The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Sâm Iun 07, 2025 11:04 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 18 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Amplificator Quasi Actrk 600
MesajScris: Mar Iul 27, 2010 3:05 pm 
Neconectat
User

Salut.
Am vrut sa va arat si voua ce mai fac in timpul liber. Incep cu un amplif facut cat mai ieftin. Schema folosita este asta http://sites.google.com/site/quasisdiya ... k400-600-1 se aude destul de ok si pe inalte si pe bas si piesele costa destul de putin. traful este de la un cuptor de microunde mai vechi, nu stiu cati w are dar pe el scria 1350w. L-am rebobinat la 2x60v ajungand la kituri tensiunea de 2x85v DC in gol. Radiator nu stiu de la ce provine dar avea pe el 3 diode de 400A. Condensatorii sunt cam vechi dar merg mai bine decat niste chinezarii. In etajul final am polosit 4 perechi IRFP260N.
Acum sa pun si niste poze.

Kiturile
Imagine

Finali sunt cate 8 pe o parte si prinsi cu suruburi de 4
Imagine

Carcasa este de la un PC
Imagine

Imagine
Imagine
Imagine

Produsul final
Imagine
Imagine

Stiu ca in 2010 nu se mai merita sa construiesti amplificatore dar nu am avut bani de unul nou. Amplificatorul il folosesc in punte pe un sd18-el in planar. In camera pus cu fata la colt rupe tot :twisted:
Maine am sa pun si ampliful de pe sateliti. Vizionare placuta
Uitasem sa zic ca are protectie cc si controlul ventilatoarelor in functie de temepratura

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Iul 27, 2010 4:38 pm 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

Felicitari pentru ceea ce ai realizat

nu fi descurajat pentru faptul ca nu arata atat de bine ca si o jucarie chinezeasca din ziua de azi

Fiind un lucru facut cu mana ta este corect dimensionat si asamblat cu simt de raspundere. Este foarte posibil sa ai in fata un amplificator mult mai bun decat prostiile ce au invadat piata.

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Subiectul mesajului: Amplificator Quasi Actrk 600
MesajScris: Mar Iul 27, 2010 5:10 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

DA stiu ca ai bagat la filtraj acolo...nici nu ma mir ca se aude asa bine bass-ul.
Filtrajul conteaza cel mai mult la bass.

Sus

Subiectul mesajului: Re: Amplificator Quasi Actrk 600
MesajScris: Mar Iul 27, 2010 5:35 pm 
Neconectat
User

Dr007 scrie:
DA stiu ca ai bagat la filtraj acolo...nici nu ma mir ca se aude asa bine bass-ul.
Filtrajul conteaza cel mai mult la bass.
Am bagat ca sa sustin traful

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Iul 27, 2010 6:04 pm 
Neconectat
User

La amplificatorul care il folosesc pe sateliti am traf de 1800w, am sa il trec pe bas dar am ceva probleme la un canal.
Imagine

Imagine

Imagine

Initial in acest amplificator am folosit nmos350tot de la quasi, dupa ce a luat foc la un majorat am vrut sa ma las de diy
http://i31.tinypic.com/23rkgea.jpg

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Iul 27, 2010 7:16 pm 
Neconectat
User

Felicitari pentru realizare, arata foarte bine si cred ca functioneaza la fel de bine! Am si eu o intrebare: cum ai rebobinat trafu de microunde pentru ca trafurile de microunde sunt sudate?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Iul 27, 2010 7:24 pm 
Neconectat
User

mely17 scrie:
Felicitari pentru realizare, arata foarte bine si cred ca functioneaza la fel de bine! Am si eu o intrebare: cum ai rebobinat trafu de microunde pentru ca trafurile de microunde sunt sudate?

Ca sa il bobinez usor am taiat sudura cu flexul si dupa ce am terminat l-am sudat putin cate putin sa nu se incinda

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Iul 27, 2010 7:32 pm 
Neconectat
User

Ok! Mersi pentru sfaturi!

