shambala scrie:
la radiatoare se calculeaza toate suprafetele expuse aerului (nu se calculeaza suprafetele suprapuse).
Atunci, avand in vedere ca eu o sa prind radiatoarele cu talpa lipita de podeaua respectiv tavanul cutiei, si mai mult cutia va fi din lemn, cred ca va trebui sa le prind cu niste distantiere ca sa fie si talpa expusa aerului. La 0,5 cm de perete o sa fie bine?
Inca ceva. Deci eu o sa fac tunelul ala pe mijlocul cutiei. Un radiator prins de podea cu aripile in sus iar celalalt pe tavan cu aripile in jos. M-am gandit sa le prind astfel incat varfurile aripioarelor celor 2 radiatoare sa ramana la o distanta de 1 cm unele de altele. Deci acolo unde se imbina cele 2 radiatoare sa ramana o distanta de 1 cm. Si in lateral, de o parte si de alta o sa inchid cu cate o bucata de palacaj mai subtire care va veni prins doar de podeaua cutiei ca sa pot lua capacul jos. Acuma motivul pentru care las spatiul ala de 1 cm, este ca pe acolo vreau sa duc firele la cablaje. Si o sa dau niste gauri pentru fire numai in placajul ala. Nu vreau sa mai gauresc radiatoarele. Ar fi o idee buna? Sau exista vreo varianta mai buna pe unde sa duc atatea fire?

Ca daca le bag printr-un capat al tunelului (pe unde ar terbui sa iasa arul cald de exemplu), atatea sarme o sa-mi infunde acea portiune de tunel si pe acolo aerul nu va putea "curge" asa bine. Cred ca tunelul ar trebui sa fie cat mai liber pentru a functiona corect, nu?