The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Mar Iul 22, 2025 9:00 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 24 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Amplificatoare pentru boxe active
MesajScris: Mie Dec 17, 2008 12:32 pm 
Neconectat
User

Unde pot gasi o productie de amplificatoare precum Ecler,Yamaha,Crown etc. numai ca le vreau Active etc..
Ma refer sa pot face boxe active...

DnA ModEDIT.
Corectat titlul topicului.

Ultima oară modificat de Albert Nechifor pe Joi Dec 18, 2008 10:57 pm, modificat 1 dată în total.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Dec 17, 2008 12:35 pm 
sunt si niste T.amp`uri ......... vezi pe thomann

Sus

Subiectul mesajului: ...
MesajScris: Mie Dec 17, 2008 1:43 pm 
Neconectat
User

Salut, toate amplificatoarele sunt ,,active``, probabil te`ai referit la incinte acustice (boxe) active....Ia legatura cu DNA, avea niste planuri de viitor cu ceva active ICE POWER...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Dec 17, 2008 2:56 pm 
Eu cred ca vrea un amplificator cu crossover integrat ! Asa-i ? :roll:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Dec 18, 2008 10:55 pm 
Neconectat
User

Scuze :oops: Am vrut sa zic boxe active (amplificatoare de genu)
Exista o productgie de genu ?? logic banuiesc ca e la comanda ...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Dec 18, 2008 11:12 pm 
Neconectat
User

Dr4g0n scrie:
sunt si niste T.amp`uri ......... vezi pe thomann

He he he ..Dr@gonule..sa nu mi-o iei in nume de rau sau ca as avea ceva cu tine..dar tu tot te iei de oameni care sunt mai putini instruiti in domeniua si faci p... mare.
Te dai cam smecher,

Parca ti-as cheltui banii tai,pe ce fac eu,intrbari,experimente etc.si nu inteleg defapt de ce pui atata interes ?....faptul ca nu stiu o mare parte din electronica.nu ma face prost am citit bla bla bla mai am 2 carti de fizica de terminat si alte 5 de electronica din care 2 sunt de practica in orice domeniu al mecanicii fine si chiar si mecanicii de la mixer de bucatarie pana la mixer de sound sa nu vb de grameziile de componente si elemente care le-am adunat inclusiv scule si alte nebunii ...dar din cauza timpului ..ca unii mai au si de invatat pentru altele cum ar fii facultatea,iesit afara cu prieteni/prietena,miscare (ca fara ea ma tampesc)etc.. nu pot sa ma ocup totalitate ca atlti meseriasi, DEOARECE ACEST DOMENIU ESTE UN HOBBY PENTRU MINE SI O CHESTIE DE PLACERE....Meseria este altceva///stiu ca nu o sa fiu bun..sa zicem ca unu care face tot timpul chestia asta facultate de inginerie mecanica si peste asta sa mai faca si meserie pe bani grei ,adaugand si putina pasiune...dar pot concepe anumite lucruri pe foaie...neavand nevoie de un program ca Horn Resp sau WinIsd ce nu o sa scoata niciodata eficienta cum o pun in momentul de fata pe hartie peste asta sa repar nu numai de domeniu audio dar si Hardware (Computere) si domeniu lumini si cel mai greu LCD ..pana la telefoane mobile...

Hai incepe cu ....LASA-TE DE DOMENIUL AUDIO.....hai sa te vad

Sus

Subiectul mesajului: Re: Amplificatoare active
MesajScris: Joi Dec 18, 2008 11:33 pm 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

Nomad scrie:
Unde pot gasi o productie de amplificatoare precum Ecler,Yamaha,Crown etc. numai ca le vreau Active etc..
Ma refer sa pot face boxe active...

asa ceva nu ai sa primesti veci

decat daca esti integrator si cumperi cu mia de bucati, poate se oboseste coineva sa te bage in seama (de la acele firme)

BTW, sa stii ca boxele active nu sunt deloc atat de versatile cum ai tinde sa crezi.

mie mi-au lasat un gust amar de fiecare data

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Dec 19, 2008 1:01 am 
Neconectat
User

Renkus-Heinz are amplificatoare pentru boxe active aia este unica firma pe care am gasit-o care produce acest domeniu...hmmm nu pot zice ca am testat chestiile astea,dar am deschis 1 boxa daca nu ma insel era un fbt Verve activ(fullrange pe 2cai ) oricum,de curiozitate am intrebat ..treaba este destul de grea din cate am vazut eu,vad ca amplificatorul folosit in boxa este clasa D iar in acesta i se pune un gen de crossover(filtru)care taie ..in caz contrar boxele pasive cu un filtru bine definit fac solutia cea mai buna...
Nu inteleg totusi de ce toti aproba aceste boxe ca fiind mai bune decat cele pasive...si mai scumpe inteleg ca piata incearca sa te bage in ceata,ca nu-ti mai trebuie amplificator dar defapt sa afli ca acel amplifcator din boxa costa de 2 ori mai mult decat unul conventional,si totusi foarte multi merg pe aceasta amplificare..

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Dec 19, 2008 1:47 am 
Neconectat
User

@ nomad

suna mai bine pentru multi care folosesc amplificatoare de 200-300w pe care le baga in clip repede si dau vina pe boxe ca nu rezista la puterea imensa a amplificatoarelor.
suna bine pentru ca sunt biamplificate si majoritatea boxelor active gen RCF au componente de calitate si cu sigurantza suna mai bine decat 2 boxe manufacturate cu difuzoare nepotrivite si amplificate slab.

mie unu sincer pentru aplicatii portabile nu mi se par tocmai practice boxele active. cablu lung de semnal care e destul de sensibil. mai ai de tras si curent care de multe ori nu e aproape de boxa. sunt semnificativ mai grele decat aceeasi boxa pasiva.

