The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Vin Iun 20, 2025 8:04 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 118 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Apr 20, 2009 7:33 pm 
Neconectat
User

pai daca nu ma insel functioneaza in felul urmator: cand trebuie sa se activeze protectia se pune la masa driverul(tweeterul) prin intermediul tranzistorului 2SC. atat timp cat protectia nu este activata puntea redresoare transforma semnalul audio in CC si cand atinge o anumita valoare pe zenner si se deschide zennerul atunci puntea va fi "scurt circuitata" prin intermediul tranzistorului de putere 2SC si semnalul care ar trebui sa ajunga la driver se duce prin diodele puntii redresoare si prin tranzistor direct la masa.

ASTA DACA NU MA INSEL!!

PS. Daca DNA nu a vrut sa faca publica schema filtrului nu e frumos sa o faceti voi.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Apr 20, 2009 7:59 pm 
Neconectat
User

cu tot respectul dar eu nu as pune asa ''brusc'' in scurt un driver in plina forta. oare amplificatorul ce o spune despre asta. mai ales ca in majoritatea cazurilor baietii nu au amplificatoare de inalta clasa. Spun asta pentru ca in schema de mai sus nu am vazut un element pur rezistiv pe care sa cada puterea in timpul intrari in functie al protestiei. dar poate in original e altfel. in rest imi place ce vad.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Apr 20, 2009 10:23 pm 
Neconectat
Admin
Admin

Este un L Pad variabil.
Principiul este simplu ( fără mai multe amănunte ).
Când nivelul este depăşit, rezistenţele care dau la masă primesc încă o rezistenţă variabilă în paralel. În felul acesta nivelul pe driver scade, sau creşte, strict în funcţie de ceea ce îi vine din faţă, cu o anumită integrare. Simplu şi eficient.

Staţi liniştiţi. Este studiată şi parastudiată.
Nici măcar un singur driver nu s-a mai stricat pe un astfel de filtru, până acum. Cel puţin eu nu ştiu să se fi stricat vreunul.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Apr 20, 2009 10:35 pm 
Neconectat
User

R1,R2 impreuna cu R3,R4 e un divizor rezistiv de tensiune .dar C3 nu prea are ce cauta in paralel cu R1 siR2 poate doar in serie cu ele.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Apr 21, 2009 8:05 am 
Neconectat
Admin
Admin

Dickinson scrie:
R1,R2 impreuna cu R3,R4 e un divizor rezistiv de tensiune .dar C3 nu prea are ce cauta in paralel cu R1 siR2 poate doar in serie cu ele.

Poţi să îl scoţi de acolo şi să vezi ce se întâmplă :wink:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Apr 21, 2009 10:53 am 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

DNA scrie:
Este un L Pad variabil.
Principiul este simplu ( fără mai multe amănunte ).
Când nivelul este depăşit, rezistenţele care dau la masă primesc încă o rezistenţă variabilă în paralel. În felul acesta nivelul pe driver scade, sau creşte, strict în funcţie de ceea ce îi vine din faţă, cu o anumită integrare. Simplu şi eficient.

Staţi liniştiţi. Este studiată şi parastudiată.
Nici măcar un singur driver nu s-a mai stricat pe un astfel de filtru, până acum. Cel puţin eu nu ştiu să se fi stricat vreunul.

pana acum cel mai brutal test a fost Selenim 220Ti la 1000W RMS in regim de satelit cu filtrul cu protectie electronica montat.

nu am reusit sa omoram driverul, orice i-am facut (mai putin distorsiuni)

am luat pentru test D220Ti , pentru ca este un driver putin mai mic si mai putin rezistent la abuz decat PA-D52 sau BM-D450II

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Apr 21, 2009 12:34 pm 
Neconectat
Admin
Admin

shambala scrie:
Se afirmase ca o bobina de 2mH, pe aer, pt a avea Rdc <0,4ohmi trebuie facuta cu sarma de 4mmp. Nu este adevarat, e o exagerare.
Evident ca era vb despre bobina serie din partea de bas a filtrului. (a oricarui filtru...)

