The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Mie Iul 09, 2025 2:07 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 43 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Dec 22, 2009 2:54 pm 
Neconectat
User

totusi unu e 600 ron , celalalt e 900 ron, merita shure care e mai scump diferenta de bani, sunt ambele la fel de rezistente la accidente ?
pe care din ele se aude vocea mai fidel?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Dec 23, 2009 7:58 pm 
Neconectat
User

de vreo 2 ani fac karaoke pe sennheiser freeport. de tinut au tinut, sunt 2 la numar, ca si sound mi se par sub pg58 shure care e low cost, de mentionat si ca mananca repede bateria

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Dec 24, 2009 3:02 am 
Neconectat
User

multumesc de idee, sa inteleg ca diferenta asta de 3 milioane intre ele inseamna ca shure pg58 e superior la calitate si se merita?

Sus

Subiectul mesajului: MICR>
MesajScris: Vin Dec 25, 2009 8:21 am 
Neconectat
User

MIPRO ACT 51 sau ACT 52. Transmitere super fata de tot ce-am vazut pana acum. Transmitere mai buna ca la Shure slx. plus de asta are consum mic la baterii.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Dec 25, 2009 11:02 am 
Neconectat
User

dar la ce pret este?
se incadreaza in buget?
eu nu cred ca se incadreaza, m-am uitat si de mipro, dar l-am eliminat pentru ca nu ma ating de el la pret.

Sus

Subiectul mesajului: mic
MesajScris: Sâm Dec 26, 2009 11:29 am 
Neconectat
User

Ai PM

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Dec 27, 2009 11:57 pm 
Neconectat
User

Astept si alte pareri legate de shure si sennheiser!
Merita sa iau in calcul si AKG WMS 40 PRO VOCAL SET FLEXX ?
e cam in acelasi buget.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Ian 15, 2010 9:39 pm 
Neconectat
User

Astept si alte opinii !

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Ian 15, 2010 11:18 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Eu am un Shure SM58 si sunt multumit de el, pe AKG nu am pus inca mana :roll: si nu pot sa spun nimic. Daca Sennheiser fac si microfoane la fel de bune cum fac castile, atunci m-as orienta pe Sennheiser. Cine le poseda pe toate 3 poate sa iti dea o opinie mai argumentata.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Ian 16, 2010 12:54 am 
Neconectat
User

Shure. De obicei nu generalizez dar sennheiserele ieftine sunt slabe. Shure-ul e ceva mai directional cum a zis cineva mai sus, dar asta poate fi vazut ca un lucru bun:
1. "Dresezi" lumea sa tina naibii microfonul la gura
2. Daca bagi "talentele" intr-o camaruta mica..mai putine sanse de feedback
:lol:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Ian 16, 2010 1:46 am 
Neconectat
User

stiu si eu de shure beta 58 , sau de SM 58 , dar nu am bani de asa ceva.
Eu vreau sa iau un microfon pe care sa-l folosesc 25 % cantat si restul voce simpla , deci am de ales intre un mic mai bun gen shure pg 58 wireless plus un mic de duzina , sau sa imi iau un sennheiser freeport vocal set si un shure cu fir ,
problema mea e urmatoarea :
shure pg 58 wireless e un mic bunicel dar care costa 200 E , un sennheiser freeport costa cam 140 E , deci pana la 200 E imi pot lua un shure pg 58 cu fir.
cu sennheiser freeport se poate canta , sau e mult sub shure pg 58?
ideea e sa cheltui banii astia optim,
as alege shure wireless daca as sti ca este fiabil si ca poate fi solutia de compromis intre calitate si durata in timp.
cat de mare e diferenta intre shure pg 58 si sm 58?
stiu ca pretul e dublu , dar asta e bugetul meu.
Multumesc celor care mi-au expus parerea lor !!!

