_mbnm_550_el.htm
http://www.thomann.de/gb/eaw_smaart_v6.htm

***Stefanev***

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Iun 02, 2008 4:51 pm 
Neconectat
Admin
Admin

mariusradulescu1990 scrie:
cum se numeste programul cu care ai masurat spl-ul in celalalt film pe youtube :lol:

CREOS FFT
http://www.creos-fft.de/

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Iun 02, 2008 6:41 pm 
adircf scrie:
Care-i povestea topurilor? Ceva detalii ? :D

Dacă nu se poate zice nimica... spune, să ne abţinem.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Iun 03, 2008 10:40 am 
Neconectat
Admin
Admin

Sunt topuri făcute de către proprietarul sistemului.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Iun 03, 2008 4:47 pm 
Neconectat
User

stefanev scrie:
o solutie low cost ar fi asa:
http://www.thomann.de/gb/digital_sound_ ... _meter.htm
dar nu masoara sub 30hz si peste 8khz, si nu poti obtine un grafic in care sa vezi raspunsul in frecventa in functie de putere, ci doar presiunea acustica a intregului semnal sonor.
Recomand cu caldura un aftlef de instrument pentru cei ce se lauda cu 150dB de pe o chinezarie, sau altceva in genul.

spre surprinderea mea, la o cautare am gasit microfoane de masura si program soft pentru citirea masuratorilor, separat:
http://www.thomann.de/gb/haun_mbnm_550_el.htm
http://www.thomann.de/gb/eaw_smaart_v6.htm

O solutie low cost ar fi construirea unui microfon. Normal ca nu poti astepta multe de la un astfel de micorfon dar totusi.

Frecvente joase nu prea poti sa masori nici cu microfon special pentru ca ai nevoie de un mediu adecvat (camera anehoica). ceeace costa destul de mult

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Iun 03, 2008 8:02 pm 
Neconectat
Moderator
Moderator

daca il construiesti tu, masuratorile in 99% sau chiar 100% din cazuri, nu sunt precise, asadar nu vad rostul :)

***Stefanev***

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Iun 03, 2008 8:10 pm 
sZISZI tu ai ceva cu fenomenul diy. Tu crezi ca orice poate omul sa-si construiasca in garaj ?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Iun 07, 2008 4:25 pm 
Neconectat
User

adircf scrie:
sZISZI tu ai ceva cu fenomenul diy. Tu crezi ca orice poate omul sa-si construiasca in garaj ?

Eu cred ca daca ai acces la cateva lucruri si stii cum trebuie se poate face aproape orice. Poti sa faci chiar si difuzoare ca PA sau mai bune. Numai ca datorita faptului ca nu ai aparatura speciala va iesi la un pret mult mai ridicat. De acesta cred ca cine este pasionat si vrea poate sa construiasca un microfon sau ce ar fi. Normal ca nu poti cere asa de mult de unul facut DIY dar totusi pentru masuratori mai mici pe o banda mai mica. (sa zicem intre 1-8 Khz). Si oricum pentru frecvente mai joase ai nevoie de camera anehoica.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Iun 07, 2008 4:49 pm 
Neconectat
Moderator
Moderator

pai si ce rost are sa il faci daca testezi o gama asa redusa de frecvente, si in plus, dupa cum am spus, NU poti avea incredere in masuratori pentru ca nu este calibrat (sau poate doar asa atingi 140dB la 10W) :)

hai sa revenim la topic.

***Stefanev***

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Iun 07, 2008 5:43 pm 
fa-mi tu un mic pt toba mare sa reziste la 160 de db la 500 Euro

fa-mi tu un driver de 2" sa sune bine la 8 mil

fa-mi un bass sa reziste in 1850 la 16 mil.

sper ca ai observat ca am pus preturi duble.

Nu ai cum. Chestia cu diy la tot ce zoboara e o chestie de chici, din lipsa de plictiseala.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Iun 07, 2008 6:43 pm 
Neconectat
User

Are dreptate stefanev revenim la topic. nu are rost. Cel putin eu cred ca unele lucruri se pot construi si nu trebuiesc cumparate. Totusi ca sa simplific de ce cred eu ca se poate construi este urmatorul: de ex: daca poti sa construiesti acasa un rack la fel de bun sau poate si mai bun ca cel de fabrica atunci de ce sa nu poti construi si altele. Totul depinde daca ai materialele pentru el si stii ce sa faci cu ele. In fine eu de aici nu mai stric topicul.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Iun 07, 2008 7:02 pm 
Asta il poti face.

http://www.thomann.de/gb/thon_rack_2he_eco_ii.htm

Numai ca iesi mai scump putin daca-i pui toate inchizatorile si toate brizbriz-urile.

La asta as vrea sa te vad

http://www.adamhall.com/de/AH_K--The-Mi ... SKB19R1406

Asta-i completarea la ce am zis mai sus. La chiciuri merge ceva diy, la chestii mai avansate...nu prea. Parerea mea.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Iun 08, 2008 12:20 am 
Neconectat
User

Chiar aia e ca la kitch-uri nu merge diy, in sensul ca n-are sens sa iti ocupi timpul cu asa ceva cand e plin de chinezarii le preturi f corecte.

In primul rand pentru diy ai nevoie e anumite cunostiinte, scule si materii prime. Abia cand ai acces la toate astea poti sa faci ceva care sa merite, altfel doar experimentezi in scopul de a invata. Dar si asa, a invata e tot timpul un folos.
Poti sa iti faci totul dupa bunul tau plac, poti sa furi idei de unde vrei fara sa te acuze cineva de plagiat.
Ia exemplu ecler xpa5000. Crezi ca in banii aia nu poti face un amplif care sa stea rece bocna si sa nu te zgaraie pe urechi sistemul de racire?
(astea-s chestiile care ma seaca pe mine la modelul care l-am testat :lol: )
Mai poti sa ii pui si ethernet si telecomanda si tot te incadrezi in pret. Uite-te si vezi ce scoruri au amplifurile cu asemenea optiuni.
(Consideram ca banii merg in piese, sculele le avem si munca o facem din placere :lol: . Daca punem la socoteala si alea evident ca iesim de vreo 10-100 ori mai scump ).
Singura problema e ca putini au cunostintele necesare/timp liber pentru asemenea proiecte.

Adi, mergi la un om care are experienta in indoit tabla, prelucrari metalice si povesti de genul si te rezolva cu un rack. Noi daca privim ca pifanii ni se pare greu...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Iun 08, 2008 12:26 am 
Dadeam si eu un exemplu amarat.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Iun 08, 2008 12:41 pm 
Neconectat
User

Salut!
Toata stima pentru DNA!
De ce?Pentru tot ceea ce face,dar in special pentru basi facuti pentru cei de la NOVA SOUND din Medias,de aici din oras!
Vreau sa va spun ca am avut ocazia sa ii ascult vineri seara in Medias la o petrecere tinuta intr-un hangar mare si va spun ca suna demential!!!!!!!
Au un sunet foarte agresiv :twisted: ,coboara suficient de jos pentru orice tip de muzica.Basul a fost taiat din cross la 35hz,iar basii au fost 4 bucati pe o parte(in total 8 bucati),iar topurile la fel.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 158 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 11  Următorul

Ora este UTC + 2