The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Mar Iun 17, 2025 11:33 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 21 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Beyma 6g40nd
MesajScris: Lun Oct 19, 2009 10:27 pm 
Neconectat
User

se poate folosi difuzorul Beyma 6G40ND in combinatie cu PA-D26SPN cu highpass la 100 - 110 hz ?

intreb pentru ca x-max`ul trecut in pdf este foarte mic si nu stiu in ce tip de incinta s`ar potrivi cel mai bine...si poate primesc raspunsuri pe forum :)

Sus

Subiectul mesajului: Re: Beyma 6g40nd
MesajScris: Mar Oct 20, 2009 9:54 am 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Gratzi scrie:
se poate folosi difuzorul Beyma 6G40ND in combinatie cu PA-D26SPN cu highpass la 100 - 110 hz ?

intreb pentru ca x-max`ul trecut in pdf este foarte mic si nu stiu in ce tip de incinta s`ar potrivi cel mai bine...si poate primesc raspunsuri pe forum :)

Daca te-ai uita putin la specificatiile difuzorului, pe pagina 2, la "TECHNICAL SPECIFICATIONS" ai acolo "Recom. enclosure vol." = "10 / 30 l 0.35 / 1.06 ft.3", unde ft3=1,06ft=incinta de 30litri.

1 ft3 = 28.32 liters 1 ft3 = 0.02832 m3

Faptul ca il tai mai sus iti scade volumul cu putin sa zicem 25l

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Oct 20, 2009 11:50 am 
Neconectat
User

am vazut asta dar orice litraj as face la incinta.....xmax`ul este cu mult depasit......am incercat tot felu` de litraje...nici unul nu e ok...am incercat o gramada de dimensiuni la porturi...am combinat litrajul cu dimensiunile porturilor....nicicum nu se potriveste :(
ori gresesc eu ceva...ori e gresit pdf`ul difului

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Oct 20, 2009 12:01 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Gratzi scrie:
am vazut asta dar orice litraj as face la incinta.....xmax`ul este cu mult depasit......am incercat tot felu` de litraje...nici unul nu e ok...am incercat o gramada de dimensiuni la porturi...am combinat litrajul cu dimensiunile porturilor....nicicum nu se potriveste :(
ori gresesc eu ceva...ori e gresit pdf`ul difului

Imposibil ca la 100Hz sa ai asa mare Xmax..poate nu ai interpretat bine graficul; ia posteaza sa vedem ce iti arata....
Oricum nu uita ca Xmax nu este altceva decat pozitia bobinei din campul magnetic cu intensitate maxima! Nu are nici o legatura cu limita mecanica...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Oct 20, 2009 12:19 pm 
Neconectat
User

Imagine

oare ce ii gresit ? win isd spune acelasi lucru....

mie cel putin mi se pare prea mare incinta pt un dif asa de mic...in mai mult de 10 l nu cred ca l-as baga...mai ales ca vreau sa il folosesc peste 100-110 hz...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Oct 20, 2009 12:42 pm 
Neconectat
User

uitasem sa mentionez ca am -16 db la 110 hz... :cry:

Le: am reintrodus parametrii t/s...acuma imi da tot ok...mai putin xmax...care de asemenea trece de 1mm...oare care o fi xmaxul adevarat al difului...sau xmech`ul...?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Oct 20, 2009 1:42 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Gratzi scrie:
uitasem sa mentionez ca am -16 db la 110 hz... :cry:

Le: am reintrodus parametrii t/s...acuma imi da tot ok...mai putin xmax...care de asemenea trece de 1mm...oare care o fi xmaxul adevarat al difului...sau xmech`ul...?

http://www.2shared.com/file/8554931/5cb ... G40ND.html

Uite aici simularea... a iesit mai mult decat bine..incinta emult mai mica, ce-i drept.
Nu-ti fa griji in legatura cu Xmax pentru ca Xdamage =20mm..cu alte cuvinte esti inca in "safe" area....din punct de vedere mecanic, dar din pacate nu si magnetic...(nu ai ce face); de mers o sa mearga fara nici o problema...

daca nu iti place forma schimba ce doresti, dar pastreaza volumul ca sa nu se schimbe parametrii
Xmech sau Xdamage ai in datasheet si e 20mm, iar in simularea mea nu trece de 3,5mm...esti mai mult decat safe...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Oct 20, 2009 1:53 pm 
Neconectat
User

merci mult man :) e a 2-a oara cand ma ajuti...cu prima ocazie cand ajungi prin arad dami un semn sa ma revansez cu 2 beri :) sau mai multe :D

Sus

MesajScris: Mar Oct 20, 2009 2:08 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Baut bere mai greu, ca trec de obicei cu masina...si fara alcool la volan.
:lol:
Simularea care ti-am facut-o este facuta in scopuri educative, eu nu am fost atent si la alte detalii..cum ar fi dimesiunile care le doresti, grosime, porturi..doar sa vezi ca se poate si fara -16dB...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Oct 20, 2009 2:43 pm 
Neconectat
User

merci mult :d mai am o intrebare...cum ai salvat proiectu` in .pdf ? ca nu reusesc nicicum

Sus

MesajScris: Mar Oct 20, 2009 3:21 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Cauta pe net un "PDF printer" il instalezi...si in loc sa iti imprime iti transforma in PDF...
Asta o fi a 3-a bere? Poate chiar ar trebui sa te sun...dar oricum nu am numarul tau; :lol:

Sus

MesajScris: Mar Oct 20, 2009 8:01 pm 
Neconectat
User

Dr007 scrie:
Cauta pe net un "PDF printer" il instalezi...si in loc sa iti imprime iti transforma in PDF...
Asta o fi a 3-a bere? Poate chiar ar trebui sa te sun...dar oricum nu am numarul tau; :lol:

1 bere si de la mine pentru asta :lol:

P.S: Cand ajungi la o naveta de bere o dai cadou la forumisti daca tu nu bei :lol:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Oct 20, 2009 8:34 pm 
Neconectat
User

da...a 3-a :) da`mi pm inainte cu 2-3 zile sa vii in arad si iti trimit nr meu de tel :)

le: am incercat cu pdf printer si nu merge...cand deschid meniu file la bassbox nu pot sa printez...degeaba dau click pe print ca nu merge...ce`i de facut ?

la printer setup m`am uitat si apare acolo la printer pdf printer da` nu face nimic :(

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Oct 21, 2009 5:41 pm 
Neconectat
User

am terminat proiectele...urmeaza sa strang bani si sa ma apuc de lucru :D

Satelit 6G40Nd.pdf

Subwoofer Sm-115K.pdf

8) o parere ?:D ce spuneti ?:D

Sus

MesajScris: Mie Oct 21, 2009 5:55 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

jORDy scrie:
Dr007 scrie:

1 bere si de la mine pentru asta :lol:

P.S: Cand ajungi la o naveta de bere o dai cadou la forumisti daca tu nu bei :lol:

Jordy, completeza-ti locatia ca sa stiu de unde sa vin sa imi iau berea...

Gratzi...uite o mica prezentare(care te costa inca o bere adica am 4 pana acuma)! Inca putin te voi intreba si de cazare... :lol:
Pasul 1: se apasa CTRL+P
Imagine
Pasul 2: veti obtine fereastra, in care dai click pe "Print"; bininteles PDF printer trebuie sa fie "DEFAULT Windows printer -adica unul preferat de windows, si definit de user(preffered printer)
Imagine
Pasul 3: - se alege locatia unde se va salva si se tasteaza numele fiserului
Imagine

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 21 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul

Ora este UTC + 2