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Iul 27, 2010 7:57 pm 
Mircea Bartic scrie:

nu fi descurajat pentru faptul ca nu arata atat de bine ca si o jucarie chinezeasca din ziua de azi

Tot ce e pe piata in ziua de azi se poate numi jucarie chinezeasca, :roll: ,trebuie sa fim realisti... :)

Nu stiu voi dar eu nu m-as baza pe un amplif DIY la vreo sonorizare :roll:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Iul 28, 2010 3:26 pm 
Neconectat
User

Sateliti ii am cu hp15s si pad52 filtrati activ la 2k cu 24db/oct. Pe sub am hp35hz cu 24db/oct si lp 100hz cu 24db/oct. Pentru staliti am folosit un comutator sa pot selecta ce high pass vreau. Pot selecta hp 50hz 24db/oct, 100hz 24db/oct sau fara high pass. Stiu ca e greu sa te cari cu atatea dar tot aveam nevoie de un crossover si pt 3cm in plus la carcasa eu zic ca merita o filtrare activa.

Imagine

Imagine

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Aug 02, 2010 1:20 am 
Neconectat
User

Pareri? Nu va place sistemul meu diy?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Aug 02, 2010 7:24 pm 
Neconectat
User

bravo felicitari pentru realizari.. cum a zis si un coleg mai sus nici eu nu mas duce cu dyt la sonorizari

Fbt Himaxx 40A 4buc
Playere pioneer cdj 200 2buc
Mixer Allen&Heath PA12
Mixer Soundcraft EFX8
microfon--shure pg58 (wireless)

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Aug 02, 2010 7:43 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Felicitarile mele pentru realizari. Sa nu te opresti aici daca te pasioneaza asa ceva. Pentru moment nu conteaza aspectul cat conteaza calitatea sunetului si constructia cat mai echilibrata. Daca ai ajuns aici, nu iti ramane decat sa faci niste carcase mai profi, eventual sa cumperi, se gasesc pe la 50E carcase super si deja ai amplificatoare care impresioneaza. :wink:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Aug 02, 2010 9:04 pm 
Neconectat
User

Daca cumperi tot ce bagi in el nu se mai merita sa il faci. Nu stiu de ce ziceti ca nu aveti incredere in amplifurile diy, la mine a mers si 3 zile fara pauza

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Aug 02, 2010 11:18 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Stiu ca parerile sunt impartite, insa daca Leco ar face un amplificator, nu ati avea incredere in el? Eu unul da! Am un prieten care are o discoteca de vreo 14 ani. Si are 2 amplificatoare dye facute de domnul Relu Campau din Bacau, probabil unii il stiu. Daca platesti bine omul iti face un amplificator bun. Daca vrei mai ieftin iti face si mai ieftin, dar pe "caciula" ta.
Amplifurile din discoteca au:
1) 2x400 in 8R si 2x 700 in 4R;
2) 2x500 in 8R si 2x 900 in 4R;

Merg 2 nopti pe saptamana plus seara la terasa. Nu se incalzesc, nu au facut probleme. Arata foarte clasic, "indicatoare semnal cu ace. Sunt 8 boxe sanatoase acolo, sunt br, nimic special, insa sunetul e pe masura. Simti basul bine in piept, si de la medii inalte cand iesi afara iti tiuie urechile. Chiar am vrut odata sa il intreb pe Mircea ce difuzor de 18" exista, mai vechi pe neo pe care scrie 120 W rms insa suna cu mult peste ceea ce scrie pe el, l-am vazut, seamana cu WN18 dar nu e WN18 :roll:
Vecinul care lucreaza cu niste amplifuri cumparate, a avut cateva surprize si el nu are nici 2 ani de cand a inceput. Ce am mai observat prin sita de aerisire, transformatoare mari, clasice, nu toroidale. Chiar o sa incerc sa fac niste poze in interior cand mai ajung pe la tara.

In concluzie daca schema adoptata e una buna, pisele sunt de calitate, manopera de calitate, etc eu cred ca poti face un amplificator bun... nu unul care sa sa se bata cot la cot cu Labbgruppen, Crown, KME etc dar unul care sa bata calitativ un Phonic MAX, un ., un Behringer, clasa low cost. :roll:

Mai sunt si oameni cu simt de raspundere, si care isi fac reclama prin calitatea muncii.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 18 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul

Ora este UTC + 2