The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Sâm Iun 28, 2025 6:30 am

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 61 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2, 3, 4, 5  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: RCF versus B&C
MesajScris: Lun Iul 07, 2008 12:45 pm 
Ce difuzoare sunt mai bune referitor la putere si fiabilitate..
discutand cu diverse persoane am tras concluzia ca RCF ar fi nule in fata la B&C....

Astept pareri referitoare la acest subiect

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Iul 07, 2008 12:52 pm 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

eu nu va pot intelege cum va bagati in astfel de discutii...

nu prea se mai poate vorbi de diferente de performanta in ziua de azi, cam toti producatorii au ajuns la pragul de sus in ceea ce priveste limitarile tehnologiei actuale.

lupta in momentul asta se da pe PRETURI.

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Subiectul mesajului: cvszfds
MesajScris: Lun Iul 07, 2008 1:10 pm 
Una din aceste doua firme trebuie sa aiba ceva puncte slabe ca de asta sunt doua firme separate si ca ,concepte si ca produse.

Ultima oară modificat de guest pe Lun Iul 07, 2008 2:57 pm, modificat 1 dată în total.

Sus

Subiectul mesajului: Re: cvszfds
MesajScris: Lun Iul 07, 2008 1:46 pm 
. scrie:
si ca concepte si ca produse

CA si COncepte... jesus :lol:

ontopic.

Am vazut o lista de preturi de la B&C la difuzoare si m-am speriat.
De la B&C imi plac foarte mult driverele coaxiale.

RCF-ul e chiar accesibil la partea de difuzoare bass

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Iul 07, 2008 1:53 pm 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

drivere coaxiale..., nu cumva la incurci cu BMS?

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Iul 07, 2008 2:18 pm 
Neconectat
User

Difuzoarele B&C echivalente celor RCF, aici ma refer la cele de bass si mid-bass, sunt mult mai scumpe si nu vad rostul. Cum spunea si nexus batalia se da pe segmentul de preturi. In ceea ce priveste partea de inalte prefer B&C.

Sus

Subiectul mesajului: vbfb
MesajScris: Lun Iul 07, 2008 3:03 pm 
am uitat o virgula ....
da ca soacra cea acra ce sunteti..
de ce b&c sunt mai scumpe???
eu cred ca totusi isi merita banii
fbt cu reinhz fac qube cu difuri b&c.....
intrebam daca au mai mult randement rcf decat b&c...
nu e vorba de bani daca era de bani nu mai scriam aci ca sa ma criticati...
aici vreau sa aud o parere de profesionist de ce ar fi mai scumpe,poftim schimb modul de a pune problema...
de ce e mai scump b&c?????????
trebuie sa fie justificat undeva pretul ridicat fata de rcf...
asta daca nu cumva rcf sunt facute in china....si aici pica comparatia din cauza ca rcf ar fi chinazarii si b&c nu....
corect??

Sus

Subiectul mesajului: Re: vbfb
MesajScris: Lun Iul 07, 2008 3:16 pm 
. scrie:
asta daca nu cumva rcf sunt facute in china....si aici pica comparatia din cauza ca rcf ar fi chinazarii si b&c nu....
corect??

auzi la el RCF in china :lol: :lol:

Rcf se fac in Italia domn` inginer

pretul poate fii justificat datorita costului de prod si al technologiei de prod

+ ca trebuie aduse multe materiale din asia = costuri transport

si nu in ultimul rand la pret intra si brand-ul in socoteala

Sus

Subiectul mesajului: fghngf
MesajScris: Lun Iul 07, 2008 3:25 pm 
don the dragon dumbell....
a fost o simpla presupunere referitor la pretul dintre rcf si b&c..
nu cred ca asta e problema....
de ce e mai scump b&c si ce are in minus fata de rcf??
sau invers ,de ce e mai ieftin rcf decat b&c??
ce ii lipseste rcf-ului???daca e mai ieftin inseamna ca materialele sunt de proasta calitate si atunci b&c isi justifica pretul.
daca e sa iau de bun de ai zis tu rezulta ca b&c sunt mai bune ca rcf ...
stiu unde sunt produse rcf-urile...acolo e tara de origine la design-ul difurilor si boxelor...
daca sunt mai ieftine inseamna ca le ansambleaza in alta parte...
si b&c avand traditie si fiind o firma respectata refuza sa ansambleze in alta parte decat fabrica cu renume..si cred ca asa ar fi justificarea pretului din ce am mai auzit pe la altii...
deci rcf sunt facute cu materiale mai ieftine ca sa ramana inca pt larg consum...(cum e painea intermediara) :twisted:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Iul 07, 2008 3:42 pm 
ca sa intelegi si tu odata care ii treaba cu preturile

b&c isi face totul singur in SUA sau unde naiba , automat cosuri mult mai mari de productie si de acolo si pretul pieperat

pe cand Rcf probabil i-a materiale din asia si le asambleaza in europa , si iar probabil , niste materiale bune si destul de scumpe , mana de lucru la asiatici e foarte ieftina si de aici costuri mai mici de productie a difurilor (Ex. P.audio isi face tot in asia unde e mana de lucru ieftina si deaia are raportul calitate pret printre cele mai bune )

Din cate tin eu minte RCF isi faceau si ei singuri materialele si erau preturi mari , am inteles ca au cam dat faliment intr-un timp s-au despartit , a aparut 18sound care a fost pus la cale de fostii ingineri de la RCF .......

nu mai stiu exact cum a fost povestea RCF dar eu cam asa ceva tin minte

P.S Pana la urma un produs nu conteaza unde e facut atata timp cat e BUN si de calitate

chinezul poate sa faca lucruri foarte bune dar si foarte proaste , ce ii ceri sa faca , el aia iti face si cu cat cantitatea e mai mare pretul v-a fii mai mic ,

Sus

Subiectul mesajului: hgjmh
MesajScris: Lun Iul 07, 2008 3:47 pm 
nu aveam nevoie de povestirile de rcf ca le stiu....
nu asta ma interesa ci date exacte care sa dovedeasca de ce e asa si nu invers....
pana la urma acepti ca ,chinezii fac lucruri de calitate...
pai de ce pana calului tot timpul zici ca daca e facuta in china e de proasta calitate...si ai sustinut de mai multe ori treaba asta in diferite posturi ale tale...
ce faci acum iti dai singur cu caramida in cap???

