The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Sâm Iul 05, 2025 10:01 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 7 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: sfatul unor profesionisti
MesajScris: Joi Iun 29, 2006 6:29 pm 
Neconectat
User

am de gand sa imi fac un amplificator cu 4 module de aproximativ 100 -200 W si incinte cu cate 2 difuzoare bas si mediu fiecare cu finalu lui deci mai p intyelesu tuturor sa vina 4 fire de la amplificator la incinta ... ideea e testata am vazut si rezultatele numai k erau la pret de 120 milioane astept sfaturi pt mijte difuzoare si pt amplificatoare.

problema care e k nu stiu ce difuzoare sa imi iau pana nu vad ce amplificatoare pun. Cam asea as vrea sa arate cu un difuzor de medii de 25 cm si bas de 25-30 cm fara filtre decat la intrarea amplificatorului. inaltimea de 120 cm si sectiumnea orizontala un dreptunghi cu laturile 25 X 30 sau 30 X 35 (in funsctie de dimensiunea difuzorului de bas) . De mentionat k difuzoarele o sa fie separateprintrun panou orizontal . exact cum ar fi doua boxe una peste alta, un bass si sus medii si inalte. DAca cineva crede k e realizabil in regim de amator cu rezultate bune asea ceva sfatuitima. va multumesc anticipat.

http://www.elforum.ro/download.php?id=2057

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Iun 29, 2006 8:02 pm 
Neconectat
Moderator
Moderator

ce vrei tu e un sistem bi-amplificat

da, se foloseste, si avantajele sunt multe, cred ca le-ai primit deja pe elforum,sper,ca nu m-am uitat,asa ca nu o sa le mai enumar si eu...

ce o sa enumar este doar ca asa per total pretul e cam la fel, pt ca si filtrele active nu costa decat f pitin, cele pasive costa mai mult,dar costa mai mult un amplif de 2*100 decat unu de 1*200,poate si cu 30% mai mult, in general mai putin parca (asta daca le pui in aceeasi cutie, ca sa pui mai multe trafuri ai iesii si mai scump) dar per total dupa mine asa avantajele sumt mai mari decat dezavantajele, deci s-ar merita....

nu pot sa te ajut cu alegerea difuzoarelor, dar o sa iti spun, ca un dif de medii de 10" nu ai cum sa pui un bas de 10-12", minim un 15" daca vorbim din domeniul pro...

si inca ceva..la ce o sa le folosesti in principal?? casa sau sonorizari, sau ambele, dar predominant care??

la ce te-as putea ajuta e eventual niste sfaturi despre ce amplif sa folosesti....

pe bas poti sa pui cam orice amplificator vrei tu.. (ex av400 e suficient pt bas pt putera de 300W in 8 ohmi si max 400 in 4 ohmi, sau alte variante mai mici pt putere mai mica) dar pe medii si inalte NUU recomand ceva de genul asta, recomand ceva mai de calitte, adica pe medii si inalte se aud distorsiunile si se simte daca acel amplif e sau nu bun... depinde de putere si de cati bani/timp esti dispus sa investesti, dar eu ti-as recomanda in ordine descrescatoare: un amplif in clasa A(daca e de mica putere si o sa il folosesti in casa), un leach, un qsc,alte scheme cu bipolari(dublu etaj la intrare si surse de cc cu macar un tranzistor) etc..stk-uri(originale, asta e problema la ele, ca multe sunt falsuri) av400, lm3886 sau alte variante ceva de genul asta, tda-urile, etc...
oricum pe inalta si medie o sa folosesti numai un aplif,eu recomand ceva pe bipolari pt ca suna mai matural decat bipolarii sau in cel mai rau caz la fel(daca e amplif ff bine construit,adica schema), si o sa pui filtru pasiv pe inalta, pt ca amplif nu trebuie sa se schinuie sa dea multi V in plus pe iesire pt inalta si deci nu se merita inca un amplif....

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Iun 29, 2006 9:06 pm 
Neconectat
User

zi si tu cati bani vrei sa investesti si ce scop are aplicatia ta

daca vrei neaparat sa fie 2.2 poti pune ceva sateliti mai ieftini ceva de genu e12-250n +pht408 si ca subwofere poti pune 2 *hp18w sau hp18s de care gasesti

preturile apar pe www.poweraudio.ro

daca ai mai multi bani de atat .. se poate face si mai puternic :wink:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Iun 29, 2006 9:47 pm 
Neconectat
User

am uitat sa precizez ... pt sistemu asta tiar trebui un av400 pt satelitii si un av800 pt subwoofere

desigur, poti folosi si alte amplificatoare, dar sa fie destul de puternice incat sa scoti tot posibilul din boxe ... amplificatoarele pe care am mentionat ar putea sa fie si mai puternice, pt ca difurile ar rezista

ceea ce a zis csl este f adevarat in leg cu amplificatoare. pe sateliti poti ceva fidel, iar pe bas ceva puternic. dar am impresia ca vei folosi sistemul pt sonorizari si in cazul acesta nu se justifica amplificataorele cu fidelitate f ridicata. un av400 pt sateliti ar mai mult decat suficient in materie de calitate, iar pe bas ai putea pune ceva amp in clasa d sau trage o privire la amplificatoarele lui vasile in clasa T

Sus

Subiectul mesajului: nu am specificat :D
MesajScris: Vin Iun 30, 2006 11:22 am 
Neconectat
User

pai ale lu unchimiu sunt exact k alea de la calc mici ce ai vazut tu in poza e aia pasiva cealalta cuprinde un amplificator de 2 X 400 pt medi si unu de 2 x 800 pt bas . io zic k face banii mai ales k se auzea la peste 3 km super clar toate 4 difurile au 12" si au costat 120 cumparaate facute pan tara nu stiu unde :))

Sus

Subiectul mesajului: Re: nu am specificat :D
MesajScris: Vin Iun 30, 2006 12:23 pm 
Neconectat
User

stres4all scrie:
io zic k face banii mai ales k se auzea la peste 3 km super clar toate 4 difurile au 12" si au costat 120 cumparaate facute pan tara nu stiu unde :))

vezi ca o dai in mangleala

3 km .... e mult tare - si eu nu prea cred - mai ales din niste difuri de 12" :shock: :shock:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Iun 30, 2006 2:43 pm 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

stress4all te rog scrie pe romaneste

cand va K in loc de ca, si alte abrevieri aiurea imi creste tensiunea.. :?

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 7 mesaje ] 

Ora este UTC + 2