The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Vin Iun 27, 2025 7:21 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 25 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Mar 08, 2010 11:59 am 
Neconectat
User

decat yamaha, prefer t.amp macar platesc un pret real, daca vrei ceva calumea mergi pe ecler

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Mar 08, 2010 12:33 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Ce te face sa spui acest lucru?

Sincer nu am auzit seria p de la yamaha, insa pare construita ff bine.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Mar 08, 2010 1:11 pm 
Neconectat
User

am eu un p3500 pe acasa facut bucati, imi vine sa il toc cu ciocanul, fata de t.amp e mai frumos lucrat, dar din punct de vedere electronic e jale, ta2400 matura cu el si costa jumatate, asta nu inseamna ca supn ca ta2400 e un amplificator extraordinar, e o scula ieftina care daca nu esti pretentios si face treaba la banii aia si e usor de reparat

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Mar 08, 2010 5:58 pm 
Neconectat
User

Va multumesc pentru poze ! :wink:

Pare sa fie foarte ingrijit lucrata, chiar imi place cum arata !
Nu demult era sa cumpar si eu una, insa mi-am luat aparat foto si am amanat-o :) . Momentan, tocmai si-a comandat o bucata un prieten si eram curios ce are inauntru, pentru ca pana o primeste vor mai trece 2-3 sapt.

M-am tot uitat pe forum-uri sa vad ce mai zice lumea despre ea, evident parerile sunt impartite, la fel ca in cazul multor alte amplificatoare, multi o lauda, insa George(sb) se pare sa fie cel mai hotarat anti Yamaha :lol: Totusi comparatia Yamaha - TAmp cred ca e cam exagerata !

As fi recunoscator si pentru alte pareri despre P7000, avand in vedere ca e inca si pe lista mea de cumparaturi.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Mar 08, 2010 7:06 pm 
Neconectat
User

crede-ma ca nu e prea exagerata, t.amp macar e un qsc simplificat la sange, dar yamaha cel putin 3500-le daca iti pica un canal automat iti pica si celalalt, sunt ambele canale alimentate printr-un rand de tranzistori care cand trosnesc iau tot amplificatorul dupa ei, pcb-ul cel putin scarbos lucrat, trasee aparent ingrijit lucrate, dar subtiri si se exfoliaza, gaurile in care sunt bagate piesele sunt atat de stramte incat e aproape imposibil sa mai bagi ceva in ele; ta2400 are transformatorul dublu ca dimensiune fata de p3500 si asta la jumatata de pret, chiar daca pentru puterea lui tamp are racirea insuficienta tot e mai buna ca la yamaha, eu nu as da un ta2400 pe un p3500, doar daca mi-as gasi prostul sa mi-l cumpere la un pret bun
Din cate vad eu p5000 = p3500x2 pus in punte si cu sursa in comutatie, sper sa nu gresesc, puterile specificate sunt aberante

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Mar 08, 2010 8:07 pm 
Neconectat
User

eu am la treaba (casa culturii ion creanga,tg neamt) si yamaha p3500s ji yamaha p 5000s
cu care ma impac destul de bn
cu p3500-ul forjez 2 basi tot yamaha sw118v
iar cu p 5000 dau in electrovoice sh 1810 (18"+10"+1,5 inch),horn loaded

ma impac super ok cu ele chear si pe bass cu totate ca is cu srursa in comutatie
bine,asta in interior cu 500-600 de oameni in regim de spectacol
in exterior cer mult mai multa putere fr-urile electrovoice
dar cu toate astea ma impac bn cu sistemul asa cum e el

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Mar 08, 2010 11:26 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

In idee, sursa in comutatie din Yamaha,asigura putere de burst, nicidecum real continuu.

Traful ala de acolo , nici macar nu este un ETD59, care ar asigura la 125 Khz o putere de 2800Va continuu.

Nu cred sa fi gasit cei de la yamaha, materiale electromagnetice, peste clasicul miez din aliaje de ferita, cu amestec de alte materiale, 3F3 sau 3C90.

In idee,ambele sint niste amplificatoare BUNE,insa daca XP7000 are sursa cu traf toroidal, mergi pe Ecler.

Am la club o Yamaha P5000, si intra destul de repede in clipping, neoferind prea multa "galagie"...

Ultima oară modificat de Claudiu E aka DjLeco pe Mar Mar 09, 2010 12:09 am, modificat 1 dată în total.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Mar 08, 2010 11:37 pm 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

Anul trecut am avut ocazia sa facem un test comparativ intre un P7000 Yamaha si un XPA7000 ECLER

Clientul este probabil un forumist , stiu ca era din Bucuresti si tocmai venise sa cumpere 2 boxe cu WN15 si driver de 1"

am facut cu ocazia asta o comparatie

in 8 ohmi cu toate ca puterea declarata era sensibil mai mare la P7000 , in teste nu am reusot sa o observam.

nu am facut probe in 4 ohmi

totusi , suna bine
eu am fost placut impresionat de ele , mai ales ca erau usurele

in privinta sursei...

sa nu uitam ca seria XP de la la Yamaha are deja cel putin 10 ani vechime , iar pe vremea aceea solutiile tehnice erau limitate in domeniul surselor in comutatie.

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Mar 15, 2010 1:00 pm 
Neconectat
User

Desi cu aceleasi specificatii, Yamaha XP7000 e cu 400 euro mai scumpa decat P7000.
XP e de fapt o serie impunatatita a seriei P ?
http://www.thomann.de/gb/yamaha_xp7000. ... b1b87d144d

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Mar 15, 2010 4:58 pm 
Neconectat
User

prin asta cred ca vor ei sa zica ceva: Yamahas exklusiver "State Of The Art"-Verstärker-Technologie EEEngine

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 25 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2

Ora este UTC + 2