Dragi utilizatori,
In primul rand Craciun Fericit si La Multi Ani!
Ma numesc Mihaela( mi se mai zice Mila/Mia), si am dat de acest forum, in cautarea unui electronist, in Brasov.
Legat de acest topic, pot confirma, ca nici la Palatul Copiilor, la Cercul de Electronica, nici in scoli si nici in Invatamantul Universitar nu se mai invata electronica...am fost eleva a cercului de electronica, apoi dupa absolvirea unui liceu teoretic, de traditie, din Brasov, am urmat o postliceala tehnica si actualmentesunt studenta. Pot afirma, cu parere de rau, ca nu am avut nici rude, prieteni, buni electronisti sau iubit electronist...pt o fata, asta ar fi grozav, ar fi ca si cand Dumnezeu, ti-a pus mana pe cap, pt ca astfel ai cum sa furi meserie non-stop, 7 zile din 7, si de plictiseala, nici nu se pune problema, imbini utilul cu placutul, in fine sa revin cu picioarele pe Pamant...date fiind conditiile vitrege, am inteles ca meseria se fura, cel mai bine prin munca, motiv care m-a determinat de la 19 ani sa muncesc, tot in domenii conexe. Nici macar facultatea nu transforma un student, in mare electronist, in 4 ani. In grupa noastra, au fost 50 studenti, dupa primul an, am mai ramas 13, so, ori intri in fac, sa tragi profesorii de maneca sa te invete, insetat fiind de cunoasterea acestui domeniu, ori nu esti pasionat si parasesti campul de lupta...
Pe mine altceva ma doare si anume negasirea electronistilor pasionati, in orasul natal, nici a unor profesori dornici sa dea mai departe din intelepciunea si cunoasterea lor, nici chiar la cerc nu se mai inghesuie elevi, e mai mereu pustiu...
Nu inteleg de ce acest dezinteres total, si totusi eu inca sper sa gasesc oameni pasionati, de la care sa fur meserie...prieteni pe viata, alaturi de care, sa nu ma mai gandesc ca electronica, cel putin cea analogica, a devenit un domeniu de nisa.
Este drept ca sunt pasionata de depanare TV, radio, domotica, dar chiar si asa inca am atatea de invatat...si detest ca si simple discutii, trebuie sa se desfasoare in mediul virtual, ca nu mai stim sa comunicam in realitate, si ne intrebam de ce au disparut micii electronisti? Pt ca probabil, acum butoneaza de pe Iphone, Ipad, exact ca noi...si de viata reala, nu mai au timp...nu e vina doar a noastra, a celor mici...eu de pilda, pe la 19 ani cautam frenetic, un profesor de electronica, teorie si practica, si nici in ziua de azi nu am gasit, de ce? Nu din lipsa de interes, ci din dezinteresul si lipsa de timp a persoanelor, de la care am cerut ajutor, atentie, contra-cost, not free...so...
Sper ca Mos Craciun, v-a adus tuturor, cadourile mult visate, eu nici anul asta n-am gasit langa brad, prieteni electronisti...

poate anul viitor...
Sarbatori Fericite!