The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Vin Iun 20, 2025 1:12 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 17 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: FILTRE PASIVE RCF
MesajScris: Mie Ian 06, 2010 6:12 pm 
Neconectat
User

salut ,ce ziceti despre, Crossover egalizat de joasă impedanţă de la rcf ?se pot construi asa ceva dar pt puteri mai mari ex 700w?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Ian 06, 2010 10:33 pm 
Neconectat
User

Ce naiba e si ala? Arata-ne ceva schema, principiul de functionare!

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Ian 06, 2010 11:38 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

O fi vreo animala de filtru pasiv din moment ce intreaba de rezista la puteri mari (si a mai si postat la "Filtre pasive"). Te-am lamurit :lol: .

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Ian 07, 2010 11:55 am 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

da mai multe detalii

mie-mi suna a nume pompos pt "notch filter" , sincer

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Subiectul mesajului: filtre pasive
MesajScris: Dum Ian 10, 2010 2:32 pm 
Neconectat
User

salut ,boxele pasive de la rcf sunt echipate cu astfel de filtre pasive ,ex :LICC Low Impedance Compensated Crossover - Crossover egalizat de joasă impedanţă
Toate boxele pasive RCF sunt echipate cu crossover-e egalizate de joasă impedanţă, capabile să asigure o putere ridicată. Crossover-ul egalizat de joasă impedanţă este o inovaţie RCF, care reprezintă o schimbare majoră în design-ul acestora. Crossover-ele pasive convenţionale produceau o schimbare de fază de aproximativ 180 de grade între woofer şi tweeter. Un asemenea sistem nu putea reproduce în mod corect sunetele transiente, cauzând efecte negative în privinţa acurateţii sunetelor, în special în cazul instrumentelor cum ar fi vioara, trompeta sau pianul, respectiv în cazul vocii umane. În cazul tehnologiei LICC, valorile de inductanţă sunt extrem de mici, fapt care conduce la un răspuns transient excelent şi reduce drastic schimbarea de fază dintre woofer şi tweeter. În consecinţă, LICC furnizează un sound deschis şi natural, bine definit, dealungul întregului spectru audio. cam asta spun cei de la rcf, dar aceste filtre sunt pt boxe pasive pana in 300 w,intrebarea era daca se pot face astfel de filtre dar pt puteri mai mari ,si se adresa celor ce se ocupa cu fabricarea filtrelor pasive. eu nu detin o schema si nici nu ma pricep sa va explic principiul de functionare. eram interesat de astfel de filtre deoarece imi place cum suna boxele de la rcf.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Ian 10, 2010 2:39 pm 
Neconectat
User

:lol:

Aia de la care ai copiat descrierea au tradus cu google? Suna foarte pompos. Fara o schema electrica eu cel putin nu pot sa-mi dau seama la ce se refera. Probabil folosesc filtre de ordinul 1, astea influenteaza cel mai putin faza, pastrand un sunet "natural".

Sus

Subiectul mesajului: Re: filtre pasive
MesajScris: Dum Ian 10, 2010 3:09 pm 
Neconectat
Admin
Admin

ioni scrie:
Crossover-ul egalizat de joasă impedanţă este o inovaţie RCF, care reprezintă o schimbare majoră în design-ul acestora.

Asta o spun ei, sau ai băgat-o tu ? :lol:

Crossover-ele pasive convenţionale produceau o schimbare de fază de aproximativ 180 de grade între woofer şi tweeter.

Dacă sunt pe 12dB/octavă, aşa este. În lumea noastră se procedează astfel. Se inversează polaritatea înaltei şi jap, s-a rezolvat problema. Oare macaronarul mâncător de căcat nu o fi aflat?

Un asemenea sistem nu putea reproduce în mod corect sunetele transiente, cauzând efecte negative în privinţa acurateţii sunetelor, în special în cazul instrumentelor cum ar fi vioara, trompeta sau pianul, respectiv în cazul vocii umane.

Normal. Dacă rămâne aşa, va fi o antifază.
Apropo, ştiaţi că RCF a inventat şi apa caldă ?

În cazul tehnologiei LICC, valorile de inductanţă sunt extrem de mici, fapt care conduce la un răspuns transient excelent şi reduce drastic schimbarea de fază dintre woofer şi tweeter.

Domnule, în mod normal, când dai de asemenea texte, îţi vine să spargi câte ceva. Sunt de acord că oricine îşi vinde marfa aşa cum poate, dar chiar aşa ? Tipii aştia se referă la faptul că au bobinat pe miez şi de aceea au rezistenţa bobinei mai mică decât una făcută în aer.
A spune că chestia asta reprezintă ceva high tech ( dacă or fi spus) şi că este "o tehnologie" este o behringerizare ordinară.

