The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Sâm Iun 28, 2025 11:41 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 5 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: O intrbare? difuzoare
MesajScris: Mie Aug 16, 2006 6:52 pm 
Neconectat
User

Am fost la diverse magazine sa cumpar 2 difuzore, am intrebat vanzatorul daca sunt pt incinte inchisesi surpriza ,sa uitat la mine foarte mirat. Acum va intreb ?(pt cei ce comercializeaza difuzoare) eu sunt nebun sau sunt neinformat sau vanzatorul nu detine date tehnice despre modul de functionare si aplicare a anumitor difuzoare, pe deasupra am vazut mai multe proiecte (la anumite firme si magazine) in care se folosesc diff pt incinte inchise la cele deschise si vice versa . Sa schimbat oare tehnologia?. Nu ar fi bine sa deschideti un subiect pe aceasta tema? pt o mai buna informare (cred ca ar prinde bine tuturor in special pt amatori) Scuze ! poate am postat gresit ?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Aug 16, 2006 7:00 pm 
Neconectat
User

fiecare difuzor are parametrii.. daca ii sti trebuie sa calculezi EBP(efficency bandwidth product) care indica cu ce tip de incinta merge bine difuzorul

EBP=Fs/Qes

daca EBP<50 difuzorul merge in incinta inchisa... daca EBP>70 difuzorul merge in bas-reflex.. dar daca EBPe intre 50 si 70 merge bine in ambele incinte.... sper ca ti-am raspuns la toate intrebarile :wink:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Aug 16, 2006 7:32 pm 
Neconectat
User

Un singur lucru stiu , diff pentru incinta inchisa nu merge folosit pt incinta deschisa(pt simplu fapt ,are cursa foarte lunga si bobina va iesi din campul magnetic) Parere personala ,poate gresesc!!!!

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Aug 25, 2006 12:21 am 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

Iulian scrie:
Un singur lucru stiu , diff pentru incinta inchisa nu merge folosit pt incinta deschisa(pt simplu fapt ,are cursa foarte lunga si bobina va iesi din campul magnetic) Parere personala ,poate gresesc!!!!

gresesti

sunt niste parametrii T/S care dicteaza asta

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Aug 25, 2006 12:44 am 
Neconectat
User

Citat:
Acum va intreb ?(pt cei ce comercializeaza difuzoare) eu sunt nebun sau sunt neinformat sau vanzatorul nu detine date tehnice despre modul de functionare si aplicare a anumitor difuzoare

Nu e vorba ca nu detin informatii..e vorba ca ei sunt total pe dinafara cu domeniul respectiv..si implicit cu marfa comercializata..Lor le e indiferent..ca vinde varza murata sau un difuzor..
Rar mai gasesti un vanzator priceput si cunoscator..

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 5 mesaje ] 

Ora este UTC + 2