The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Sâm Iun 28, 2025 10:31 am

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 3 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Sunt buni de ceva ?
MesajScris: Mar Sep 05, 2006 2:31 pm 
Neconectat
User

E pt cei din Iasi care au mai cumparat piese de la mosul de pe Elena Doamna (sau ma rog din zona aceea ).
Am vazut si am si cumparat azi de la el niste condensatori electrolitici la niste preturi suspect de mici .

A mai cumparat cineva asa ceva de la acel magazin sa-mi zica si mie daca sunt buni de ceva ?

Acum cateva luni a fost un amic la mine cu o statie facuta de el , care avea filtrarea facuta cu condensatori luati de la acest magazin si nu tin minte sa se fi plans in vreun fel de ei .

La preturile alea e f putin probabil sa fie marfa originala dar poate totusi isi merita banii .

Deci repet , a mai cumparat cineva electrolitici de mare capacitate de la magazinul asta sau toti cumparati piese doar din surse sigure :roll: ?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Sep 05, 2006 5:33 pm 
Neconectat
User

eu am luat electrolitici 10.000 uF /100V de la tanti rusoaica din bazar.....
am folosit ptr. ipa 400..... tensiune de 85V pe electrolitici..... cu rezistenta 4k7-5w paralel.... si par ok......adica nu se incalzesc
nu stiu pretul de pe elena doamna dar la rusoaica erau 170 mii

cred ca are importanta si montarea acelor rezistori paraleli pusi pe condensatori....

inainte am cumparat 2 condensatori de 100uF/100V de la general sistems (cei de pe placa de la ipa400) si dupa ce am pus alimentarea au inceput sa se incinga shi sa se umfle....... banuiesc ca daca ii mai lasam un pic vedeam efecte speciale....

scuze de offtopic...... dar ideea e ca exista si marfa acceptabila calitativ la preturi mai mici

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Sep 05, 2006 9:05 pm 
Neconectat
User

Pai eu de la mosu am luat asa:
-2 bucati de 15000microF/100V (5cm diametru si 10cm lungime) la 32ron bucata ;
-2 bucati de 10000microF/100V (3,5 cm diametru si 7 cm lungime ) la 17 ron bucata .

Deci pretul cel putin pt ala de 10000microf pare la fel cu ce ai luat tu .

Ce mi se parea mie curios la marfa mosului era ca mai avea vreo 6 bucati de 10000microf/100v din care doar doi aveau aceeasi lungime (diametrele fiind egale la toate cele 6 ) . Asa ca i-am luat doar pe cei doi care erau egali (deci aia de 10000microf ) .
Ce imi place la conzii aia de 15000 e ca contactul cu bornele se face cu suruburi (adica nu se lipesc pur si simplu in montaj asa ca cei de valori mai mici ) - asta sperand sa insemne ca au o rezistenta la incarcare descarcare cat mai mica 8) .

Tot pt ipa400 am luat conzii acestia . Eu conzii aia de 100microf/100v de pe placa lui ipa400 i-am luat de la vitacom si nu am avut nici o problema cu ei . Ma mir ca ai avut astfel de probleme cu conzii luati de la General , pt ca respectivii mi-au lasat impresia ca au marfa cat de cat buna si in general mai ieftina decat la Dioda . Poate ai pus conzii pe dos sau ...cine stie poate chiar nu suportau 85 V.

Oricum cum ajung acasa o sa testez sa vad cam la ce tensiune se strapung condensatorii cumparati de la "magazinul mosului" .

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 3 mesaje ] 

Ora este UTC + 2