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Iul 07, 2008 3:52 pm 
probabil ca am zis in posturi de ale mele ca unele produse facute in china sunt proaste , nu mai tin minte

dar subliniez unele produse facute in china sunt de proasta calitate
altele nu

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Iul 07, 2008 4:01 pm 
Neconectat
Admin
Admin

Diferenţele de preţ nu sunt datorate materialelor.
La nivelul acesta, toată lumea lucrează cu aceeşi furnizori consacraţi.

Diferenţele provin din poziţionarea pe piaţă. Mai precis, B&C a rămas singurul fabricant de difuzoare din Italia, făra a trece prin sincope majore, în genul celorlalţi producători. Pentru că a fost stabil, majoritatea clienţilor celorlate firme italiene , care au sucombat la un moment dat, au fost nevoiţi să se reorienteze către un alt furnizor. Ţinând cont că B&C rămăsese singur, a putut să facă legea pe piaţă.

Este extrem de important pentru un fabricant de boxe să ştie că lucreză cu un furnizor stabil. Preţul unui difuzor nu este atât de important, pe cât este de important să ştii că te bazezi pe acel furnizor.

Aş vrea să mai spun că preţurile sunt destul de asemănătoare, la preţurile de vânzare en-gross. Nu sunt diferenţe semnificative, ci adaosuri comerciale mai mari sau mai mici, în funcţie de politica de preţuri a fiecărui distribuitor.

A se compara RCF cu B&C este o eroare, in opinia mea, pentru că sunt doi producători diferiţi. Nu au acelaşi obiect de activitate.

B&C este un producator specializat de difuzoare, OEMist prin definitie, in timp ce RCF face difuzoare doar pentru uzul lor, vânzând excedentul pe piaţa liberă. Mai precis, pentru a le ieşi ieftine, trebuie să facă mai multe difuzoare decât pot consuma ei. RCF este încă în tatonări. Regula este ca daca faci difuzoare pro, nu te apuci sa faci si boxe sau sisteme PA. Nici un competitor nu va accepta sa cumpere componente de la concurenţa lui directă. De exemplu, FBT este în concurenţă directă cu RCF pe piaţa incintelor acustice. Dacă ar cumpăra componente de la RCF, ar însemna că îşi favorizează concurentul direct. De aceea, pentru seriile scumpe, ei preferă să ia de la B&C.

B&C are o cotă destul de mică pe piaţa vânzărilor en-detail, pentru că nu sunt interesaţi în mod deosebit de această piaţă. Preţurile mari reflectă lipsa de interes în a concura pe vânzările cu amănuntul, în sensul că ei oricum sunt asiguraţi cu comenzile pentru clienţii lor tradiţionali.

Din informaţiile mele, B&C vinde nişte drivere de 1" mai ieftin decât poate vinde Paudio, acelaşi tip de drivere, unui producător britanic, aşa că, atunci când discutăm de preţuri, totul devine relativ. Este greu de crezur, dar realitatea este că atunci când vine vorba despre a rămâne pe piaţă, preţul se duce în jos ca piatra. Nu acelaşi lucru se întâmplă pe piaţa liberă ( en-detail ).

În final, aş vrea să spun că una dintre cele mai mari greşeli este să compari firme, în loc să compari produse. Ar fi bine să se discute despre produsul X versus produsul y, pentru a fi corecţi.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Iul 07, 2008 4:08 pm 
Neconectat
Admin
Admin

Am uitat să specific că nu mai are nici un rost să aduceţi în discuţie proveninţa componentelor. Mai mult de 50% dintre părţile componente vin din China şi restul Asiei.

B&C, RCF, 18 Sound, Beyma, P.D, au aceeşi furnizori de componente.

De exemplu, calotele din titan vin din taiwan, magneţii neo vin numai din China. Majoritatea şasielor se fac în China. Preţurile diferă doar din punct de vedere al cantităţilor cumpărate, dar nu atât de semnificativ, pe cât se crede.

În Europa, se fac anumite componente mai simple.

Sus

Subiectul mesajului: jkkjh
MesajScris: Lun Iul 07, 2008 7:45 pm 
ok dane ..e perfect sa zici asa dar...
ceea ce am intrebat eu e cu substrat umpik.
ideea ce o doream sa aflu e daca pt o sonorizare mai de mare anvergura se merita sa cumperi difuri rcf sau difuri b&c ca sa fii cat de cat in tonalitate cu mofturile de firma ale artistilor....si nu numai...
ma intereseaza mai exact daca puterile de la b&c sunt chiar cat zic ei pe date ..asemenea si pt rcf...
eu am lucrta cu qube seriile brh,brk rut si qs218 si qs 115...
cel mai mult mi-a placut cum suna brh...si intradevar pe sistemul dat de ei e perfecta incinta respectiva...
eu am reusit sa copii date exacte ale incintei..si as dori sa o reproduc..
la grafice rcf si b&c ar fi umpik asemanatoare si ma gandeam ce s-ar potrivi mai bine in acele cutii???? :twisted:

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 61 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2, 3, 4, 5  Următorul

Ora este UTC + 2