Nu este nicio exagerare.
O bobină ( 2mH) de acea formă, fără miez, cu sârmă de 1,4mm va avea peste 1 ohm rezstenţa electrică.

Funcţionalitatea defineşte forma finală a oricărui produs comercial.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Apr 21, 2009 6:15 pm 
Neconectat
User

Dickinson scrie:

Si eu cred asta. Tocmai m-am uitat la schema si cred ca nu are rost rezistentele alea paralel cu C3!!!

Spre exemplu, daca montez driver-ul Wn-D63 pe acest filtru, trebuiesc facute ceva modificari ?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Apr 21, 2009 7:36 pm 
Neconectat
User

DNA scrie:
Nu este nicio exagerare.
O bobină ( 2mH) de acea formă, fără miez, cu sârmă de 1,4mm va avea peste 1 ohm rezstenţa electrică.

Funcţionalitatea defineşte forma finală a oricărui produs comercial.

Imi pare rau dar nu este adevarat ! Inca mai trebuie taiat din coada vulpii :lol:
Chiar o bobina extrem de alungita (8-10cm x 3cm diam interior) cu sarma de 1,33mm (diam) are 0,57-0,65 ohmi.
Si exact cum spui - forma necesara este determinata de functionalitate -asa ca nu are sens abordarea pe aer a unei bobine atat de alungite :)

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Apr 22, 2009 8:58 am 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

nexus3 scrie:
pana acum cel mai brutal test a fost Selenim 220Ti la 1000W RMS in regim de satelit cu filtrul cu protectie electronica montat.

nu am reusit sa omoram driverul, orice i-am facut (mai putin distorsiuni)

La cati W crezi ca ar rezista un D220Ti, pus pe un HPF cu o panta de taiere de 24 Db/octava, filtrat la 2450 Hz? (semnal curat, fara distorsiuni audibile)

LE. cu o protectie clasica; cu bec.

Ultima oară modificat de Valfar pe Mie Apr 22, 2009 9:59 am, modificat de 2 ori în total.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Apr 22, 2009 9:57 am 
Neconectat
Admin
Admin

fire scrie:

Si eu cred asta. Tocmai m-am uitat la schema si cred ca nu are rost rezistentele alea paralel cu C3!!!

Nu te supăra, câte filtre ai proiectat până acum ?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Apr 22, 2009 10:01 am 
Neconectat
Admin
Admin

black79b scrie:
La cati W crezi ca ar rezista un D220Ti, pus pe un HPF cu o panta de taiere de 24 Db/octava, filtrat la 2450 Hz? (semnal curat, fara distorsiuni audibile)

Dacă este direct pe statie ( în biamplificare, de exemplu ) ar rezista la circa
200w pe un filtru But si cam la 250w pe LR.

Cu distorsiuni audibile ar trebui o putere de vreo 3 ori mai mică.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Apr 22, 2009 10:06 am 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Aha; si daca este pus in circuit, cu L-Pad cu tot, atenuat si aliniat sa opereze cu un AM-12LF (96 Db), cam cat ar suporta? Se descurca cat se descurca si AM-12LF? (sper sa ma fi exprimat corect)

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Apr 22, 2009 10:11 am 
Neconectat
Admin
Admin

black79b scrie:
Aha; si daca este pus in circuit, cu L-Pad cu tot, atenuat si aliniat sa opereze cu un AM-12LF (96 Db), cam cat ar suporta? Se descurca cat se descurca si AM-12LF? (sper sa ma fi exprimat corect)

Fără probleme.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Apr 22, 2009 10:38 am 
Neconectat
User

Black, nu te supara, dar politicos ar fi sa iti deschizi un subiect separat.
Acesta este topicul de prezentare [si eventual de discutie] al filtrului DNA Pro X2.

Later ed. - vad ca DNA este f amabil si ti-a raspuns aici 8)

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 118 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Următorul

Ora este UTC + 2