În consecinţă, LICC furnizează un sound deschis şi natural, bine definit, dealungul întregului spectru audio.

:lol:

În concluzie:
Se pot face filtre identice, la putere triplă, dacă găseşti pe cineva să fie interesat.

Tehnologia asta, numită LICC, nu există decât doar ca bullshit de marketing. Nu trebuie să o iei în serios.

Pentru a face nişte filtre care să ţină la putere mare, treaba este destul de simplă. Se fac nişte bobine mai mari, cu sârmă mai groasă, se schimbă rezistenţele cu unele de putere mai mare, condensatorii se pun la 250v, traseele de pe cablaj să fie sănătoase şi cam asta este.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Ian 10, 2010 3:22 pm 
Neconectat
User

ordinul 1 nu prea se poate folosi decat in putine cazuri, din motive lesne de inteles. Iar la putere mare o sa ai surprize. :o
Defazaje apar nu numai de la filtre ci si de la amplasamentul difurilor in boxa. Daca defazajul produs ar fi fost fix de 180 grade corectia e simpla ca buna ziua.
Nu te mai lua dupa aburelile scrise in tot felul de brosuri acolo nu mai e stiinta ci beletristica, asta indiferent de producator.
Corectarea impedantei se poate face intr-o multitudine de feluri daca nu ai o schema putem vorbi pana maine.

Ce model de boxe de la rcf iti plac?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Ian 10, 2010 3:25 pm 
Neconectat
Admin
Admin

Aşa sună textul în engleză:

LICC Low Impedance Compensated Crossover

All our passive speakers are equipped with high power handling low impedance crossover designs. The low impedance compensated crossover is an RCF first, and a breakthrough in crossover design. Conventional passive crossovers have an approximate 180 degree phase shift between the woofer and tweeter at the crossover point.

Such a system cannot reproduce transients correctly, causing negative effects on sound accuracy that are particularly noticeable with violin, trumpet, piano and vocals.

Very low inductance values are used in the LICC, thus providing an excellent transient response and drastically reducing phase shifts between woofer and tweeter. As a result, LICC provides well-defined natural and open sound – across the entire audio bandwidth.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Ian 12, 2010 4:50 pm 
Neconectat
User

mersi la toti pt informatii ,imi plac cum suna boxele din seria art de la rcf, pt Sharcky.toate detaliile despre filtrele de la rcf sunt de pe situl lor,recunosc sunt foarte pompoase,dar nu sunt in masura sa le comentez,pt ca eu nu ma pricep in acest domeniu. ideea e ca- ci am aflat ca se pot face.

Sus

Subiectul mesajului: FILTRE PASIVE RCF
MesajScris: Mar Ian 12, 2010 7:10 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Adevarat ca e jalnic ce scriu astia...
Si sigur nu au reinventat alfabetul... :lol: are dreptate domul DAN.
Pentru explicatii, nota 10 cu felicitari. :D

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Ian 13, 2010 9:06 am 
Neconectat
User

Cum sa iti placa toata seria ART?
art325 active suna placut pt niste boxe de galagizare, in schimb 315 pasive se aud EXTREM™ de prost! Diferenta intre ele e ca de la cer la pamant. Nu stiu cine le-ar cumpara. Mai bine hp-uri in locul lor, macar is ieftine. :lol:

Jalnic, nejalnic, toata lumea abureste cat poate ca sa prinda novicii, daca ii are in target. Nu-ti scrie nimeni de dezavantaje, toate-s bune si frumoase, cele mai grozave etc. Pana nu pui mana pe ele si le judeci nu stii cum sta treaba.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Feb 24, 2010 7:53 am 
Si ca sa vedeti ca nu tot ceea ce zboara se si mananca, iata schema filtrului de la o boxa Acustica C5215L, dotata cu nemaipomenita-nemaivazuta tehnologie LICC:

Imagine

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Feb 24, 2010 9:06 am 
Neconectat
Admin
Admin

Fiţi atenţi la partea de înalte :twisted:
19 ohmi pe partea de corecţie a liniarităţii.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Feb 24, 2010 11:38 am 
Nu este o poza clara, dar ce trebuie vazut, se vede:
Imagine

Difuzoarele sunt LF15G300 si ND2530.

editat de Nexus_3
(acum se vede poza corect)

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 17 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul

Ora este UTC + 2