ce vrei tu e un sistem bi-amplificat
da, se foloseste, si avantajele sunt multe, cred ca le-ai primit deja pe elforum,sper,ca nu m-am uitat,asa ca nu o sa le mai enumar si eu...
ce o sa enumar este doar ca asa per total pretul e cam la fel, pt ca si filtrele active nu costa decat f pitin, cele pasive costa mai mult,dar costa mai mult un amplif de 2*100 decat unu de 1*200,poate si cu 30% mai mult, in general mai putin parca (asta daca le pui in aceeasi cutie, ca sa pui mai multe trafuri ai iesii si mai scump) dar per total dupa mine asa avantajele sumt mai mari decat dezavantajele, deci s-ar merita....
nu pot sa te ajut cu alegerea difuzoarelor, dar o sa iti spun, ca un dif de medii de 10" nu ai cum sa pui un bas de 10-12", minim un 15" daca vorbim din domeniul pro...
si inca ceva..la ce o sa le folosesti in principal?? casa sau sonorizari, sau ambele, dar predominant care??
la ce te-as putea ajuta e eventual niste sfaturi despre ce amplif sa folosesti....
pe bas poti sa pui cam orice amplificator vrei tu.. (ex av400 e suficient pt bas pt putera de 300W in 8 ohmi si max 400 in 4 ohmi, sau alte variante mai mici pt putere mai mica) dar pe medii si inalte NUU recomand ceva de genul asta, recomand ceva mai de calitte, adica pe medii si inalte se aud distorsiunile si se simte daca acel amplif e sau nu bun... depinde de putere si de cati bani/timp esti dispus sa investesti, dar eu ti-as recomanda in ordine descrescatoare: un amplif in clasa A(daca e de mica putere si o sa il folosesti in casa), un leach, un qsc,alte scheme cu bipolari(dublu etaj la intrare si surse de cc cu macar un tranzistor) etc..stk-uri(originale, asta e problema la ele, ca multe sunt falsuri) av400, lm3886 sau alte variante ceva de genul asta, tda-urile, etc...
oricum pe inalta si medie o sa folosesti numai un aplif,eu recomand ceva pe bipolari pt ca suna mai matural decat bipolarii sau in cel mai rau caz la fel(daca e amplif ff bine construit,adica schema), si o sa pui filtru pasiv pe inalta, pt ca amplif nu trebuie sa se schinuie sa dea multi V in plus pe iesire pt inalta si deci nu se merita inca un amplif....
_________________ 120 dB intr-o camera de 4x4m
|