Outline t6.5 -> 2x RCF lf18n401
Tapco j2500 -> 4x wn15s+bmd750 II
Yhamaga mg16/6 cx
DSP ecler amic24
fidek fpa G12 -> bratze puternice un trup sanatos

Ultima oară modificat de noobsound pe Vin Dec 19, 2008 10:47 am, modificat 1 dată în total.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Dec 19, 2008 2:33 am 
noobsound ... sincer nu am inteles cam nimic din ce ai zis tu mai sus ....( probabil am consumat cam mult alcool in seara asta sa inteleg ceva )

Nici eu nu am nimic cu tine si cu nici un user de pe forumurile astea, cand zic ceva despre ceva (fie amplif , dif , boxa ) zic bazat pe teste in diferite situatii ( chiar daca nu detin personal asemena "produse" )

Tu ai zis ceva ca eu sunt client . cu niste boxe si un CS 2300.... ehh afla ca pe numele meu nu am nimic ( sau poate ceva acceesorii+ ceva pocnitori de difuri Tweeterre de acum 3 ani ) de la . , in schimb am luat destule ( nu ai de unde sa stii tu pe ce nume/firma) de am discount`uri destul de mari la . ....... Mie unul nu imi e rusine sa zic ca sunt client . din moement ce merg 5 minute pe jos si sunt la magazin ! decat sa dau 30-40 lei pe curier si sa am surpriza ca diful/boxa e PRAF din cauza transporului !

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Dec 19, 2008 10:49 am 
Neconectat
User

@ dragoon -unde ai vazut ca am scris eu ceva mai sus in care sa te fii atacat cu ceva? Ce am scris eu mai sus se referea la intrebarea userului NOMAD in legatura cu boxele active.

Outline t6.5 -> 2x RCF lf18n401
Tapco j2500 -> 4x wn15s+bmd750 II
Yhamaga mg16/6 cx
DSP ecler amic24
fidek fpa G12 -> bratze puternice un trup sanatos

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Dec 19, 2008 11:00 am 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

toate boxele Active pe care am pus mana pana acum , indiferent de marca sau pret sufereau de aceeasi problema:

erau subamplificate..

dintr-un motiv care tind sa-l inteleg, cam toti producatorii aleg sa monteze in boxe amplificatoare cu putere RMS = cu puterea difuzoarelor din interior.

o astfel de boxa nu va suna in veci la fel de bine si tare ca si una clasica amplificata corespunzator.

in 2007 am asistat la un festival de muzica electronica la Cluj (Hoya pt cei care stiu)

sunetul a fost asigurat de o linie MACKIE cu 8 suburi de 18"+ 8 Sateliti (neinteresanti)

toata linia era activa si sincer mi s-a parut ca a sunat mult sub asteptarile mele , stiind ce se afla sub capota lor si ce potential aveau.

acelasi sistem amplificat corespunzator trebuia sa mature pe jos cu publicul.

Eu nu am sa folosesc niciodata boxe active pt altceva decat background muzical la conferinte pompoase sau speech

consider ca nu se preteaza pentru tavaleala.

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Dec 19, 2008 11:15 am 
Neconectat
User

mircea, ia in calucul si faptul, cunsocut de altfel, ca genul respectiv de boxe active sunt mari consumatoare de curent...poate chiar mai mult decat dacat daca ar fi fost vorba de boxe pasive - amplificatoare xyzq.....
in 2007, la delahoya, problema a fost curentul, mai slab decat cel necesar pt operarea corecta, sau in parametrii "normali".
si nu imi spune teoria aia cu cerutul liniei de nu stiu ce capacitate, stii bine ca, pana nu pui in sarcina echipamentele, nu ai nici o garantie, oricat de gros ar fi cablul tau de alimentare, ai cat ai cerut. poate sa iti spuna electrica sau doamne-doamne ce vrei tu....
am mai auzit linia respectiva si in alte locatii, unde curentul era mai bun, si ampurile puteau sa isi traga cat le poftea inimioara....si suna mult mai bine.
tin sa precizez ca acelasi lucru l-am intalnit, de mai multe ori, si pe partea cealalta, boxe pasive alimentate corespunzator.
nu vreau sa tin partea nimanui, dar in acea zona sunt consumatori puternici, primul pe lista fiind chiar aeroportul pe pista caruia s-a facut show-ul.
daca se va face in 2009 tot acolo,cu aceiasi linie audio, am o presimtire ca situatia se va inbunatatii dramatic.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Dec 19, 2008 11:33 am 
noobsound scrie:
@ dragoon -unde ai vazut ca am scris eu ceva mai sus in care sa te fii atacat cu ceva? Ce am scris eu mai sus se referea la intrebarea userului NOMAD in legatura cu boxele active.

Acuma vad ca nu tu ai comentat ci Nomad...... oricum sper ca te`am lamurit si pe tine :lol:

p.S mai vii in Brasov ?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Dec 19, 2008 3:13 pm 
Neconectat
User

Dar de pilda exista boxe active cu amplifuri care sa le bage si in putere program ?

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 24 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul

Ora este UTC + 2