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Mar 01, 2010 10:06 am 
Neconectat
User

am in posesie 2 Sennheiser freeport din alea cu 4 canale comutabile de pe mic/unitatea de recereptie (pe microfon in locasul pt baterie este prtecizat Handheld transmitter DKM3-E, probabil sunt mai multe modele) si am sa-ti fac o descriere mica din ce am observat eu:

- partea foarte buna e cu semnalul, emisia, chiar si in locuri ecranate ai distanta mare de vorbit
- partea mai putin buna e consumul maricel, zic eu, cu acumulatori de 9V/200mA (alcaline cu cred ca foloseste cineva), nu te apuca 2 ore cu el deschis incontinuu (spre ex la o luare de cuvant, cantat, etc), dar cred ca asta tine si de calitatea acumulatorilor (ai mei sunt vipow)
- partea OK, oricum in nici un caz negativa, a fost cand am mers la niste muzicanti care cantau pe un microfon cu fir (nu vreau sa zic prostii dar cred ca era batranul sm58) si la aceleasi setari ale corectiilor, freeportul nu a dezamagit, in sensul ca reactiile la test nu au fost negative (ce-i drept nici nu i-a dat pe spate). Oricu, dupa urechea mea de ignorant cele 2 microfoane sunau cam la fel, nu am simtit freeportul sa sune sune prea "inchis" sau ceva... Concluzia e ca in caz de forta majora se pot folosi in conditii decente si pt cantat.
- o alta chestie destul de ok e ca alimentarea receiverului (cu gain pe el) e intre 11-18V (100mA), in cazul in care pierzi/uiti alimentatorul, poti folosi cam orice alimentator cu mufa coaxiala mare, din aia uzuala (mi s-a intamplat) :)

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Mar 01, 2010 10:21 am 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

este posibil ca autonomia scazuta sa fie cauzata chiar de acumulatori

un element NiMh sau NiCd are o tensiune nominala de 1.2 V

in acest caz nu se pot obtine acumulatori decat cu tensiuni nominale de 7.2 (6 elementi) sau 8.4V (7 elementi) problema acestor acumulatori este ca nu pot emula corect in aumite conditiii o baterie de 9V.

Unele echipamente recunosteau acumulatorii ca si baterii alcaline terminate din cauza tensiunii scazute. In trecut au existat prbleme mari cu aparatele foto ce nu erau proiectate pentru tensiunile joase si acumulatorii erau tratati ca si baterii descarcate .

recomand sa incerci macar o data cu o baterie normala, exista sansele sa tina mult mai mult decat te astepti.

Eu nu folosesc acumulatori in microfoanele Wireless, doar baterii alcaline de calitate (Duracel, Varta si Energizer Industrial )

iti spun sincer ca autonomia pe MIPRO in conditiile astea este poate si de cateva zeci de ore. Eu le schimb bateriile o data la 3-4 evenimente.

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Mar 01, 2010 11:06 am 
Neconectat
User

si eu am doua Senheiser freeport. Nu folosesc acumulatori deloc si la o nunta cu o baterie Duracell nu am probleme. Si starostele vorbeste fff mult si mai si canta. Nu mi se pare ca ar consuma foarte repede bateriile.
Am folosit si shure sm58 (receiverul era ceva model foarte slab--e microfonul unui staroste). Shure-ul nu face asa usor microfonie dar nu merge la aceeasi distanta ca si senheiserul. Calitatea sunetului....ambele se pot regla sa sune foarte bine si se poate canta fara probleme pe ambele.
Am scapat senheiserul de cateva ori si nu are nimica. La unul din ele mi s-a stricat alimentatorul.... Eu sincer le recomand pentru ca la 660 ron iei un microfon care suna bine, e si de firma sa nu ai probleme cu lautarii, e bine construit si receiveru si microfonul....

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Mar 01, 2010 2:35 pm 
Neconectat
User

Salut, eu sunt autorul subiectului.
Intre timp mi-am luat dB PU 860M , care suna bine , dar are un aspect de chinezarie,
Ma asteptam la o calitate apropiata de RCF , dar m-a dezamagit.
totusi merge cu doi acumulatori R6 , asta inseamna economie , si merge in uhf , deci nu prea ai sanse sa iti intre o statie de taxi pe canal
nu are conector XLR , are decat jack de 6,3 mm .
distanta maxima n-am testat-o inca ;
am studiat destul de mult piata si am ajuns la concluzia ca in jur de minim 300 ron e un mic wireless non diversity in VHF , si cam vreo 450 ron minim unu in uhf ; si aici ma refer la marci no name, abia intrate pe piata.
am ales dB , pentru ca in partea de boxe au un cuvant de spus , ma refer la RCF.
La microfoane sunt niste chinezarii branduite de ei , care suna acceptabil, spre bine.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 43 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3  Următorul

Ora este UTC + 2