The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Lun Iun 16, 2025 1:23 am

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 5 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: CuEm 0.84 - 0.83 mm
MesajScris: Mar Apr 04, 2006 12:15 am 
Neconectat
User

Salutare la toata lumea .... mam tot hoinarit ceva vreme prin posturile de la sectiunea FIltre pasive si am tot studiat diferite scheme de filtre .. precum si parerea userilor ... am comparat si diverse filtre facute in regim DIY ...
am ales sa fac acel filtru cu becu de 24W postat de dj tymy intrun post pe aici .. pt satelitii aceia cu e10 150s si pht'u acela

io am acas de la un transformator urias cu ,,tona'' sarma de 0.83 mm
si vreau sa stiu daca este buna pt a realiza bobinele ....
ma gandesc ca ca si rezistentza a bobinei ... nu e mare diferenta fatza de una realizata cu 1.03mm

astept pareri

aa si inca ceva ... ca si calculator de spire/inductantza/dimensiuni am folosit acel calculator facut in EXCEL postat de Nexus pe undeva pe aici

Sus

Subiectul mesajului: CuEm 0.84 - 0.83 mm
MesajScris: Mar Apr 04, 2006 8:29 am 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Eu as zice ca poti folosi linistit sarma de 0.85 in loc de 1mm;
Motivul pentru care se foloseste sarma mai groasa este din cauza rezistentei mari a circuitului; adica daca folosesti sarma prea subtire, ea se incalzeste => pierderi de putere; fapt pe care nu il dorim, nu?
un avantaj ar fi ca bobinele sunt mai mici, mai usoare, etc...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Apr 04, 2006 6:29 pm 
Neconectat
User

folosind sarma mai subtire rezistenta creste simtitor...pt bass e recomandat sa fie ceva mai groasa ... ~1mm ...
vezi sa recalculezi bobina si vezi ce rezistenta vei obtine...daca sare de 1 ohm...nu e prea bine...

pt medii-inalte o poti folosi fara a face nici un compromis ... :wink:

Sus

Subiectul mesajului: hmmz
MesajScris: Mar Apr 04, 2006 9:56 pm 
Neconectat
User

EXACT ... tocmai de asta intreb ... mie pe bass am separatie activa la fel si pe medii&inalte .. numa separatia intre medii si inalte dupa iesirea amplifului ma interesa cu filtrele astea .... cum spune si r0ntzi .. cu cat scade diametru conductorului cu atata creste rezistentza/metru .. amu nush exact catzi ohmi are pe metru 0,85 ... oarecum mam razgandit in a folosi sarma de 0.8 deoarece azi la servici am dat in magazie peste un mosor cu sarma de 0.65 ... dinala mare care era folosit in fabricile cu profil de bobinat motoare etc ...

sa vad 1st daca am destula sarma de 0.8 desi ma tenteaza sa merg cu mosoru ala mare de 0.65 .. acolo am la sarma cu ,,tona''

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Apr 05, 2006 6:10 pm 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

incearca sa stai cu bobinele sub 10% din rezistenta in cc a difuzorului daca se poate, cam in zona aceea este OK :wink:

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 5 mesaje ] 

Ora este UTC + 2