The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Dum Iun 08, 2025 12:32 am

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 21 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Protectie la scurt-IPA400
MesajScris: Dum Apr 08, 2007 3:55 am 
Neconectat
User

As avea nevoie de o schema de protectie la scurt, pentru IPA400. Am tot cautat dar nu am gasit nimic concret pana acum. Poate cineva sa ma ajute?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Apr 08, 2007 1:20 pm 
Neconectat
User

ai diode zener puse intre iesire si rezistenta care duce in grila mosurilor?
Cu ele limitezi, gasesti tu detalii daca le cauti.

Ultima oară modificat de Sharky pe Mie Apr 08, 2009 1:54 pm, modificat 1 dată în total.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Apr 09, 2007 1:37 am 
Neconectat
User

Sharky scrie:
ai diode zener puse intre iesire si rezistenta care duce in grila mosurilor?
Daca da atunci ai rez la scurt.

Sharky ce vrei sa zici prin faptul ca am rezistenta la scurt. Da, sunt 2 diode zener intre iesire si rezistenta care duce in grila. Cate una de 7,5V/1W pe fiecare ramura... Modulele sunt cumparate de la Vasile.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Apr 09, 2007 4:15 am 
Neconectat
User

vroiam sa scriu protectie.
Cred ca am baut prea mult ieri seara si efectele s-au simtit cand am scris postul. :lol:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Apr 09, 2007 1:03 pm 
Neconectat
User

Ok atunci, dar de ce zice Vasile ca IPA400 nu are nici un fel de protectie? Zenerele sunt acolo dar Vasile zice ca nu e protejat la scurt... :?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Apr 09, 2007 1:26 pm 
Neconectat
User

pt ca protectia aia nu e prea eficienta.
Mai erau aici niste explicatii, dar mai simplu intri aici :
http://www.elforum.ro/viewtopic.php?t=14751&start=15

Ultima oară modificat de Sharky pe Mie Apr 08, 2009 1:55 pm, modificat 1 dată în total.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Apr 11, 2007 4:31 am 
Neconectat
User

Merci pentru schema.
Apropo de protectii DC, ce parere ai de protectiile de la PSC?http://www.psc-audio.ro/catalog/product_info.php?cPath=72_81&products_id=306
Sa adaptez protectia ta la scurt la releul ala?
Inca nu le-am comandat fiindca raspund destul de greu la intrebari cei de la PSC.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Apr 11, 2007 8:48 am 
Neconectat
User

O fi buna protectia, nu stiu nimic despre ea.
Daca vrei foloseste schema mea, merge bine, mai putin partea cu ventilatorul, aia nu ti-as recomanda sa o faci asa pt ca va trebui sa reglezi turatia de fiecare data cand schimbi ventilatorul.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Apr 14, 2007 1:10 pm 
Neconectat
User

Sharky, protectia ta actioneaza si in cazul in care amplificatorul ramane fara sarcina?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Apr 14, 2007 1:59 pm 
Neconectat
User

nu, dar care e scopul intrebarii?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Apr 14, 2007 3:26 pm 
Neconectat
User

Ma gandeam ce s-ar intampla cu IPA daca smulge vreun betiv mufa cand nu sunt eu prin preajma si ramane amplificatorul fara sarcina. Sau se strica vreo mufa si nu mai face contact bine.
Ce se intampla mai exact cu amplificatorul in aceasta situatie?

Cum ar arata o protectie pentru aceasta situatie?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Apr 14, 2007 3:52 pm 
Neconectat
User

nu se intampla nimic, boxa respectiva nu o sa mai cante.

Ultima oară modificat de Sharky pe Mie Apr 08, 2009 2:06 pm, modificat 1 dată în total.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Apr 14, 2007 6:33 pm 
Neconectat
User

Atunci e OK.

Referitor la protectia de la PSC ei zic sa o alimentez direct la tensiunea de alimentare a amplificatorului. Deci sa folosesc o ramura de alimentare de 50Vca de la amplificator. Nu exista vreun pericol sa-mi bage ceva paraziti in etajul final daca leg direct la ramura de 50V?

Inca ceva. Nu prea inteleg exact cum trebuie sa conectez acea protectie la scurt la IPA si la protectia DC si ce trebuie sa modific :oops: :oops: Mi-e frica sa nu fac tare boacana de capu meu :roll:
Daca iti permite timpul te rog sa-mi mai explici cam pe unde ar trebuie modificata?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Apr 14, 2007 7:53 pm 
Neconectat
User

protectia la DC e exact ca in schema mea.
Ai si un joc de lumini.
Da-mi mesaj privat cu mail=ul sa iti trimit cartea de unde e luata schema.
Ti se explica si acolo functionarea.

Ultima oară modificat de Sharky pe Mie Apr 08, 2009 2:06 pm, modificat 1 dată în total.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Apr 16, 2007 3:10 pm 
Neconectat
User

Poi da, as vrea sa adaug protectia ta la scurt, la protectia de la PSC. Merge si "sa decupleze in caz de scurt, apoi sa faca pauza cat e cuplarea intarziata si sa decupleze iar in caz ca n-a disparut scurtu", daca zici ca e mai simplu de facut asa, dar in caz ca ramane mai mult timp in scurt nu se strica releul ala daca tot cupleaza si decupleaza?

M-am gandit si sa fac direct schema ta dar eu nu-s prea mare electronist si cred ca mi-ar lua foarte mult timp pana termin 2 din alea. Mai am pe cineva care ma ajuta din cand in cand da si ala-i om cu familie, nu poate sa fie tot la mine sa ma ajute :lol: Nu ai cumva si cablajul sub forma de poza (ca nu am programul ala in care l-ai facut tu)? Sa vad cum arata cablajul ca poate arata mai simplu schema pe cablaj...

Partea care nu am inteles-o este tocmai cum se leaga acei conectori pe rezistentele din emitori? Deci Re1+ si Re1- se leaga pe o rezistenta din emitorul unui tranzistor de pe ramura N iar Re2+ si Re2- se leaga pe o rezistenta din emitorul unui tranzistor de pe ramura P?
Dar ce ai scris tu acolo: "E recomandabil sa nu se lege R emitor - si R2 emitor +, desi ar merge cascadoria pentru etaj complementra in configuratie repetor pe emitor", nu prea inteleg. :oops: Deci sa leg toti acei 4 conectori sau nu?

O alta nelamurire. Ce valori au R19 si R21? Si de la acei potentiometrii, R18 si R20 ce trebuie sa reglez? Ce rol au?

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 21 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul

Ora este UTC + 2