The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Dum Iul 06, 2025 8:54 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 16 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: amplasarea boxelor
MesajScris: Lun Iul 10, 2006 9:09 pm 
Neconectat
User

unde ar trebui pozitionate o pereche de boxe ca sa se auda basul peste tot? am un fullrange cu hp15w pus intr-un colt al camerei , frecventele joase se aud in lateralele camerei dar in centrul camerei nu se aud asa ca in lateral . camera e de 5x4

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Iul 10, 2006 11:09 pm 
Neconectat
User

e imposibil sa se auda basul la fel peste tot in camera... langa pereti si la colturi se aude mai tare ptr ca ai un gain de 3-5db, daca zic gresit sa ma corectati :P

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Iul 11, 2006 1:48 pm 
Neconectat
User

cu cat ai mai multe boxe, cu atat umplii mai bine camera cu bas

daca ai o singura boxa e cam greu sa ai un bas uniform peste tot :roll:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Iul 11, 2006 2:52 pm 
Neconectat
User

daca nu imposibil...
totusi eu am citit mai demult ca pt n bas cat mai uniform subwooferul trebuie plasat la 1/3 din lungimea camerei fata de un perete, asta pt a nu aparea acel fenomen de gain care apara le tine ( sau ma rog pt a nu iesi atat de mult in evidenta )...poti sa experimentezi, nu cred ca ai ce sa strici cumva...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Iul 11, 2006 4:56 pm 
Neconectat
User

pai bass-ul nu e omnidirectional?
daca facem referire la bass-reflex sau bandpass si nu la horn-uri

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Iul 11, 2006 6:24 pm 
Conectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

este omnidirectional, dar in orice sala vor exista zone unde anumite frecvente se vor anula reciproc .

cauza sunt peretii de pe care se reflecta undele de sunet

singura metoda este constructia unei camere surde (anechoic chamber)

dar asta nu este la indemana publicului, nici macar noi nu avem asa ceva .....inca..

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Iul 11, 2006 8:28 pm 
Neconectat
User

pt cine vrea sa-si constuiasca o camera surda: un rezultat destul de apropiat ( parerea ema ) ar fi o camera cu pereti grosi de beton, de preferinta cat mai mare ( nu ma refer la camera de bloc, ci la camera "sanatoasa", de casa, cu pereti grosi, de preferinta beton, si peretii acoperiti mai intai cu calciu, si dupa aceea burete cofrat...de preferinta ai fi bun si un spatiu intre buretele cofrat si perete, eventual niste paouri despartitoare de pal/mdf/osb/plywood si orice alt lemn care nu actioneaza in timp, sau care actioneaza foarte putin in timp... :roll:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Iul 11, 2006 8:31 pm 
Neconectat
User

Snake scrie:
un rezultat destul de apropiat ( parerea ema ) ar fi o camera cu pereti grosi de beton, de preferinta cat mai mare

eu zic ca un perete de caramida ar fi mai bun... betonul sux :twisted:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Iul 11, 2006 9:16 pm 
Neconectat
User

zidul din beton e mai rigid ca un zid din caramida!..Dc crezi ca incinta ideala ar fii din beton..si nu din caramida? practic...camera este si ea la randul ei o boxa.....

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Iul 13, 2006 11:34 pm 
Neconectat
User

Bogdi16 scrie:
zidul din beton e mai rigid ca un zid din caramida!..Dc crezi ca incinta ideala ar fii din beton..si nu din caramida? practic...camera este si ea la randul ei o boxa.....

Un perete care vibreaza absoarbe din vibratii.

Ultima oară modificat de Sharky pe Mar Apr 07, 2009 8:25 pm, modificat 1 dată în total.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Iul 14, 2006 12:58 am 
Neconectat
User

Nu degeaba se tot recomanda sa ranforsezi puternic incintele.!..depinzand de grosimea materialului folosit.!....Dar nu trebuie nici exagerat cu ranforsarile.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Iul 14, 2006 11:56 am 
Neconectat
User

Sharky scrie:
snake: Calciul nu isi face simtita prezenta decat la frecvente inalte, pe care buretele cofrat le mananca imediat.

ok :oops:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Iul 14, 2006 8:46 pm 
Neconectat
User

(In momentul actual sunt zugrav la mine in casa :oops: :lol: , iar camera mea de 10mp e pe post de depozit, patul e plin de perne si paturi care le-am cladit pe peretii adiacenti. Reverberatia aproape ca a disparut. Pacat ca nu va ramane camera asa decat vreo 2 saptamani, desi ma bate gandul sa o las asa :twisted: :lol: )

Ultima oară modificat de Sharky pe Mar Apr 07, 2009 8:26 pm, modificat 1 dată în total.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Iul 14, 2006 10:05 pm 
Neconectat
User

SB Live! 51 nu are acest egalizator, are un r@h@t de control pt bas si inalte, care daca il dati la mai mult de 50% ( cat are original muzica ) suna extrem de aiurea, la bas creste intr-adevar, dar adauga si un delay specific subwooferelor ht, de ex sistemul genius 5.1 ( subwooferul ) suna identic cu un subwoofer facut cu 2 difuzoare eurotec de 10" in incinta inchisa ( deci cu group delay foarte mic, dar acesta nu este foarte relevant in cazul lor, datorita inertiei ) cu setarile la max pt bas ( cu subul diun genius basul putea fi dat si la minim, ca tot la fel suna )...
totusi eu am ( sau ma rog, am avut ca s-a ars de cateva zile ) un model mai vechi, poate au scos un model nou...nu stiu...totusi la cel pe care il em eu nu are asa ceva... :roll:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Iul 14, 2006 11:34 pm 
Neconectat
User

trebuie sa cauti cu atentie.

Ultima oară modificat de Sharky pe Mar Apr 07, 2009 8:26 pm, modificat 1 dată în total.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 16 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul

Ora este UTC + 2